Schulinck Jeugd

De kennisbank voor gemeenten Schulinck Jeugd is specifiek ontwikkeld voor gemeenten die met de Jeugdwet te maken hebben. Ruim 200 gemeenten in Nederland werken er al mee. Deze online kennisbank biedt essentiële praktijkinformatie die u kunt combineren met het gemeentelijk beleid.

Eenvoudig en snel de Jeugdwet uitvoeren

De online kennisbank Schulinck Jeugd biedt een overzicht van wet- en regelgeving bij de uitvoering van de Jeugdwet. Deze regelgeving is gecombineerd met uw beleid en aangevuld met jurisprudentie, actualiteiten en praktische handreikingen. Al deze informatie op één plek helpt uw medewerkers bij het zorgvuldig en snel uitvoeren van de Jeugdwet. Komt u er niet uit, raadpleeg dan onze juridische helpdesk. Al meer dan 200 gemeenten werken met Schulinck Jeugd.

 

De voordelen van Schulinck Jeugd:

 • Alle informatie op één plek: overzichtelijk en het verkleint de kans op fouten;
 • Praktische ondersteuning en uitleg via handreikingen, factsheets en handige schema’s;
 • Toegang tot juridische helpdesk: binnen 2 werkdagen een antwoord op uw vraag met betrekking tot de Jeugdwet.

Dit krijgt u met Schulinck Jeugd:
Als gemeente bent u verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. Onze online kennisbank biedt essentiële praktijkinformatie die u kunt combineren met het gemeentelijk beleid. Bovendien staat alle relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie overzichtelijk op één plek. Daarnaast bevat Schulinck Jeugd praktische informatie zoals handreikingen, factsheets en handige schema’s (bijvoorbeeld over het woonplaatsbeginsel). Hierin wordt de complexe Jeugdwet op een begrijpelijke manier uitgelegd. Onze experts werken deze kennisbank dagelijks bij, zodat u altijd over actuele informatie beschikt. Daarnaast kunt u dagelijks contact opnemen met de onze juridische helpdesk, U krijgt binnen twee dagen een passend antwoord op uw specifieke vraag.

Ook kunt u deze (juridische) documenten inzien:

 • Jeugdwet inclusief parlementaire geschiedenis;
 • Aanvullende wetten zoals de Awb, AVG en BW (boek 1);
 • Jurisprudentie met samenvatting, waarvan een deel met commentaar;
 • Een door onze experts opgestelde modelverordening jeugdhulp;
 • Gemeentelijke bijlagen met daarin het gemeentelijke jeugdhulpbeleid;
 • Relevante documenten, zoals samenwerkingsprotocol met de Raad van Kinderbescherming;
 • Beleidswijzer met de mogelijkheid voor gemeentelijk beleid per onderwerp;
 • Praktische informatie zoals handreikingen, factsheets, rapporten en CBS cijfers.

Zo werkt Schulinck Jeugd
U kunt eenvoudig zoeken in Schulinck Jeugd. Zoekt u informatie over het woonplaatsbeginsel of de samenwerking met de Raad voor de Kinderbescherming? Wilt u meer weten over de regels rondom toestemming en gegevensuitwisseling? Het intypen van één of twee zoekwoorden is voldoende om een overzicht te krijgen van actuele regelgeving en relevante informatie. Schulinck Jeugd helpt u ook op weg. Als het om de regels rond het verstrekken van jeugdhulpvoorzieningen gaat, maar ook als u wilt weten hoe de weg naar de jeugdbescherming en –reclassering eruit ziet.

Onze kennisbank wordt op het gebied van de landelijke wet- en regelgeving continu bijgewerkt. Hiermee is de actualiteit en de kwaliteit van de informatie gegarandeerd. Heeft uw gemeente nieuw beleid, dan kunt u dat zelf doorvoeren in de online kennisbank of aan ons uitbesteden.

Schulinck juridische helpdesk
Heeft u een vraag over (de uitvoering van) van de Jeugdwet? Of een complexe casus waar u niet uitkomt? Met een abonnement op Schulinck Jeugd kunt u direct contact opnemen met onze juridische helpdesk. U krijgt binnen twee werkdagen een passend antwoord op uw specifieke vraag.

Schulinck Jeugd is bestemd voor
De volgende medewerkers binnen uw gemeente: beleids- en kwaliteitsmedewerkers, wijkteammedewerkers, medewerkers van het CJG en juristen bezwaar en beroep. Maar ook voor cliëntenraden, advies- en indicatieorganisaties, jeugdhulpaanbieders, gecertificeerde instellingen, advocaten en rechterlijke colleges.

Optimaliseer uw dienstverlening door Schulinck Jeugd uit te breiden met:

 • Schulinck Onderhoud Gemeentelijk Beleid
  Heeft u nieuw gemeentelijk beleid vastgesteld? Dan zorgen wij voor de verwerking van het nieuwe beleid in Schulinck Jeugd. Dan weet u zeker dat uw medewerkers met dezelfde actuele informatie werken, verzameld op één plek. Het bespaart u tijd en kosten, zodat u ruimte overhoudt voor het helpen van klanten.
 • Schulinck Casus Coach
  Hiermee breidt u Schulinck Jeugd uit met 1600 casussen. Zo heeft u een directe koppeling tussen theorie en praktijk. Wij merken dat medewerkers dit een goede manier vinden om complexe materie helder te krijgen.
 • Schulinck Werkinstructies
  Wij bieden een vast format waarin u uw werkinstructies kunt verwerken. Deze worden gekoppeld aan uw eigen beleid en de relevante wet- en regelgeving. De werkinstructies staan dan op een vaste centrale plek, toegankelijk vanuit Schulinck Jeugd. Zo voorkomt u dat uw medewerkers met verouderde versies werken of iets over het hoofd zien.
 • Juridisch advies Jeugd
  Wij kunnen u ook juridisch adviseren. Onze vakredacteuren hebben ruime ervaring met het vakkundig opstellen en beoordelen van uw beleidsplan, beleidsregels en besluiten betreffende de uitvoering van de Jeugdwet. Ook kunnen zij u adviseren op casusniveau, inzake bezwaar- en beroepschriften en uw huidige beschikkingen (of ze juridisch correct zijn). Neem voor meer informatie contact met ons op.

U kunt de kennisbank nu gratis en vrijblijvend proberen. Tijdens de gratis proefmaand heeft u toegang tot alle functionaliteiten. Zo ervaart u zelf de kracht van Schulinck Jeugd, zonder ergens aan vast te zitten. Liever eerst een demo? Neem dan contact met ons op.

Wat is Schulinck Jeugd?

Een online kennisbank voor praktische en juridische informatie over jeugd(hulp). Gemeentelijk beleid maakt hier integraal deel van uit. Zo heeft u alle informatie over jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering altijd bij de hand.

Voor wie is de kennisbank?

Het isbestemd voor medewerkers van een gemeente, zoals beleids- en kwaliteitsmedewerkers, casemanagers en juristen bezwaar en beroep. Maar ook voor cliëntenraden, de Sociale Verzekeringsbank, jeugdhulpaanbieders, gecertificeerde instellingen, advies- en indicatieorganisaties, advocaten en rechterlijke colleges.

Welke onderwerpen zijn opgenomen in Schulinck Jeugd?

 • De actuele wettekst van de Jeugdwet, inclusief een artikelsgewijze toelichting;
 • Alle nadere regelgeving en overige bij de uitvoering van de Jeugdwet;
 • Relevante regelgeving, zoals de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek;
 • Een uitgebreide uitleg van de Jeugdwet, gericht op de gemeentelijke praktijk;
 • Praktische informatie zoals CBS-cijfers en verschillende handreikingen en factsheets.

Schulinck jeugd bevat ook vele extra’s:

 • Integratie van landelijke regelgeving en lokaal beleid. Alle informatie op één plek: verkleint de foutmarge voor uw medewerkers;
 • Relevantie jurisprudentie met samenvatting, rechtsregels en volledige uitspraken van de rechterlijke colleges;
 • Beleidswijzer met de mogelijkheden voor gemeentelijk beleid per richtlijn;
 • Uitgebreide zoekfunctie die ook het opgenomen gemeentelijk jeugdbeleid naloopt en trefwoordenlijst;
 • Gemeentelijke bijlagen met daarin het gemeentelijke jeugdbeleid, zoals de Verordening jeugdhulp, nadere regels jeugdhulp en andere relevante (gemeentelijke) documenten, zoals het samenwerkingsprotocol met de Raad van Kinderbescherming;
 • Nieuwsberichten rond de jeugdhulpverlening en de mogelijkheid eigen nieuwsberichten toe te voegen;
 • De mogelijkheid concrete beleidsinvullingen van andere gemeenten te raadplegen;
 • U kunt dagelijks contact opnemen met onze juridische helpdesk.

Welke informatie biedt Schulinck Jeugd in relatie tot de wijzigingen in de Jeugdwet?

De online kennisbank volgt de ontwikkelingen binnen het jeugddomein op de voet. Dagelijks verwerkt onze juridische afdeling alle nieuwe wettelijke verantwoordelijkheden. Ook zijn er relevante handreikingen en factsheets van het Ministerie en de VNG in te vinden. Verder houden we u op de hoogte van het relevante nieuws.

Ik wil graag een onderwerp toevoegen in Schulinck Jeugd, kan dat?

Dat kan, in afstemming met de Juridische Helpdesk. Heeft u al een abonnement op Schulinck Jeugd, neem contact op met onze Juridische Helpdesk, wij helpen u graag verder. Heeft u nog geen abonnement dan kunt u bellen naar 077 475 8018.

Wat zijn de kosten van Schulinck Jeugd?

Dit is afhankelijk van het aantal gebruikers of inwoners van uw gemeente. Neem hiervoor contact op met accountmanagement.
U kunt ze bereiken via 077 – 475 8018 of via contact.

Kan ik een gratis demonstratie krijgen van Schulinck Jeugd of het uitproberen?

Ja! Onze accountmanagers geven graag een vrijblijvende presentatie over de inhoud en functionaliteiten van Schulinck Kennisbank Jeugd en de daarbij behorende dienstverlening. Neem hiervoor vandaag nog contact op met één van onze accountmanagers, deze vind je onder de tab contact. 

Moet ik software installeren voor Schulinck Jeugd?

Nee, de online kennisbank is een online applicatie. U heeft dus geen aparte software nodig, slechts een computer met internetverbinding en Microsoft Internet Explorer versie 9 of hoger. U krijgt toegang via een eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

‘Schulinck jeugd’ is één van de  praktische online kennisbanken, die Wolters Kluwer voor uw gemeente of organisatie heeft ontwikkeld. Een abonnement hierop geeft u op een makkelijke en gestructureerde manier toegang tot een compleet pakket aan wetten en jurisprudentie op het gebied van de Jeugdwet. De combinatie van juridische en praktische informatie maakt Schulinck Jeugd tot de meest complete kennisbron op dit gebied. In de online kennisbank wordt het gemeentelijke beleid van uw gemeente ingebed in de landelijke wet- en regelgeving. Alle informatie op één plek bij elkaar: heel overzichtelijk, waardoor het  de foutmarge voor uw medewerkers verkleint.

Waarom Schulinck Casus Coach toevoegen?

U kunt uw abonnement uitbreiden met Schulinck Casus Coach. Ongeveer 1600 voorbeelden worden dan gekoppeld aan Schulinck Jeugd. Hierdoor heeft u een directe koppeling tussen theorie en praktijk en beschikt u over casussen die aangevuld zijn met het eigen beleid, relevante paragrafen en wetsartikelen. Vraag uw accountmanager naar de mogelijkheden en voordelen.

Waarom Schulinck Werkinstructies toevoegen?

Wanneer u uw abonnement uitbreidt met Schulinck Werkinstructies, dan beschikt u over een vast format waarin u uw werkinstructies kunt verwerken. Deze werkinstructies worden vervolgens gekoppeld aan uw eigen beleid en de relevante wet- en regelgeving. Hierdoor staan ze op een vaste en centrale plek, benaderbaar vanuit Schulinck Jeugd. Uw accountmanager vertelt u graag meer over de voordelen en mogelijkheden.

Waarom Schulinck Onderhoud Gemeentelijk Beleid toevoegen?

U kunt uw abonnement uitbreiden met Schulinck Onderhoud Gemeentelijk Beleid. Uw gemeentelijk beleid wordt dan verwerkt in Schulinck Jeugd. Ook als uw gemeente nieuw beleid opstelt verwerken wij dit voor u in de teksten van de online kennisbank. Hierdoor bent u altijd actueel, heeft u alles op één plaats beschikbaar. Dit bespaart u tijd en geld.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem vandaag nog contact op met het accountmanagement van Schulinck.

Schulinck Jeugd zelf ervaren?

Neem vandaag nog contact op!

Marcel Rem

Sales Manager

E-mail 06 22 46 65 81

Ashwin van Geffen

Senior Accountmanager

E-mail 06 46 71 49 53

René Jansen

Senior Accountmanager

E-mail 06 11 69 12 74

Marc van Riemsdijk

Senior Accountmanager

E-mail 06 11 37 93 54

Indien u tot de doelgroep behoort, bestaat de mogelijk om een proefabonnement te nemen op Schulinck Jeugd.

Bent u al klant en heeft u een inhoudelijke vraag over de online kennisbank, dan kunt u contact opnemen met onze juridische helpdesk.

Gratis proberen