mr. Denise Maas-Last

Vakredacteur Participatiewet en Inburgering

Vakgebieden Participatiewet, Inburgering
Regio Overijssel
Specialisatie Bezwaar en beroep
Telefoon 077 390 26 27
E-mail
Volg mij op

Ik ben Denise Last en sinds november 2014 ben ik werkzaam bij Schulinck. Eerst als senior juridisch vakredacteur Wmo en sinds september 2017 actief als Vakredacteur Participatiewet.

Binnen Schulinck maak ik onderdeel uit van het Participatiewet-team en ben ik medeverantwoordelijk voor:

  • Het actualiseren en uitbreiden van de inhoud van het product Schulinck Participatiewet;
  • Het verzamelen van Participatiewet-gerelateerde wetgeving, jurisprudentie en nieuws;
  • Het beantwoorden van Participatiewet-vragen die binnekomen via onze juridische helpdesk;
  • Het schrijven van annotaties en opinies;
  • Het behandelen van bezwaar- en beroepszaken.

Tevens ben ik inhoudelijk contactpersoon voor de Module Onderhoud Gemeentelijk beleid voor de provincie Overijssel.

Bij mijn vorige werkgever deed ik veel praktijkervaring op binnen het sociale domein, waardoor ik me goed kan verplaatsen in de dagelijkse praktijk van onze klanten. Ik vind het dan ook belangrijk om de juridische kennis en informatie op een toegankelijke en heldere manier over te dragen, zodat onze klanten ermee uit de voeten kunnen.

Mijn juridische loopbaan begon voor mij aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Ik studeerde Nederlands Recht, met als afstudeerrichting Bestuursrecht en verdiepte met onder andere in het sociaal zekerheidsrecht. Voordat ik bij Schulinck kwam werken was ik drie jaar werkzaam bij een gemeente. Als juridisch medewerker hield ik me voornamelijk bezig met het behandelen van bezwaar- en beroepschriften op het gebied van de Wwb, de Wmo en de Wet schuldhulpverlening. Verder hield ik me bezig met het ontwikkelen en het juridisch vormgeven van beleid op het gebied van de Wmo en de Wwb. Daarvoor was ik als juridisch medewerker werkzaam bij de Sociale Verzekeringsbank.

In mijn vrije tijd houd ik erg van sporten en ben ik veel op de tennisbaan te vinden. Een andere passie is het maken van verre reizen.

Lees hier mijn interview