Gratis proberen
Schulinck Omgevingsrecht is één van de online kennisbanken die Wolters Kluwer voor uw gemeente heeft ontwikkeld. De combinatie van actuele juridische en praktische informatie maakt Schulinck Omgevingsrecht tot de meest volledige kennisbron op dit gebied. Onze door juridische experts bemande helpdesk staat bovendien voor u klaar.

Wat is Schulinck Omgevingsrecht?

Schulinck Omgevingsrecht is een praktische online kennisbank die u op een eenvoudige en gestructureerde manier toegang geeft tot een compleet pakket aan wetten en jurisprudentie op het gebied van omgevingsrecht. Uw gemeentelijke beleid wordt in Schulinck Omgevingsrecht gemakkelijk geïntegreerd in de landelijke wet- en regelgeving. Zo heeft u alle informatie over omgevingsrecht bij elkaar en is de online kennisbank een onmisbare tool voor de dagelijkse gemeentelijke praktijk.

Uiteraard is Schulinck Omgevingsrecht volledig voorbereid op de komst van de Omgevingswet, met alle daarin opgenomen wetten. U krijgt niet alleen inzicht in de huidige, maar ook in de toekomstige wetgeving.

Met Schulinck Omgevingsrecht:

 • Heeft u een actuele combinatie van juridische en praktische informatie over het omgevingsrecht voorhanden, gericht op de gemeentelijke praktijk;
 • Heeft u alle juridische kennis omtrent wet- en regelgeving bij elkaar voor landelijke én lokale wet- en regelgeving;
 • Krijgt u alle handreikingen voor het opstellen, uitvoeren en bijstellen van de verordeningen, besluiten en beleidsregels die u als gemeente nodig heeft;
 • Bent u altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en ontwikkelingen binnen het omgevingsrecht;
 • Kunt u dagelijks contact opnemen met onze juridische helpdesk.

Uitgelicht: Onze juridische helpdesk

Een belangrijk en veelgeprezen onderdeel van Schulinck Omgevingsrecht is de helpdesk, waarin onze juridische experts binnen 48 uur antwoord geven op al uw gemeentelijke vragen. Heeft u een lastig dossier of vragen over uw gemeentelijke beleid? Onze helpdesk denkt met u mee als een juridische collega op afstand!

De extra’s van Schulinck Omgevingsrecht

 • Direct contact met onze juridische helpdesk;
 • Gemakkelijk en snel informatie vinden met onze gebruiksvriendelijke zoekfunctie;
 • Actuele juridische informatie en relevante rechtspraak met samenvatting, rechtsregels en volledige uitspraken van de rechterlijke colleges;
 • Eenvoudig oude en nieuwe wetgeving vergelijken: leg het huidige recht eenvoudig naast het recht na ingang van de Omgevingswet;
 • Alle landelijke regelgeving én lokaal beleid op één plek, inclusief beleidswijzer met de mogelijkheden voor gemeentelijk beleid per richtlijn. Ook kunt u concrete beleidsinvullingen van andere gemeenten raadplegen;
 • De mogelijkheid om uw eigen beleid in uw kennisbank toe te laten voegen door onze experts met Schulinck Onderhoud Gemeentelijk Beleid;
 • Ingewikkelde informatie gemakkelijk uitgelegd aan de hand van schema’s, infographics en stappenplannen;
 • Praktische informatie en tools zoals CBS-cijfers, handreikingen, factsheets, rapporten, formulieren en een dossierfunctie;
 • Altijd het laatste nieuws rond het omgevingsrecht;
 • Geo-data: snel en gemakkelijk ruimtelijke plannen inzien door koppeling met ruimtelijkeplannen.nl;
 • En meer – vraag het onze accountmanagers.

 

Gratis proberen? Klik op de button en vraag uw proefmaand aan. Dit is geheel vrijblijvend en stopt automatisch. Alle functies van de online kennisbank zijn te gebruiken. Liever eerst een gratis demo? Neem dan contact met ons op, we plannen graag een afspraak met u.

Wat is Schulinck Omgevingsrecht en welke onderwerpen kan ik erin vinden?

Schulinck Omgevingsrecht is een online kennisbank met juridische en direct toepasbare praktische informatie over omgevingsrecht. Op deze website vindt u onder het kopje ‘Wat is Schulinck Omgevingsrecht?’ een uitgebreide omschrijving van de online kennisbank omgevingsrecht en de vele extra’s die daarbij horen.

Voor wie is Schulinck Omgevingsrecht bestemd?

De online kennisbank is bestemd voor medewerkers van Nederlandse gemeenten, zoals beleids- en kwaliteitsmedewerkers, casemanagers en afdelingshoofden VTH (Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving), juristen Bezwaar & Beroep en bestuurders.

Kan ik Schulinck Omgevingsrecht uitproberen?

Onze accountmanagers komen graag langs met een vrijblijvende presentatie over de inhoud en functionaliteiten van Schulinck Omgevingsrecht en onze dienstverlening. Gemeenten bieden wij graag een proefabonnement aan. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende demonstratie.

Welke informatie biedt Schulinck Omgevingsrecht in relatie tot de wijzigingen in het omgevingsrecht?

Onze juridische experts volgen de veranderingen binnen het omgevingsrecht op de voet. Zij verwerken alle nieuwe wettelijke verantwoordelijkheden direct in de online kennisbank, zodat u als gemeente altijd een actuele stand van zaken heeft.

Moet ik software installeren voor Schulinck Omgevingsrecht?

Nee, de online kennisbank is een online applicatie. U heeft alleen een computer nodig met internetverbinding en Microsoft Internet Explorer versie 9 of hoger. U krijgt toegang via een eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Wat zijn de kosten van Schulinck Omgevingsrecht?

De kosten zijn afhankelijk van het aantal gebruikers van Schulinck Omgevingsrecht en/of het aantal inwoners van uw gemeente. Onze accountmanagers vertellen u daar graag meer over.

Staat uw vraag er niet bij?

Stel uw vraag aan één van onze accountmanagers. Zij beantwoorden hem graag.

Schulinck Omgevingsrecht ervaren? Neem vandaag nog contact op!

Bel 077-475 8018 of neem contact op met accountmanagement:

Indien u tot de doelgroep behoort, bestaat de mogelijk om een proefabonnement te nemen op Schulinck Omgevingsrecht.

Gratis proberen