Over ons

Wolters Kluwer biedt binnen het sociaal domein en omgevingsrecht met de producten en diensten van Schulinck een totaaloplossing voor gemeenten en andere organisaties, ter ondersteuning van de dagelijkse werkzaamheden en werkprocessen. Via online kennisbanken, modules, opleidingen en helder advies beschikt u altijd over actuele kennis en juridische informatie.

Online kennisbanken

Wij bieden met de online kennisbanken een bron aan actuele en praktisch vertaalde informatie voor gemeenten. Onze kennisbanken geven u op een eenvoudige en gestructureerde manier toegang tot een compleet pakket aan wetten, jurisprudentie, thematische overzichten en beleid. Hierin komen het landelijke en lokale beleid samen in één portaal. Daarnaast kunt u uw juridische vragen voorleggen aan onze inhoudelijke juridische helpdesk. Met een abonnement kunt u gebruik maken van de volgende online kennisbanken:

Heeft u vragen hierover of wilt u weten welke online kennisbank het meest geschikt is voor u? Of wilt u een maandlang gratis gebruik maken van één van de online kennisbanken? Onze accountmanagers staan u graag te woord.

Modules

Maakt u al gebruik van één van de online kennisbanken? De informatie, kennis en tools uit onze modules vormen een perfecte aanvulling hierop, maar u kunt ze ook los inzetten. Wij bieden verschillende modules aan zoals:

Opleidingen

Wij bieden een breed scala aan opleidingen op het gebied van de Participatiewet, Wmo, Jeugd, Inburgering, Schuldhulpverlening en het Omgevingsrecht. De experts van onze juridische helpdesk weten tegen welke problemen u in de praktijk aanloopt. De vele vragen die zij voorgelegd krijgen, vertalen zij in een uitgekiend aanbod aan opleidingen. Er is dus altijd een opleiding die bij u past. Daarbij bieden wij zowel open inschrijving opleidingen als incompany opleidingen aan.

Juridisch advies

Heeft u binnen het sociaal domein of omgevingsrecht juridisch advies nodig? Onze juridische experts kunnen u deskundig adviseren en ondersteunen bij de procesvoering, bijvoorbeeld bezwaar-en beroep. Zij kunnen u ook helpen bij het opstellen of optimaliseren van juridische documenten en het toetsen van verordeningen, beleidsregels en beschikkingen. Wij bieden Juridisch Advies aan binnen de volgende vakgebieden:

Voortrekkersrol

Bij Wolters Kluwer staat communicatie met de klant voorop. Met de oplossingen van Schulinck ontstond in de loop der jaren, door de unieke combinatie van juridische kennis en innovatie, een toonaangevende aanpak binnen de gemeentelijke overheid. Sinds 1995 vervullen wij dan ook een voortrekkersrol. Zo hebben wij als één van de eerste organisaties in Nederland online kennisbanken voor onze klanten op maat samengesteld. Wij willen met onze Schulinck producten en diensten onze omgeving blijven inspireren met producten en diensten waarmee uiteenlopende klanten eenvoudig en doeltreffend kunnen werken.

Ontzorgen van ruim 90% gemeenten

Dagelijks werken onze experts voor ruim 90% van de gemeenten in Nederland. Hierbij verzorgen wij het onderhoud voor het gemeentelijk beleid. De juridische helpdesk staat voor onze klanten klaar en beantwoordt jaarlijks duizenden vragen. Als marktleider staan wij garant voor het ontzorgen van gemeenten.

Wolters Kluwer in het kort

Wolters Kluwer is een wereldwijde aanbieder van professionele informatie, diensten en software oplossingen binnen diverse branches. Met Schulinck biedt zij binnen het sociaal domein en omgevingsrecht een totaaloplossing voor gemeenten en andere organisaties, ter ondersteuning van de werkzaamheden en werkprocessen. Wij werken dagelijks met een team gedreven experts en richten ons op:

 • Participatiewet
 • Inburgering
 • Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs)
 • Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
 • Jeugdwet
 • Omgevingsrecht en omgevingswet

Wolters Kluwer Schulinck wordt gebruikt door:

 • Ruim 90% van de (Rijks)overheid
 • Lokaal bestuur
 • Rechterlijke instanties
 • Advocatuur
 • Consultants