Schulinck Schuldhulpverlening

De online kennisbank Schulinck Schuldhulpverlening biedt een overzicht van wet- en regelgeving op het gebied van schuldhulpverlening.

Schulinck Schuldhulpverlening is een online kennisbank die u een overzicht biedt van wet- en regelgeving op het gebied van schuldhulpverlening. Deze wetgeving is gecombineerd met uw beleid en aangevuld met jurisprudentie, actualiteiten en praktische handreikingen. Al deze informatie op één plek helpt uw medewerkers bij het zorgvuldig en snel uitvoeren van de schuldhulpverlening. Komt u er niet uit? Raadpleeg onze juridische helpdesk.

De voordelen van Schulinck Schuldhulpverlening

 • Alles op één plek: overzichtelijk en het verkleint de kans op fouten;
 • Praktische ondersteuning dankzij handreikingen, stappenplannen en rekenvoorbeelden;
 • Toegang tot onze juridische helpdesk: voor hulp bij de uitvoering van de schuldhulpverlening.

Dit krijgt u met Schulinck Schuldhulpverlening:
Als gemeente bent u verantwoordelijk voor de schuldhulpverlening aan uw burgers. De wet schrijft echter beperkt voor hoe u dit doet. Onze online kennisbank helpt uw medewerkers om de juiste hulp te bieden. Het bevat actuele wet- en regelgeving gecombineerd met uw beleid, jurisprudentie en nieuws over schuldhulpverlening. Daarnaast maken schema’s en stappenplannen die moeilijke informatie uitleggen de online kennisbank compleet.

Ook deze (juridische) documenten kunt u inzien:

 • Relevante wetten zoals de Wgs en Wsnp, inclusief parlementaire geschiedenis;
 • Aanvullende wetten, zoals de Faillissementswet en Algemene wet bestuursrecht;
 • Jurisprudentie met samenvatting, waarvan een deel met commentaar;
 • Gemeentelijke bijlagen met daarin het gemeentelijke schuldhulpbeleid;
 • Beleidswijzer met de mogelijkheid voor gemeentelijk beleid per onderwerp;
 • Nieuwsberichten, rapporten en onderzoeken op het gebied van schuldhulpverlening;
 • Relevante verzamelbrieven en circulaires van het ministerie van SZW;
 • Gedragscodes en modules van de NVVK;
 • Handige checklisten met rekenvoorbeelden, formulieren, folders en filmpjes.

Zo werkt Schulinck Schuldhulpverlening
Zoeken binnen de kennisbank is simpel. Wilt u meer weten over het vrij te laten bedrag (Vtlb)? Heeft u informatie nodig over alimentatie in de schuldhulpverlening? Of wilt u weten welke jurisprudentie er is over het dwangakkoord? Het intypen van één of twee zoekwoorden is voldoende om een overzicht te krijgen van actuele regelgeving en relevante informatie.

Omdat onze experts de landelijke wet- en regelgeving en jurisprudentie dagelijks bijwerken, bent u gegarandeerd van de actualiteit en kwaliteit van de informatie. En heeft uw gemeente nieuw beleid, bijvoorbeeld op het gebied van jongeren met schulden of het hebben van een eigen woning? U kunt dit zelf doorvoeren in de online kennisbank of aan ons uitbesteden.

Stel je vragen aan onze juridische helpdesk
Heeft u een vraag over schuldhulpverlening? Of een complexe casus waar weigering van de schuldhulp, tussentijdse beëindiging, het opleggen van verplichtingen of het omgaan met fraudevorderingen en beschermingsbewind centraal staan? Met een abonnement op Schulinck Schuldhulpverlening kunt u altijd contact opnemen met onze juridische helpdesk. U krijgt binnen 2 werkdagen een antwoord op uw vraag.

Optimaliseer uw dienstverlening door de kennisbank uit te breiden met:

 • Schulinck Onderhoud Gemeentelijk Beleid
  Heeft u nieuw gemeentelijk beleid? Wij verwerken uw nieuwe beleid dan in de kennisbank. Dan weet u zeker dat uw medewerkers met dezelfde actuele informatie werken, verzameld op één plek. Zo bespaart u tijd en kosten, en houdt u ruimte over voor het helpen van klanten.
 • Schulinck Casus Coach
  Hiermee breidt u de kennisbank uit met 1600 casussen. Zo heeft u een directe koppeling tussen theorie en praktijk. Wij merken dat medewerkers dit een goede manier vinden om complexe materie helder te krijgen.
 • Schulinck Werkinstructies 
  Wolters Kluwer biedt een vast format waarin u uw werkinstructies kunt verwerken. Deze worden gekoppeld aan uw eigen beleid en de relevante wet- en regelgeving. De werkinstructies staan dan op één centrale plek, in de kennisbank. Zo ziet u niets over het hoofd en werkt u niet met verouderde versies.
 • Juridisch advies schuldhulpverlening
  Wij kunnen u ook juridisch adviseren. Onze vakredacteuren hebben ruime ervaring met het vakkundig opstellen en beoordelen van uw beleidsplan, beleidsregels en besluiten op het gebied van schuldhulpverlening. Ook kunnen zij u adviseren op casusniveau, inzake bezwaar- en beroepschriften en uw huidige beschikkingen (of ze juridisch correct zijn). Neem voor meer informatie contact op met Patricia Eickmans – van der Poel of (077) 390 2631.

Maak nu optimaal kennis met een gratis proefmaand. U krijgt toegang tot alle functionaliteiten van de online kennisbank. Het abonnement stopt automatisch na een maand. Wilt u eerst een demo van Schulinck Schuldhulpverlening? Ook dat kan gratis. Neem dan even contact met ons op.

Wat is Schulinck Schuldhulpverlening?

Het is een online kennisbank voor praktische en juridische informatie over de schuldhulpverlening, waar u gemeentelijk beleid integraal deel van uitmaakt. Zo heeft u alle informatie over de schuldhulpverlening direct bij de hand.

Voor wie is Schulinck Schuldhulpverlening bestemd?

Het is bestemd voor medewerkers van een gemeente, zoals beleids- en kwaliteitsmedewerkers, casemanagers, juristen bezwaar en beroep en wethouders. Maar ook cliëntenraden, de bezwaarcommissie, UWV, De Sociale Verzekeringsbank, advies- en indicatieorganisaties, detacheringbureaus, advocaten en rechterlijke colleges hebben veel baat bij de online kennisbank.

Welke onderwerpen zijn opgenomen in Schulinck Schuldhulpverlening?

In deze online kennisbank zijn opgenomen: wetgeving schuldhulpverlening waaronder de actuele wettekst van de Wgs en de bijbehorende toelichting uit de parlementaire geschiedenis. Aanvullende wetteksten zoals de Awb, Faillissementswet en alle nadere regelgeving, volledige en uitgebreide uitleg van de Wgs, gericht op de gemeentelijke praktijk en algemene bijlagen met (historische) normen, bedragen, rekenmodellen en richtprijzen.

Schulinck Schuldhulpverlening bevat ook vele extra’s:

 • Integratie van landelijke regelgeving en lokaal beleid. Alle informatie op één plek: verkleint de foutmarge voor uw medewerkers;
 • Jurisprudentie met samenvatting, rechtsregels en volledige uitspraken van de rechterlijke colleges, waarvan een deel met commentaar;
 • Relevante verzamelbrieven en circulaires van het ministerie van SZW;
 • Beleidswijzer met de mogelijkheden voor gemeentelijk beleid per richtlijn;
 • Uitgebreide zoekfunctie die ook het opgenomen gemeentelijk beleid naloopt en trefwoordenlijst;
 • Gemeentelijke bijlagen met daarin het gemeentelijke schuldhulpbeleid;
 • Nieuwsberichten rond de Wgs en actuele jurisprudentie en de mogelijkheid eigen nieuwsberichten toe te voegen;
 • De mogelijkheid concrete beleidsinvullingen van gemeenten te raadplegen;
 • U kunt dagelijks contact opnemen met onze juridische helpdesk.

Welke informatie biedt Schulinck Schuldhulpverlening in relatie tot de wijzigingen in de schuldhulpverlening?

De online kennisbank volgt de veranderingen binnen de schuldhulpverlening op de voet. Onze juridische afdeling verwerkt dagelijks alle nieuwe wettelijke verantwoordelijkheden en belangrijkste rechterlijke uitspraken.

Ik wil graag een onderwerp toevoegen in Schulinck Schuldhulpverlening, kan dat?

Heeft u al een abonnement op Schulinck Schuldhulpverlening, neem dan contact op met onze juridische helpdesk, wij helpen u graag verder. Heeft u nog geen abonnement, dan kunt u bellen naar 077 475 8018 of mailen naar

Wat zijn de kosten van Schulinck Schuldhulpverlening?

Dit is afhankelijk van het aantal gebruikers of inwoners van uw gemeente. Neem hiervoor contact op met accountmanagement:

 • Marcel Rem ()

Ook te bereiken via 077 – 475 8018.

Kan ik een gratis demonstratie krijgen?

Onze accountmanagers komen u graag een vrijblijvende presentatie geven van de inhoud en functionaliteiten van Schulinck Schuldhulpverlening, alsook de bijbehorende dienstverlening. Neem contact met ons accountmanagement op.

Kan ik Schulinck Schuldhulpverlening uitproberen?

Wij vertellen u graag meer over de inhoud en functionaliteiten, alsook de bijbehorende dienstverlening. Indien u tot de doelgroep behoort bestaat de mogelijk om een proefabonnement te nemen op de online kennisbank.

Moet ik software installeren voor Schulinck Schuldhulpverlening?

Nee, de online kennisbank is een online applicatie. U heeft dus geen aparte software nodig, slechts een computer met internetverbinding en Microsoft Internet Explorer versie 9 of hoger. U krijgt toegang tot de online kennisbank via een eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Waarom Schulinck Casus Coach toevoegen?

U kunt uw abonnement op Schulinck Schuldhulpverlening uitbreiden met Schulinck Casus Coach. Ongeveer 1600 voorbeelden worden dan gekoppeld aan de online kennisbank. Hierdoor heeft u een directe koppeling tussen theorie en praktijk en beschikt u over casussen die aangevuld zijn met het eigen beleid, relevante paragrafen en wetsartikelen. Vraag uw accountmanager naar de mogelijkheden en voordelen.

Waarom Schulinck Werkinstructies toevoegen?

U kunt uw abonnement op de online kennisbank uitbreiden met Schulinck Werkinstructies. Dan heeft u een vast format waarin u uw werkinstructies kunt verwerken. Deze werkinstructies worden vervolgens gekoppeld aan uw eigen beleid en de relevante wet- en regelgeving. Hierdoor staan ze op een vaste en centrale plek, benaderbaar vanuit Schulinck Schuldhulpverlening. Uw accountmanager vertelt u graag meer over de voordelen en mogelijkheden.

Waarom Schulinck Onderhoud Gemeentelijk Beleid toevoegen?

U kunt uw abonnement uitbreiden met Schulinck Onderhoud Gemeentelijk Beleid. Uw gemeentelijk beleid wordt dan in zijn geheel onderhouden door Schulinck. Hierdoor bent u altijd actueel, heeft u alles op één plaats beschikbaar. Dit bespaart u tijd en geld. Wilt ook profiteren van de voordelen van ‘Onderhoud Gemeentelijk Beleid’? Uw accountmanager helpt u graag verder.

Schulinck Schuldhulpverlening zelf ervaren? Neem contact met ons op en vraag een gratis demo aan.
Onze accountmanagers vertellen u graag meer over de mogelijkheden en kunnen u een gratis demonstratie geven. Behoort u tot de doelgroep, dan is een proefabonnement mogelijk.

Ashwin van Geffen

Senior Accountmanager

E-mail 06 46 71 49 53

Marc van Riemsdijk

Senior Accountmanager

E-mail 06 11 37 93 54

René Jansen

Senior Accountmanager

E-mail 06 11 69 12 74

Marcel Rem

Sales Manager

E-mail 06 22 46 65 81
Gratis proberen