Nieuw

De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid

  • Auteurs Eindredacteur: A. Tienstra Auteur: drs. E. Labrujère mr. F.M. Aalders mr. C. Berhitu M. van de Graaf P. Huijgens mr. J. Huitema mr. P. Norp mr. B. de Pijper G. Ramaekers drs. A. Wildenburg drs. J.W.B. Willemsen ir. R. van der Zanden
  • isbn 9789013170894

27,50 incl. BTW

  • Voor 23:00 besteld,
    morgen op uw bureau
  • Bestellen op rekening
  • Gratis verzending

Deze gids vormt het ultieme naslagwerk voor professionals die snel de juiste regelingen, cijfers en andere informatie over de sociale zekerheid bij de hand willen hebben. De gehele sociale zekerheid komt aan bod: van bijstand tot zorgverzekering en van Wmo tot WIA. De 2023.1-editie staat stil bij de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving.

Deze kleine gids vormt al sinds 1933 het ultieme naslagwerk voor professionals die snel de juiste regelingen, cijfers en andere informatie over de sociale zekerheid bij de hand willen hebben. De gids leent zich uitstekend om gemakkelijk iets op te zoeken gedurende de werkdag, vooral dankzij de overzichtelijke structuur, vormgeving en het trefwoordenregister. Niet voor niets wordt deze titel door talloze professionals gebruikt die werkzaam zijn in het maatschappelijk werk, bij administratiekantoren of op een afdeling HRM. Ook wordt dit naslagwerk veelvuldig gebruikt in het onderwijs bij vakken over de sociale zekerheid in Nederland. 

Met De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid 2023.1 heb je als lezer alle actuele regelingen en cijfers bij de hand. Van bijstand tot zorgverzekering en van Wmo tot WIA. Ideaal voor iedereen die werkzaam is in het maatschappelijk werk, bij een administratiekantoor of op een afdeling P&O.

Sociale zekerheid actueel

Deze nieuwste editie is bijgewerkt met de recente wijzigingen in wet- en regelgeving en bevat alle bedragen en percentages vanaf 1 januari 2023. De titel sluit bovendien aan bij diverse actuele ontwikkelingen binnen de sociale zekerheid, zoals:

  • De kostendelersnorm is met ingang van 1 januari 2023 verhoogd naar 27 jaar.
  • Huishoudens met een laag inkomen kunnen in 2023 opnieuw € 1.300 aan categoriale bijzondere bijstand krijgen ter compensatie van de gestegen energieprijzen.
  • Vanaf 1 januari 2023 is er een nieuwe vrijlating voor werknemers die met loonkostensubsidie werken en daarbij aanvullende bijstand ontvangen.

De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid 2023.1 is van grote waarde voor iedereen die beroepsmatig te maken krijgt met kwesties op het vlak van sociale zekerheid.