Wat is jouw achtergrond in de Participatiewet?

Midden in de financiële crisis studeerde ik af in strafrecht, aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Er was bijna geen baan te vinden. Via een berichtje op LinkedIn kwam ik terecht bij een adviesbureau dat klantmanagers zocht voor gemeenten. Ik kreeg eerst een korte aanvullende opleiding en kon toen aan de slag als klantmanager Participatiewet. Ik heb diverse opdrachten bij verschillende gemeenten gedaan en heb zo kunnen kijken in verschillende ‘keukens’. Heel leuk, maar juridisch vond ik het op een gegeven moment niet meer uitdagend. Ik ben toen de beleidskant opgegaan, wel steeds binnen de Participatiewet. Daarna wilde ik mijn horizon verbreden buiten gemeenteland en op dat moment kwam er een vacature voor jurist Participatiewet van Wolters Kluwer voorbij. Een perfecte match!

Wat maakt jouw functie zo aantrekkelijk voor je?

Mijn werk is juridisch, maar ook gevarieerd en ik mag ook nog eens opleidingen geven, wat ik ontzettend leuk vind. Ik ben de hele dag bezig met het helpen van onze gemeentelijke klanten, op juridisch gebied. De Participatiewet is een mooie wet, omdat je er mensen mee kunt ondersteunen die dat echt nodig hebben. Verder is het een best lastige wet, waardoor het werk altijd uitdagend blijft, maar tegelijk zijn de regels van de wet in veel gevallen duidelijk afgebakend. De jurist in mij houdt daar wel van. Wat ik ook leuk vind is om me te buigen over casussen van gemeenten. Bij Schulinck zijn we natuurlijk niet bevooroordeeld omdat we de persoon waarover het gaat niet kennen, zodat we altijd het juridisch juiste antwoord kunnen geven, ook als het over maatwerk gaat. Ik vind het fijn om gemeenten daarbij te kunnen helpen.

Welk onderwerp ga je dit jaar beetpakken op jouw vakgebied?

Als ik kijk naar mijn algemene taken, dan denk ik dat re-integratie een belangrijk onderwerp wordt. Mensen die hun werk zijn kwijtgeraakt in de coronacrisis moeten worden ondersteund op weg naar een nieuwe baan. We gaan kijken of we in dat kader ook op het gebied van opleidingen een extra slag kunnen maken. Onze kennisbank is natuurlijk erg gericht op de rechtmatigheid van het inkomensdeel, omdat voor gemeenten de praktische kant van re-integratie bij het eigen beleid hoort. We vinden het belangrijk om ze ook daarbij te ondersteunen en gaan dan ook uit van de behoeften vanuit de gemeenten. Ik probeer me daarbij altijd af te vragen: waar had IK behoefte aan toen ik nog bij de gemeente werkte? Zolang de coronacrisis voortduurt zijn ook de ondersteunende maatregelen belangrijk, dus ook die zullen nog een tijdlang bij mijn taken horen.

Wat maakt het werken bij Wolters Kluwer zo leuk?

Ik voelde me meteen thuis in het team en samen met de andere teams vormen we een leuke club. Het werk is heel juridisch, wat ik heerlijk vind. Als je een goed idee hebt en kan motiveren waarom dat zo’n goed plan is, mag je het ook gaan uitvoeren. Je eigen mening telt hier, zolang je die maar goed onderbouwt. Een fijne werkomgeving!

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik houd van reizen, zowel citytrips als langere reizen. Ik wandel veel met de hond en sport veel: hardlopen en fitness. Ik zit natuurlijk veel achter een bureau, dus ik probeer zo fit mogelijk te blijven, ook door gezond te eten.

Bekijk mijn profiel