Gratis proberen
Met Schulinck Inburgering, onze online kennisbank, krijgt u inhoudelijke en praktische hulp bij de uitvoering van de wet Inburgering. Deze kennisbank wordt ondersteund met wetteksten, jurisprudentie en complementaire informatie.

Schulinck Inburgering biedt essentiële praktijkinformatie waaraan het gemeentelijk beleid toegevoegd kan worden. Bovendien staat alle relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie overzichtelijk op één plek. De online kennisbank bevat praktische informatie, zoals handreikingen, factsheets en handige schema’s (bijvoorbeeld over de normbedragen). Al deze informatie op één plek zorgt ervoor dat uw medewerkers de Wet inburgering zorgvuldig en snel kunnen uitvoeren. Komt u er niet uit? Raadpleeg dan onze juridische helpdesk.

De voordelen van Schulinck Inburgering

 • Alle informatie op één plek: overzichtelijk en het verkleint de kans op fouten;
 • Praktische ondersteuning dankzij handreikingen, stappenplannen en beslisbomen;
 • Toegang tot onze juridische helpdesk: binnen 2 werkdagen een antwoord op uw vraag met betrekking tot (de Wet) inburgering.

Wat u kunt vinden in Schulinck Inburgering

Statushouders en gezinsmigranten zijn op grond van de Wet inburgering verplicht om binnen drie jaar in te burgeren. Als gemeente heeft u een belangrijke rol hierin. Sinds 2022 ligt de regie weer bij gemeenten. Om de juiste ondersteuning en begeleiding te kunnen bieden, hebben uw medewerkers een actueel overzicht van relevante juridische en praktische informatie nodig. Dat is precies wat Schulinck Inburgering u biedt.

Dit mag u verwachten:

 • Inburgeringsbeleid 2022: laatste ontwikkelingen
 • Wet inburgering, parlementaire geschiedenis en actuele jurisprudentie
 • Aanvullende wetteksten zoals Awb en Vreemdelingenwet 2000
 • Gemeentelijke bijlagen met daarin het gemeentelijk inburgeringsbeleid
 • Belangrijke verzamelbrieven van het ministerie van SZW
 • Uitleg van relevante onderwerpen, gericht op gemeentelijke praktijk
 • Handreikingen voor opstellen, uitvoeren en bijstellen beleidsregels
 • Relevante rapporten, onderzoeken en nieuwsberichten op het gebied van inburgering
 • De mogelijkheid om dagelijks contact op te nemen met onze juridische helpdesk om de vraagstukken waarmee u zit door onze inhoudelijke juridische experts te laten beantwoorden. Wij zullen u dan in principe binnen 2 werkdagen voorzien van een passend en op maat gemaakt antwoord op uw specifieke vraag of een advies op casusniveau, inzake bezwaar- en beroepschriften en of uw huidige beschikkingen juridisch correct zijn

Eenvoudig zoeken binnen Schulinck Inburgering

Het zoeken binnen de online kennisbank is eenvoudig. Wilt u bijvoorbeeld meer weten over de specifieke maatschappelijke begeleiding die u aan asielmigranten en hun gezinsleden hoort te bieden? Het intypen van één of twee zoekwoorden is voldoende om een overzicht te krijgen van relevante (juridische) informatie. Ook vindt u er uitleg over het participatieverklaringstraject en het afgeven van juridisch juiste beschikkingen.

Onze kennisbank over inburgering wordt op het gebied van de landelijke wet- en regelgeving continu bijgewerkt. Hiermee is de actualiteit en de kwaliteit van de informatie gegarandeerd. Heeft uw gemeente nieuw beleid, dan kunt u dat zelf doorvoeren in de online kennisbank of aan ons uitbesteden.

Schulinck juridische helpdesk

Heeft u een vraag over (de uitvoering van) de Wet inburgering? Of een complexe casus waar boetes, vrijstellingen of het overgangsrecht centraal staan? Met een abonnement op Schulinck Inburgering kunt u direct contact opnemen met onze juridische helpdesk. U krijgt binnen twee werkdagen antwoord op uw specifieke vraag.

Juridisch advies inburgering

Wij kunnen u ook juridisch adviseren. Onze vakredacteuren hebben ruime ervaring met het vakkundig opstellen en beoordelen van uw beleidsplan, beleidsregels en besluiten op het gebied van Inburgering. Ook kunnen zij u adviseren op casusniveau, inzake bezwaar- en beroepschriften en uw huidige beschikkingen (of ze juridisch correct zijn). Neem voor meer informatie contact op met Erik Boersma of 077-3902644.

U kunt de online kennisbank nu een maand gratis proberen. Geheel vrijblijvend en het stopt automatisch. U krijgt toegang tot alle functionaliteiten van Schulinck Inburgering. Wilt u eerst een gratis demo? Neem dan hier contact met ons op.

Wat is Schulinck Inburgering?

Schulinck Inburgering is een online kennisbank voor praktische en juridische informatie over de inburgering, waar uw gemeentelijk beleid integraal deel van uitmaakt. Zo heeft u alle informatie over de inburgering direct bij de hand.

Voor wie is Schulinck Inburgering?

Het is bestemd voor medewerkers van een gemeente, zoals beleids- en kwaliteitsmedewerkers, casemanagers VTH en afdelingshoofden, (vergunningverlening, toezicht & handhaving),juristen bezwaar en beroep en bestuurders.

Welke onderwerpen zijn opgenomen in Schulinck Inburgering?

In de online kennisbank wordt het beleid van uw gemeente opgenomen in de landelijke wet- en regelgeving. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid uw gemeentelijk beleid op te nemen in deze online kennisbank. De combinatie van actuele juridische en praktische informatie maakt Schulinck Inburgering tot de meest complete kennisbron op dit gebied. De online kennisbank wordt volledig voorbereid op de komst van de Inburgering met alle daarin opgenomen wetten.

Daarnaast maakt een inhoudelijke juridische helpdesk onderdeel uit van uw abonnement. Alle inhoudelijke vragen die u heeft in uw dagelijkse werk en die u niet zelf kunt beantwoorden, kunt u voorleggen aan ons team van experts en wij zorgen dat u binnen 2 werkdagen een antwoord krijgt. Schulinck Inburgering is vanaf vandaag uw onmisbare tool voor uw dagelijkse werkzaamheden!

Welke informatie biedt Schulinck Inburgering in relatie tot de wijzigingen in de Wet inburgering?

De online kennisbank volgt de veranderingen binnen de inburgering op de voet. Alle nieuwe wettelijke verantwoordelijkheden wordt door onze juridische afdeling direct verwerkt.

Ik wil graag een onderwerp toevoegen in Schulinck Inburgering, kan dat?

Dat kan, in afstemming met onze Juridische Helpdesk. Heeft u al een abonnement op Schulinck Inburgering, neem dan contact op met uw persoonlijke contactpersoon op onze Juridische Helpdesk, hij/zij helpt u graag verder. Heeft u nog geen abonnement dan kunt u bellen naar 077 475 8018 of mailen naar administratie.schulinck@wolterskluwer.com

Wat zijn de kosten van Schulinck Inburgering?

Dit is afhankelijk van het aantal gebruikers of inwoners van uw gemeente. Neem hiervoor contact op met de account manager van de regio waarin u werkzaam bent.

Kan ik een gratis demonstratie krijgen of Schulinck Inburgering uitproberen?

Ja! Onze accountmanagers geven graag een vrijblijvende presentatie over de inhoud en functionaliteiten van Schulinck Kennisbank Inburgering en de daarbij behorende dienstverlening. Neem hiervoor vandaag nog contact op met één van onze accountmanagers, deze vind je onder de tab contact.

Moet ik software installeren voor Schulinck Inburgering?

Nee, Schulinck Inburgering is een online applicatie. U heeft dus geen aparte software nodig, slechts een computer met internetverbinding en Microsoft Internet Explorer versie 9 of hoger. U krijgt toegang tot de online kennisbank via een eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem vandaag nog contact op met één van de accountmanagers.

Schulinck Inburgering zelf ervaren? Neem contact met ons op en vraag een gratis demo aan
Onze accountmanagers vertellen u graag meer over de mogelijkheden en kunnen u een gratis demonstratie geven. Behoort u tot de doelgroep, dan is een proefabonnement mogelijk.

Uitbreiding van uw abonnement

Wanneer u al een abonnement op één van onze online kennisbanken heeft, dan kunt u dit uitbreiden met ‘Schulinck Onderhoud Gemeentelijk Beleid’ en/of met ‘Schulinck werkinstructies’. Onze accountmanagers vertellen u er graag meer over.

Gratis proberen