Actualiteitendag Omgevingsrecht

Opfrisdag Omgevingswet

Utrecht

650,– per deelnemer excl. BTW

Logo ter indicatie van Cedeo erkenning

Alle opleidingen van Schulinck zijn Cedeo-erkend met een klant-tevredenheid van 9,5.

In één dag heeft u weer een actueel beeld over hoe de Omgevingswet ook alweer werkt en wat de laatste ontwikkelingen hierbij zijn.


Overzicht

Datum(s)
Docent(en) Rick Keim
Niveau Basis
Uitvoering Eendaagse opleiding
Bestemd voor

Iedereen die werkzaam is in het fysieke domein bij een gemeente en partners/uitvoeringsorganisaties, zoals een omgevingsdienst, veiligheidsregio of GGD.

Opfrisdag Omgevingswet

Is het alweer even geleden dat u kennis heeft opgedaan over de Omgevingswet? Of wilt u in hoofdlijnen weten hoe de Omgevingswet werkt? Dan is deze Opfrisdag Omgevingswet op uw lijf geschreven. In één dag heeft u weer een actueel beeld over hoe de Omgevingswet ook alweer werkt en wat de laatste ontwikkelingen hierbij zijn. 

Inhoud van de opleiding

De Omgevingswet heeft een brede reikwijdte: de fysieke leefomgeving. Deze training geeft u inzicht in de uitgangspunten en systematiek van de wet. Hierbij staan de kerninstrumenten van de wet in de beleidscyclus centraal. Aan de hand van voorbeelden krijgt u inzicht in de werking van deze instrumenten. Ook leert u de weg te vinden in het wettelijk stelsel: waar vind ik nu wat?. Ook zijn er de afgelopen tijd diverse ontwikkelingen rondom de Omgevingswet, waarbij stil wordt gestaan. 

Mogelijk heeft u de afgelopen jaren basiskennis opgedaan en is het alweer een tijdje geleden dat u ermee bezig bent geweest. Deze actualiteitendag Omgevingswet is erop gericht om deze basiskennis weer op te frissen. Ook is deze training geschikt voor u indien u niet dagelijks met de Omgevingswet zal werken, maar toch behoefte heeft aan kennis op hoofdlijnen van de Omgevingswet.

Niveau

Voor deze Opfrisdag Omgevingswet heeft u geen verdiepende kennis over de Omgevingswet nodig. Omdat de Omgevingswet al tien jaar in ontwikkeling is heeft u de afgelopen jaren hoogstwaarschijnlijk wel kennis in hoofdlijnen over de Omgevingswet meegekregen. Tijdens deze training wordt die kennis weer opgefrist en weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn.

Programma

09:00 uur

Start met koffie en thee. 

09:30 uur

Aanvang programma 

Tijdens deze Opfrisdag Omgevingswet wordt uw kennis weer opgefrist en worden de laatste ontwikkelingen besproken.

De onderstaande onderwerpen worden behandeld:

  • Uitgangspunten en reikwijdte Omgevingswet
  • Werking van het wettelijk stelsel met zorgplichten en maatwerk
  • Laatste inzichten rondom de kerninstrumenten en vindplaatsen
  • Actuele ontwikkelingen rondom en wijzigingen van de Omgevingswet

We nodigen cursisten uit om eigen casuïstiek in te brengen. De cursisten kunnen deze casuïstiek tot 10 werkdagen voorafgaand aan de cursus mailen naar schulinck.opleidingen@wolterskluwer.com

Om 10.45 uur en 14.45 uur is er een pauze van 15 minuten. De lunch vindt plaats van 12.30 uur - 13.30 uur.

16:30 uur

Einde programma.

Leerdoelen

Na afloop van de opleiding:

  • Heeft u weer een fris en actueel overzicht van de belangrijkste zaken van de Omgevingswet.
  • Weet u wat de reikwijdte en uitgangspunten zijn van de fysieke leefomgeving.
  • Heeft u in hoofdlijnen inzicht op de werking van de specifieke kerninstrumenten: omgevingsvisie, programma, omgevingsplan, projectbesluit en omgevingsvergunning.
  • Kent u de laatste ontwikkelingen rondom de Omgevingswet.

Docent(en)

Rick Keim

Rick Keim is jurist en al meer dan 20 jaar werkzaam bij gemeenten op het gebied van het Omgevingsrecht. Sinds 2010 is Rick in dienst bij de gemeente Deventer. In Deventer is hij betrokken bij de implementatie van de Omgevingswet en heeft hij verschillende rollen ingevuld, bijvoorbeeld als projectleider voor het omgevingsplan. Vanaf 2018 tot 2021 is Rick ook gedetacheerd geweest bij de VNG voor het project staalkaarten Omgevingsplan.

Door zijn brede interesse in kennisdeling verzorgt hij diverse trainingen over de Omgevingswet. Actuele kennis over de Omgevingswet volgt uit zijn gemeentelijke en landelijke betrokkenheid bij de ontwikkeling en implementatie van de Omgevingswet.

Kosten

Het inschrijfgeld bedraagt per deelnemer € 650,- (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief documentatiemateriaal en catering. Eventuele parkeerkosten zijn niet inbegrepen bij het inschrijfgeld.

Ongeveer twee weken voor aanvang van de cursus ontvangt u van ons een deelnamebevestiging, de routebeschrijving en separaat een factuur.

Mocht u onverhoopt toch verhinderd zijn voor een cursusdag, dan kunt u deze dag altijd inhalen. Het inhalen van een dag kost € 110,- (exclusief btw) per dag

Meer Omgevingswet opleidingen

Wilt u meer informatie over een ander onderwerp, gerelateerd aan de Omgevingswet of de Wkb? Wij bieden diverse opleidingen aan. Kijk hiervoor op de website bij al onze opleidingen Omgevingsrecht.