Schulinck Inburgering

Schulinck Inburgering biedt u inhoudelijke en praktische hulp bij de uitvoering van de Wet inburgering 2021. In deze Schulinck-kennisbank vindt u wetteksten, jurisprudentie en alle aanvullende informatie die u nodig heeft. Dat scheelt u een hoop tijd en zoekwerk.

Onmisbare praktijkinformatie voor de uitvoering van de Wet inburgering 2021

Bent u bezig met de uitvoering van de Wet inburgering 2021? De online kennisbank Schulinck Inburgering staat vol onmisbare praktijkinformatie. En het mooie is: op uw verzoek voegen wij uw eigen inburgeringsbeleid toe. Daardoor heeft u een goed overzicht van het landelijk beleid én uw eigen beleid.

Schulinck Inburgering is bedoeld voor medewerkers van gemeenten in Nederland en partijen die samenwerken met gemeenten.

Helpdesk voor uw vragen

Heeft u een vraag over de Wet inburgering 2021? Of heeft u een complexe praktijkcase waarbij bijvoorbeeld boetes, duale trajecten of het overgangsrecht centraal staan? Schulinck Inburgering heeft een helpdesk voor als u met onze juristen wilt sparren. Binnen 2 werkdagen krijgt u antwoord.

De voordelen van Schulinck Inburgering

Met Schulinck Inburgering profiteert u van deze voordelen:

 • Op 1 plek vindt u alle informatie die u nodig heeft om de Wet inburgering 2021 uit te voeren. Zoals wetteksten en jurisprudentie. Dit verkleint de kans op fouten
 • U kunt gebruikmaken van praktische handreikingen, factsheets, stappenplannen, beslisbomen en schema’s. Zo ontdekt u met ons handige schema wat de ruimte is voor duale inburgeringstrajecten binnen de 3 leerroutes

Onze experts werken de online kennisbank voortdurend bij. Daardoor heeft u altijd toegang tot actuele informatie over landelijke wet- en regelgeving op het gebied van inburgering.

Zo werkt Schulinck Inburgering

Zoeken in Schulinck Inburgering is heel eenvoudig. Wilt u bijvoorbeeld meer weten over de specifieke maatschappelijke begeleiding van asielmigranten en hun gezinsleden? Typ 1 of 2 zoekwoorden in en u krijgt een overzicht van relevante (juridische) informatie. In deze Schulinck-kennisbank vindt u ook juridisch correcte voorbeeldbeschikkingen, uitleg over de deadline van het PIP en situaties waarin gemeenten geen PIP hoeven vast te stellen.

Nieuw beleid van uw gemeente voegt u zelf eenvoudig toe aan Schulinck Inburgering. Heeft u daar geen tijd voor? Dan doen wij dit graag voor u.

Dit vindt u in Schulinck Inburgering

Asielstatushouders en gezinsmigranten zijn op grond van de Wet inburgering 2021 verplicht om binnen 3 jaar in te burgeren. Gemeenten zijn sinds 2022 weer verantwoordelijk voor de wettelijke ondersteuning daarbij. Alle juridische en praktische informatie die uw medewerkers daarvoor nodig hebben, vinden ze in Schulinck Inburgering. Denk aan:

 • Wet inburgering 2021, parlementaire geschiedenis en actuele jurisprudentie
 • aanvullende wetteksten, zoals de Awb en de Vreemdelingenwet 2000
 • gemeentelijke bijlagen met daarin het gemeentelijke inburgeringsbeleid
 • uitleg over relevante onderwerpen, gericht op de gemeentelijke praktijk
 • handreikingen voor het opstellen en bijstellen van beleidsregels

Juridisch advies inburgering

Wij geven ook juridisch advies. Onze vakredacteuren hebben ruime ervaring met het vakkundig opstellen en juridisch beoordelen van uw beleidsregels en beschikkingen over inburgering. Als u wilt, geven zij advies op casusniveau. Bijvoorbeeld over bezwaar- en beroepschriften. Meer informatie vindt u op de pagina Juridisch advies Inburgering.

Probeer Schulinck Inburgering 1 maand gratis

Zelf de voordelen van Schulinck Inburgering ervaren? Kies dan voor een proefabonnement op deze Schulinck-kennisbank. Dan heeft u een maand lang gratis toegang tot alle functionaliteiten. Na 1 maand stopt het abonnement vanzelf. U zit dus nergens aan vast.

Wilt u liever eerst een demo? Neem dan contact met ons op. Wij laten u graag zien hoe Schulinck Inburgering werkt.


Gratis proberen

 


 

Veelgestelde vragen

Voor wie is Schulinck Inburgering?

Schulinck Inburgering is speciaal voor medewerkers van gemeenten, zoals:

 • inburgeringsconsulenten en trajectbegeleiders
 • beleids- en kwaliteitsmedewerkers
 • afdelingshoofden
 • juristen Bezwaar en beroep
 • bestuurders

Welke informatie geeft Schulinck Inburgering over veranderingen in de Wet inburgering 2021?

We volgen de veranderingen op het gebied van inburgering op de voet. Alle nieuwe wetswijzigingen en feedback van onze klanten verwerkt onze juridische afdeling direct in Schulinck Inburgering.

Kan ik een onderwerp toevoegen aan Schulinck Inburgering?

Dat kan. Heeft u een abonnement op Schulinck Inburgering? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon bij onze juridische helpdesk. Heeft u nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op.

Wat kost Schulinck Inburgering?

De kosten van een abonnement op Schulinck Inburgering hangen af van het aantal gebruikers óf van het aantal inwoners van uw gemeente.

Moet ik software installeren voor Schulinck Inburgering?

Nee, dat is niet nodig. Schulinck Inburgering is een online applicatie. U heeft dus geen aparte software nodig, alleen een computer met internetverbinding. U krijgt toegang tot de online kennisbank via een eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Contact

Heeft u nog vragen? Wilt u een demo? Of bent u geïnteresseerd in een gratis proefabonnement? Stuur een mail naar administratie.schulinck@wolterskluwer.com. Of neem rechtstreeks contact op met een van onze accountmanagers. Zij helpen u graag verder.

 


Dit zeggen onze klanten

Gratis proberen