Neem contact op
Met de Schulinck In-Control applicatie heeft u een compleet gevulde database met voorbeelddoelstellingen, -risico’s, -beheersmaatregelen en -checklists per bedrijfsproces. Zowel fiscaal, financieel als juridisch. Daarmee is het de online applicatie voor interne beheersing.

Vanaf 2021 legt u als gemeente zelf verantwoording af over de financiële rechtmatigheid in de jaarrekening.

De Schulinck In-Control applicatie helpt u daarbij en is de meest complete en betrouwbaarste tool voor uw ICS (In Control Statement). Schulinck In-Control is een online applicatie voor uw interne beheersing, genaamd Checkpoint-IC. Deze naam is afkomstig uit de Strategische samenwerking tussen Wolters Kluwer en Checkpoint IC.

Met de Schulinck In-Control applicatie heeft u een compleet gevulde database met voorbeelddoelstellingen, -risico’s, -beheersmaatregelen en -checklists per bedrijfsproces. Zowel fiscaal, financieel als juridisch. Daarmee is het de online applicatie voor interne beheersing. Binnen de publieke organisatie is het bereiken van (beleids)doelstellingen cruciaal. De Schulinck In-Control applicatie ondersteunt u bij dergelijke onderzoeken en geeft een impuls aan de verbetering van de kwaliteit. Elke publieke organisatie wil ‘in control’ zijn, financieel, operationeel én strategisch. Als u dagelijks bezig bent met het behalen van doelen en het afwegen van risico’s maakt dit uw werk vele malen eenvoudiger.

Accountants zijn kritisch in het accepteren van controleopdrachten in de publieke sector. Publieke organisaties hebben een grote uitdaging, vanwege de complexiteit van de processen, om de bedrijfsvoering op een hoog niveau te houden. Wanneer het daarvoor benodigde controleapparaat adequaat is ingericht bent u een aantrekkelijke partner voor de certificerend accountant.

Zorg daarom dat u hierop bent voorbereid. Schulinck In-Control helpt u daarbij. Zonder een ingewikkeld implementatietraject, kunt u direct aan de slag! Daarnaast is alles eenvoudig aan te passen door de gebruiker zelf.

Met de Schulinck In-Control applicatie:

 • heeft u een compleet gevulde database met voorbeelddoelstellingen, -risico’s, – beheersmaatregelen en -checklists per bedrijfsproces;
 • heeft u geen ingewikkeld implementatietraject! U kunt direct aan de slag;
 • kunt u wijzigingen zelf doorvoeren zonder tussenkomst van een dure consultent;
 • kunt u (concern) controles uitvoeren;
 • kunt u verdiepende kwaliteitscontroles doen van het operationele proces.

De Schulinck In-Control applicatie helpt u bij:

 • realisatie doelstellingen
 • kwaliteitscontrole van de bedrijfsvoering
 • risico-gestuurde controle-aanpak
 • toetsen van Rechtmatigheid
 • toetsen van Doelmatigheid
 • toetsen van Doeltreffendheid

De Schulinck In-Control applicatie is:

 • plug and play
 • het “all-in” control(e)concept

Voor zowel de onafhankelijke (op concernniveau gerichte) controles als de verdiepende kwaliteitscontroles in het operationeel proces, waarbij de onderlinge relaties geborgd zijn. Zo worden dubbele (en onnodige) handelingen voorkomen en bouwt u aan zowel een efficiënte als een effectieve controlepiramide, en houdt u de organisatie als geheel in control.

Vul uw gegevens in en ontvang de whitepaper per e-mail

Whitepaper: Rechtmatigheidsverantwoording:relatie tot externe controle en nut audittool

Wilt u meer informatie over de Schulinck In-Control applicatie? Wij verzorgen graag een (online) demonstratie. Neem contact op met het accountmanagement:

Ook te bereiken via 077 – 475 8018

Neem contact op