Gratis proberen

‘Schulinck Omgevingsrecht is één van de praktische online kennisbanken, die Wolters Kluwer voor uw gemeente heeft ontwikkeld. Een abonnement hierop geeft u op een eenvoudige en gestructureerde manier toegang tot een compleet pakket aan wetten en jurisprudentie op het gebied van Omgevingsrecht. In Schulinck Omgevingsrecht wordt uw gemeentelijk beleid opgenomen in de landelijke wet- en regelgeving. 

Met de online kennisbank van Schulinck Omgevingsrecht u ook de mogelijkheid uw gemeentelijk beleid op te nemen. De combinatie van actuele juridische en praktische informatie maakt Schulinck Omgevingsrecht tot de meest complete kennisbron op dit gebied. De online kennisbank wordt volledig voorbereid op de komst van de Omgevingswet met alle daarin opgenomen wetten.

Met Schulinck Omgevingsrecht:

 • Wordt u geholpen bij de herinrichting van uw beleid;
 • Bent u altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en ontwikkelingen binnen het Omgevingsrecht;
 • Heeft u een actuele combinatie van juridische en praktische informatie voorhanden;
 • Heeft u alle juridische kennis omtrent wet- en regelgeving bij elkaar
 • Wordt landelijke wet- en regelgeving gecombineerd met lokaal beleid;
 • Krijgt u handreikingen voor het opstellen, uitvoeren en bijstellen van uw verordeningen, besluiten en beleidsregels;
 • Kunt u dagelijks contact opnemen met onze juridische helpdesk om de vraagstukken waarmee u zit door onze inhoudelijke juridische experts te laten beantwoorden.

In Schulinck Omgevingsrecht zijn opgenomen:

 • Actuele wetteksten op het gebied van omgevingsrecht inclusief alle wetswijzigingen en regelgeving;
 • Een uitgebreide uitleg van het Omgevingsrecht gericht op de gemeentelijke praktijk;
 • Twee versies met daarin inzicht in de huidige en toekomstige
  wetgeving,

Onze juridische helpdesk

Neemt uw organisatie een abonnement op Schulinck Omgevingsrecht, dan kunt u dagelijks contact opnemen met onze juridische helpdesk. Behandelt u een dossier en u komt niet uit een vraagstuk, raadpleeg dan de juridische helpdesk. Wij zullen u dan in principe binnen twee werkdagen voorzien van een passend en op maat gemaakt antwoord op uw specifieke vraag. Zo zorgen wij ervoor dat u grip houdt op het Omgevingsrecht. Ook in lastige situaties rond kostenverhaal, bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen.

Eenvoudig zoeken binnen Schulinck Omgevingsrecht

Binnen de online kennisbank kunt u eenvoudig zoeken. Wilt u bijvoorbeeld weten op welke wijze de gemeente In alle gevallen is het intypen van twee zoekwoorden voldoende om een overzicht te krijgen van alle artikelen binnen Schulinck Omgevingsrecht, waarin informatie over dit onderwerp is te vinden.

Schulinck Omgevingsrecht wordt op het gebied van de landelijke wet- en regelgeving continu bijgewerkt. Actualiteit en de kwaliteit van de informatie zijn dan ook gegarandeerd. Verder is een uitgebreide uitleg van het Omgevingsrecht opgenomen, gericht op de gemeentelijke praktijk en is praktische informatie toegevoegd zoals CBS-cijfers en verschillende handreikingen en factsheets.

Schulinck Omgevingsrecht bevat vele extra’s

 • Integratie van landelijke regelgeving en lokaal beleid. Alle informatie op één plek: verkleint de foutmarge voor uw medewerkers;
 • Nieuwsberichten rond de Omgevingsrecht en de mogelijkheid eigen gemeentelijke nieuwsberichten toe te voegen;
 • Elke week een prikkelende vraag van de week;
 • Relevantie jurisprudentie met samenvatting, rechtsregels en volledige uitspraken van de rechterlijke colleges;
 • Maandelijks overzicht van de belangrijkste jurisprudentie via een nieuwsbericht;
 • Moeilijke informatie gemakkelijk uitgelegd aan de hand van schema’s en stappenplannen;
 • Links naar relevante documenten, zoals handreikingen, factsheets, rapporten en formulieren;
 • Beleidswijzer met de mogelijkheden voor gemeentelijk beleid per richtlijn;
 • Uitgebreide zoekfunctie waarmee ook het gemeentelijk beleid kan worden doorzocht en handige trefwoordenlijst;
 • Gemeentelijke bijlagen met daarin het gemeentelijke beleid;
 • De mogelijkheid concrete beleidsinvullingen van andere gemeenten te raadplegen;
 • U kunt dagelijks contact opnemen met onze juridische helpdesk.

Onderhoud Gemeentelijk Beleid

U kunt uw abonnement op Schulinck Omgevingsrecht uitbreiden met Schulinck Onderhoud Gemeentelijk Beleid. Uw gemeentelijk beleid wordt dan verwerkt in de online kennisbank. Ook als uw gemeente nieuw beleid opstelt verwerken wij dit voor u in de kennisbank. Hierdoor bent u altijd actueel en heeft u alles op één plaats beschikbaar. Dit bespaart u tijd en geld.

Juridisch advies omgevingsrecht

Wij kunnen u ook juridisch adviseren. Onze vakredacteuren hebben ruime ervaring met het vakkundig opstellen en beoordelen van uw beleidsplan, beleidsregels en besluiten aangaande het omgevingsrecht. Ook kunnen zij u adviseren op casusniveau, inzake bezwaar- en beroepschriften en uw huidige beschikkingen (of ze juridisch correct zijn). Neem voor informatie contact met Josan van Hoof of 077-3902619.

Wat is Schulinck Omgevingsrecht?

Het is een online kennisbank voor praktische en juridische informatie over de Omgevingsrecht. Uw gemeentelijk beleid maakt er integraal deel van uit. Zo heeft u alle informatie over het omgevingsrecht direct bij de hand.

Schulinck Omgevingsrecht is een online kennisbank voor praktische en juridische informatie over de Omgevingsrecht. Gemeentelijk beleid maakt integraal deel uit van deze online kennisbank. Zo heeft u alle informatie over de Omgevingsrecht direct bij de hand.

Voor wie is Schulinck Omgevingsrecht bestemd?

De online kennisbank is bestemd voor medewerkers van een gemeente, zoals beleids- en kwaliteitsmedewerkers, casemanagers VTH en afdelingshoofden, (vergunningverlening, toezicht & handhaving),juristen bezwaar en beroep en bestuurders.

Welke onderwerpen zijn opgenomen in Schulinck Omgevingsrecht?

Daarnaast maakt  onze juridische helpdesk onderdeel uit van uw abonnement. Alle inhoudelijke vragen die u heeft in uw dagelijkse werk en die u niet zelf kunt beantwoorden, kunt u voorleggen aan ons team van experts. Wij zorgen dat u binnen twee werkdagen een antwoord krijgt. Schulinck Omgevingsrecht is vanaf vandaag uw onmisbare tool voor uw dagelijkse werkzaamheden!

Welke informatie biedt Schulinck Omgevingsrecht in relatie tot de wijzigingen in het omgevingsrecht?

De online kennisbank volgt de veranderingen binnen het omgevingsrecht op de voet. Alle nieuwe wettelijke verantwoordelijkheden worden door onze juridische afdeling direct verwerkt.

Ik wil graag een onderwerp toevoegen in Schulinck Omgevingsrecht, kan dat?

Heeft u al een abonnement op Schulinck Omgevingsrecht neem contact op met uw persoonlijke contactpersoon op onze inhoudelijke Helpdesk, hij/zij helpt u graag verder. Heeft u nog geen abonnement dan kunt u bellen naar 077 475 8018

Wat zijn de kosten van Schulinck Omgevingsrecht?

Dit is afhankelijk van het aantal gebruikers of inwoners van uw gemeente. Neem hiervoor contact op met de account manager van de regio waarin u werkzaam bent.

Kan ik een gratis demonstratie krijgen?

Onze accountmanagers komen u graag een vrijblijvende presentatie geven over de inhoud en functionaliteiten van Schulinck Omgevingsrecht, alsook de bijbehorende dienstverlening. Neem vandaag nog contact op met één van onze accountmanagers.

Kan ik Schulinck Omgevingsrecht uitproberen?

Wij vertellen u graag meer over de inhoud en functionaliteiten, alsook de bijbehorende dienstverlening. Indien u tot de doelgroep behoort bestaat de mogelijkheid om een proefabonnement te nemen.

Moet ik software installeren voor Schulinck Omgevingsrecht?

Nee, de online kennisbank is een online applicatie. U heeft dus geen aparte software nodig, slechts een computer met internetverbinding en Microsoft Internet Explorer versie 9 of hoger. U krijgt toegang via een eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem vandaag nog contact op met één van de accountmanagers.

Schulinck Omgevingsrecht ervaren? Neem vandaag nog contact op!

Bel 077-475 8018 of neem contact op met accountmanagement:

Indien u tot de doelgroep behoort, bestaat de mogelijk om een proefabonnement te nemen op Schulinck Omgevingsrecht.

Gratis proberen