Sanne Eggen

Sanne Eggen is na haar studie Orthopedagogiek in 2008 als orthopedagoog binnen de GGZ (eerstelijn en tweedelijn) gaan werken. Ze heeft veel ervaring opgedaan in diagnostiek (onderzoek) en behandeling van kinderen/jeugdigen.
Sinds 2014 is Sanne werkzaam binnen de gemeente. Ze is coördinator en gedragswetenschapper van een gemeentelijk jeugdteam. Tevens is ze geregistreerd Aandachtsfunctionaris Kindermishandeling en Huiselijk Geweld binnen de gemeente.

Jeugdhulp indiceren is een omvangrijke en belangrijke taak. Er komt veel bij kijken blijkt uit de dagelijkse praktijk. In de afgelopen 11 jaar, heeft ze, zowel binnen de gemeente alsook binnen de GGZ, veel ervaring opgedaan met het uitvoeren van onderzoek en opstellen van rapportages en het indiceren van passende hulp. Sanne wil deze kennis graag delen en de mensen meenemen in haar dagelijkse praktijk.

Naast haar werkzaamheden binnen de gemeente ben ik Lid-beroepsgenoot tuchtcolleges Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (orthopedagoog).

Ook geeft ze regelmatig met veel plezier gastcolleges aan studenten (opleiding Pedagogiek), is ze betrokken bij diverse projecten (onder andere rondom crisishulp en Geweld hoort nergens Thuis) en geeft Sanne diverse workshops over onderwerpen die met Jeugd en het Sociaal Domein te maken hebben (onder andere 1001-kritieke dagen, pleegzorg en de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld).