Wat houdt je functie in?

Als manager content ben ik eindverantwoordelijk voor de redacties en content binnen Schulinck sociaal domein en Schulinck Omgevingsrecht. Voor het sociaal domein vertrouw ik vakinhoudelijk op de hoofdredacteuren. Ik ben op dit moment nauw betrokken bij Schulinck Omgevingsrecht en krijg op dat vlak veel van de inhoud mee. Voor dat domein stuur ik ook rechtstreeks de redacteuren aan. Daarnaast zit ik in het team dat de kennisbank Omgevingsrecht in België uitrolt. Ook ben ik lid van twee bezwaarschriftencommissies, in Eindhoven en in Sittard-Geleen, waar ik inhoudelijke casussen beoordeel. In Sittard-Geleen gaat het om bezwaarschriften in het sociaal domein, in Eindhoven om alle domeinen, ook het omgevingsrecht. Zo blijf ik goed op de hoogte van wat er in de gemeentelijke praktijk speelt.

Welk onderwerp ga je dit jaar beetpakken?

De Omgevingswet komt er aan, ook wel de grootste wetswijziging genoemd sinds de Grondwet. Hiervoor zal ik het komende jaar alle aandacht hebben. Het is interessant om te zien wat voor impact de nieuwe wet zal hebben en hoe Wolters Kluwer gemeenten kan helpen zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het aanpassen van hun hele beleidscyclus. Binnen de Omgevingswet wordt burgerparticipatie bijvoorbeeld heel belangrijk. De gemeente krijgt daarbij een andere rol. Ook de samenwerking tussen de domeinen gaat veranderen. Een positieve ontwikkeling, waarbij we u als gemeente graag helpen.

Wat maakt het werken bij Wolters Kluwer zo leuk?

U merkt het aan mijn enthousiaste verhaal: ik vind werken bij Wolters Kluwer erg leuk. Als jurist werk ik niet alleen met de redacties samen, ik ben ook betrokken bij andere afdelingen zoals sales, marketing, ICT en opleidingen. De lijntjes zijn kort en de sfeer informeel. Ook heb ik regelmatig contact met klanten, waarvan ik erg kan genieten. Verder ben ik levend bewijs van het feit dat je binnen het bedrijf volop mogelijkheden hebt om door te groeien, zowel op inhoud als op vaardigheden. Ik ben gestart als inhoudelijk vakredacteur, groeide door naar hoofdredacteur en ben nu manager content.

Wat wil je graag bereiken voor onze gemeenteklanten?

Als Wolters Kluwer willen we het beste voor de klant én we willen de besten in ons vakgebied zijn. Waar ik voor sta: een goed, klantvriendelijk product, waarmee elke gemeente in de dagelijkse praktijk goed uit de voeten kan. Onze dienst is een totaalplaatje, waarbij ik zeker ook de helpdesk wil benadrukken als uniek. U kunt ons iedere casus die u tegenkomt voorleggen en krijgt binnen twee werkdagen een goed en gedegen antwoord.

Wat doe je in je vrije tijd?

Als moeder van twee kleine kinderen staan mijn hobby’s even op een laag pitje. Ik breng veel tijd met mijn gezin door en mag graag koken en gezellig eten met vrienden. Ook tuinieren vind ik leuk om te doen.

Bekijk mijn profiel