Hoe ben jij bij Wolters Kluwer terecht gekomen en wat zijn jouw taken?

Na mijn opleiding HBO Rechten ben ik als inkomensconsulent gaan werken bij verschillende gemeenten op detacheringsbasis. Daarnaast deed ik een pre-master Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Toen ik hiervoor was geslaagd, ben ik gestopt met werken om fulltime mijn master te doen. Tijdens het afronden van mijn scriptie werkte ik erbij als bedrijfsjurist. Eenmaal afgestudeerd zag ik de functie van vakredacteur bij Wolters Kluwer onderdeel Schulinck. Met mijn achtergrond bij de gemeente en daarmee mijn kennis van de Participatiewet zagen ze gelukkig een goede match! Als vakredacteur zijn mijn taken onder andere het bijhouden van de kennisbank, het beantwoorden van vragen van gemeenten en het geven van webinars.

Wat vind je het meest interessant aan de Participatiewet?

Ik vind het stukje maatwerk in een relatief strikte wet het meest interessant. Hoe kun je het zo klantvriendelijk mogelijk maken, zonder onnodig bijstand te verstrekken? Het is natuurlijk wel gemeenschapsgeld, dus je moet je als gemeente verantwoorden. Mijn praktijkervaring bij de gemeente helpt me bij het beantwoorden van vragen van gemeenten op dat gebied en het zoeken naar goede oplossingen.

Wat heb je zien veranderen op jouw vakgebied?

Er zijn al veel veranderingen geweest, maar voor mij komen de grootste veranderingen er nog aan. Het terugbrengen van de menselijke maat, en de kostendelersnorm die misschien op de schop gaat… Er staan ons op niet al te lange termijn nog veel veranderingen te wachten.

Wat zijn de speerpunten binnen jouw team voor de komende tijd?

Naast de artikelen en adviezen die we willen schrijven is één van mijn taken te kijken hoe we de kennisbank kunnen verbeteren. We kijken daarbij ook naar manieren waarop we het gemeenten gemakkelijker kunnen maken door het introduceren van rekentools, schema’s en beslisbomen. We gaan de klanten ook actief vragen hoe zij de informatie het liefst willen krijgen. Dat geldt overigens ook voor de ontwikkeling van de webinars.

Wat wil je bereiken voor je gemeenteklanten?

Het mooiste is het als de gemeente samen met een client tot een oplossing komt die zowel juridisch als praktisch goed uitvoerbaar is. Ik wil gemeenten helpen met handreikingen hoe ze wet- en regelgeving praktisch het beste kunnen toepassen in de betreffende situatie.

Wat maakt het werken bij Wolters Kluwer zo leuk?

De diversiteit in het werk is heel erg leuk. Ik krijg de ruimte om heel veel verschillende zaken te doen en op te pakken. Ik kwam in dienst toen de coronacrisis in volle gang was en heb nog niet al mijn collega’s in levende lijve gezien. Een rare manier om mijn carrière bij Wolters Kluwer te beginnen, maar ik heb een warm welkom gekregen van het team. Iedereen staat voor elkaar klaar, je kunt altijd even overleggen of sparren.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd geef ik les als yogadocent. Een mooie tegenhanger van mijn werk bij Wolters Kluwer Schulinck. De rest van mijn vrije tijd besteed ik veel met vrienden en familie. Dat is als ik niet op vakantie of een weekendje weg ben om een nieuwe plek te ontdekken! Ook wandel ik graag, het liefst met mijn hond Otis.

Bekijk mijn profiel