mr. Bo Geurts

Vakredacteur Omgevingsrecht

Vakgebieden Omgevingsrecht
E-mail
Volg mij op

Mijn naam is Bo Geurts en ben vakredacteur Omgevingsrecht bij Wolters Kluwer Schulinck. Samen met mijn collega’s schrijf ik nieuwe en actuele content voor de kennisbank. Dit gaat over het huidige recht en de nieuwe Omgevingswet die eraan komt. Deze informatie verwerken we ook in andere contentvormen, zoals beslisbomen en infographics. Daarnaast hou ik iedere week nieuws en jurisprudentie bij en schrijf ik opinies voor de website.

Ik streef ernaar om de ontwikkelingen die zich voordoen binnen het Omgevingsrecht, op een zo toegankelijk mogelijke manier neer te zetten in de kennisbank Schulinck Omgevingsrecht. Tijdens mijn studie Rechtsgeleerdheid aan Tilburg University heb ik namelijk ondervonden dat het Omgevingsrecht veelomvattend is en complex kan zijn. Tijdens mijn werk bij Wolters Kluwer Schulinck heb ik pas echt mogen ervaren met welke complexe vraagstukken je te maken kunt krijgen.

Het is niet voor niets dat ik dit werk zo leuk vind om te doen. Je hele leven lang ervaar je eigenlijk al dat de manier waarop iemand iets uitlegt, maakt hoe jij het in je opneemt. Zo konden bepaalde professoren tijdens mijn studie héél goed uitleg geven over een bepaald onderwerp, maar konden anderen dat minder. Dat was veelal terug te zien in de cijfers die ik afleverde. Voor mij dus een teken: dit kan anders! Mijn tijd als vrijwilliger bij het online platform Het Rechtenstudentje heeft daar ook aan bijgedragen. Daar ontstond mijn passie voor het schrijven van juridische content.

In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur en lees ik over persoonlijke ontwikkeling en voeding en beweging. Zo lees ik momenteel ‘De Eiwitleugen’ van Janneke van der Meulen. Super interessant! Daarnaast onderneem ik veel met mijn gezin, zoals een dagje uit naar de kinderboerderij en daarna lekker uiteten. Verder ontspan ik graag in het thermaalbad of ga ik spontaan een weekendje weg met mijn gezin.