Gratis proberen
Schulinck Wmo is een volledige online kennisbank en helpt bij het uitvoeren van de Wmo. Speciaal door Wolters Kluwer ontwikkeld voor gemeenten. Met Schulinck Wmo kunt u essentiële praktijkinformatie combineren met het gemeentelijk beleid. Bovendien staat alle juridische kennis omtrent wet- en regelgeving bij elkaar.

Schulinck Wmo geeft overzicht van relevante wet- en regelgeving van maatschappelijke ondersteuning. Dit is gecombineerd met uw beleid en aangevuld met jurisprudentie, actualiteiten en praktische ondersteuning. Al deze informatie op één plek helpt uw medewerkers bij het zorgvuldig en snel uitvoeren van de Wmo 2015. Komt u er niet uit, raadpleeg dan onze juridische helpdesk.

De voordelen van Schulinck Wmo

 • Alle informatie op één plek: overzichtelijk en het verkleint de kans op fouten;
 • Praktische ondersteuning en uitleg via handreikingen, factsheets en handige schema’s;
 • Toegang tot onze juridische helpdesk: voor hulp bij de uitvoering van de Wmo 2015.

Dit krijgt u met Schulinck Wmo:
Als gemeente bent u verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo 2015. Onze online kennisbank helpt u door actuele wet- regelgeving en uw beleid te combineren met praktische informatie. Zo biedt het niet alleen een overzicht van de regels rondom het verstrekken van een scootmobiel, maar ook inzicht in wat u aan bod moet laten komen in het bijbehorende onderzoek en wat u van uw burgers aan zelfredzaamheid mag verwachten.

Dit kunt u verwachten:

 • Integratie van landelijke wet- en regelgeving en lokaal beleid;
  Alle informatie op één plek verhoogt de kwaliteit van uw besluitvorming
 • Actuele wetteksten en jurisprudentie met samenvatting en/of commentaar;
  Onze experts werken het dagelijks bij, zodat de informatie altijd up-to-date is
 • Gemeentelijke bijlagen met daarin het gemeentelijk Wmo-beleid;
  Denk aan de Wmo-verordening, het Wmo-besluit en andere relevante documenten
 • Handreikingen voor het opstellen van beleid en thematische overzichten;
  Extra ondersteuning bij het zorgvuldig en snel uitvoeren van de Wmo
 • Beleidswijzer met de mogelijkheid voor gemeentelijk beleid per richtlijn;
  Met uitgebreide zoekfunctie en de mogelijkheid beleid van andere gemeenten te raadplegen
 • Overzicht van alle nieuwsberichten rond de Wmo 2015.
  Aan welk overzicht u ook eigen nieuwsberichten kunt toevoegen
 • De mogelijkheid om dagelijks contact op te nemen met onze juridische helpdesk voor uw inhoudelijke vragen
  Binnen twee werkdagen krijgt u antwoord op uw vraag

Zo werkt Schulinck Wmo
U kunt eenvoudig zoeken binnen onze online kennisbank over de Wmo. Wilt u weten wat de wet zegt over het aanpassen van een woning? Zoekt u jurisprudentie over de verhuiskostenvergoeding? Het intypen van één of twee zoekwoorden is voldoende om een overzicht te krijgen van relevante regelgeving, uw beleid en alle artikelen over het onderwerp.

De kennisbank wordt continu bijgewerkt op het gebied van de landelijke Wmo wet- en regelgeving. Hiermee is de actualiteit en de kwaliteit van de informatie gegarandeerd. Heeft uw gemeente nieuw beleid, dan kunt u dat zelf doorvoeren in de online kennisbank of aan ons uitbesteden.

Schulinck juridische helpdesk
Heeft u een vraag over (de uitvoering van) Wmo? Of een complexe casus waar u niet uitkomt? Met een abonnement op Schulinck Wmo kunt u direct contact opnemen met onze juridische helpdesk. U krijgt binnen twee werkdagen een passend antwoord op uw specifieke vraag.

Schulinck Wmo is bestemd voor
De volgende medewerkers binnen uw gemeente: beleids- en kwaliteitsmedewerkers, medewerkers van een sociaal wijkteam, casemanagers, juristen bezwaar en beroep, en wethouders. Maar ook voor UWV, cliëntenraden, detacheringsbureaus, advocaten en gerechtelijke colleges.

Optimaliseer uw dienstverlening door Schulinck Wmo uit te breiden met:

 • Schulinck Onderhoud Gemeentelijk Beleid
  Laat uw gemeentelijk beleid onderhouden door onze (juridische) professionals. Dan weet u zeker dat uw medewerkers met dezelfde actuele informatie werken, verzameld op één plek. Het bespaart u tijd en kosten, zodat u ruimte overhoudt voor het helpen van klanten.
 • Schulinck Werkinstructies
  Wij bieden een vast format waarin u uw werkinstructies kunt verwerken. Deze worden gekoppeld aan uw eigen beleid en de relevante wet- en regelgeving. De werkinstructies staan dan op een vaste centrale plek, toegankelijk vanuit Schulinck Wmo. Zo voorkomt u dat uw medewerkers met verouderde versies werken of iets over het hoofd zien,
 • Schulinck Casus Coach
  Hiermee breidt u Schulinck Wmo uit met 1500 casussen. Zo heeft u een directe koppeling tussen theorie en praktijk. Wij merken dat medewerkers dit een goede manier vinden om complexe materie helder te krijgen.
 • Juridisch advies Wmo
  Wij kunnen u ook juridisch adviseren. Onze vakredacteuren hebben ruime ervaring met het vakkundig opstellen en beoordelen van uw beleidsplan, beleidsregels en besluiten op het gebied van de WMO. Ook kunnen zij u adviseren op casusniveau, inzake bezwaar- en beroepschriften en uw huidige beschikkingen (of ze juridisch correct zijn).

Ervaar de voordelen van Schulinck Wmo tijdens een gratis proefmaand. Dit is geheel vrijblijvend en alle functies van de online kennisbank zijn bruikbaar. U kunt ook een gratis demo aanvragen, neem daarvoor even contact met ons op. We horen graag van u!

Wat is Schulinck Wmo?

Een online kennisbank voor gemeenten met praktische en juridische informatie over de Wmo. Gemeentelijk beleid maakt hier integraal deel van uit. Zo heeft u als gemeente alle informatie over de Wmo direct bij de hand. Ook kunt u dagelijks contact opnemen met onze juridische helpdesk en zorgt het team van experts dat u binnen twee werkdagen antwoord krijgt.

Voor wie is de kennisbank bestemd?

Het is bestemd voor medewerkers van een gemeente, zoals beleids- en kwaliteitsmedewerkers, casemanagers, juristen bezwaar en beroep en wethouders. Maar ook voor cliëntenraden, UWV, de Sociale Verzekeringsbank, advies- en indicatieorganisaties, detacheringbureaus, advocaten en rechterlijke colleges.

Welke onderwerpen zijn opgenomen in Schulinck Wmo?

 • De actuele wetteksten van de Wmo inclusief alle wetswijzigingen;alle nadere Wmo-regelgeving en overige bij de uitvoering van de Wmo;
 • Relevante regelgeving zoals bijvoorbeeld de Algemene wet bestuursrecht (Awb);
 • Een uitgebreide uitleg van de Wmo gericht op de gemeentelijke praktijk;
 • Algemene bijlagen met (historische) normen, bedragen en richtprijzen.

Schulinck Wmo bevat ook vele extra’s:

 • Integratie van landelijke regelgeving en lokaal beleid.  Alle informatie op één plek: verkleint de foutmarge voor uw medewerkers;
 • Jurisprudentie met samenvatting, rechtsregels en volledige uitspraken van de rechterlijke colleges, waarvan een deel met commentaar;
 • Beslisbomen en thematische overzichten;
 • Beleidswijzer met de mogelijkheden voor gemeentelijk beleid per richtlijn;
 • Uitgebreide zoekfunctie die ook het opgenomen gemeentelijk beleid naloopt en trefwoordenlijst;
 • Gemeentelijke bijlagen met daarin het gemeentelijke Wmo-beleid, zoals de Wmo-verordening, het Wmo-besluit en andere relevante (gemeentelijke) documenten;
 • Nieuwsberichten rond de betreffende wet en actuele jurisprudentie en de mogelijkheid eigen nieuwsberichten toe te voegen;
 • De mogelijkheid concrete beleidsinvullingen van gemeenten te raadplegen;
 • U kunt dagelijks contact opnemen met de onze juridische helpdesk.

Welke informatie biedt Schulinck Wmo in relatie tot de wijzigingen in de Wmo?

De online kennisbank volgt de veranderingen binnen de Wmo op de voet. Onze juridische afdeling verwerkt er dagelijks alle nieuwe wettelijke verantwoordelijkheden in.

Ik wil graag een onderwerp toevoegen in Schulinck Wmo, kan dat?

Dat kan. In afstemming met onze Juridische Helpdesk. Heeft u al een abonnement op Schulinck Wmo, neem dan contact op met uw persoonlijke contactpersoon op onze Juridische Helpdesk, hij/zij helpt u graag verder. Heeft u nog geen abonnement, dan kunt u bellen naar 077 475 8018.

Wat zijn de kosten van Schulinck Wmo?

Dit is afhankelijk van het aantal gebruikers of inwoners van uw gemeente. Neem hiervoor contact op met een van onze accountmanagers. Kijk voor de contactgegevens onder de tab contact.

Kan ik een gratis demonstratie krijgen van Schulinck Wmo of het uitproberen?

Onze accountmanagers geven graag een vrijblijvende presentatie over de inhoud en functionaliteiten van Schulinck Kennisbank Inburgering en de daarbij behorende dienstverlening. Neem hiervoor vandaag nog contact op met één van onze accountmanagers, deze vind je onder de tab contact.

Moet ik software installeren voor Schulinck Wmo?

Nee, de online kennisbank is een online applicatie. U heeft dus geen aparte software nodig, slechts een computer met internetverbinding en Microsoft Internet Explorer versie 9 of hoger. U krijgt toegang via een eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Schulinck Wmo zelf ervaren?

Neem vandaag nog contact op!

Indien u tot de doelgroep behoort, bestaat de mogelijk om een proefabonnement te nemen op Schulinck Wmo.

Bent u al klant en heeft u een inhoudelijke vraag over Schulinck Wmo, dan kunt u contact opnemen met de onze juridische helpdesk.

 

Gratis proberen