Neem contact op
Het verwerken van al deze samenloopsignalen is een tijdrovende klus. Wij kunnen u ondersteunen met Schulinck In-Spect Signaal.

Het verwerken van al deze samenloopsignalen is een tijdrovende klus. Het bevat vaak informatie die al bekend is binnen de gemeente. Uw klanten zijn immers ook verplicht om bepaalde informatie te verstrekken om in aanmerking te komen voor ondersteuning.
Mede vanwege de hoeveelheid signalen en de complexiteit van de samenhang, leidt het gros van de signalen daarom niet tot nader onderzoek. Schulinck In-Spect Signaal biedt de oplossing. Het geeft de samenloopsignalen overzichtelijk weer en voorkomt dubbele informatie. Zo kunt u ze goed beoordelen en eventueel snel tot nader onderzoek overgaan.

Signalen inkomsten: zo werkt het
Zijn in het uitkeringsdossier inkomsten binnen de signaalperiode bekend, dan kan het signaal direct worden afgehandeld en voorzien van een herkenbare conclusiecode. Uit het bestand dat alle samenloopsignalen bevat, worden signalen omtrent dienstverband en sociale verzekering geselecteerd. Er wordt gecontroleerd of er van deze klanten in de afgelopen periode inkomstengegevens bekend zijn in de uitkeringstoepassing. Is dit het geval, dan wordt verondersteld dat de informatie uit het samenloopsignaal bekend is en wordt het signaal direct afgehandeld (of gemarkeerd).

Voertuigsignalen: Zo werkt het?
Bij de voertuigbezit signalen worden de signalen met een tagscore 0 direct afgehandeld (of gemarkeerd). Dit zijn signalen waarbij het Inlichtingenbureau al een vermoeden heeft afgegeven dat het eigendom van het voertuig geen gevolgen heeft voor het recht op uitkering.

Interessant: Themacontrole
Met deze aanvullende module kunt u zelf onderzoeken inrichten en verwerken. Denk aan het uitzetten van specifieke controles op groepen van burgers. De onderliggende techniek laadt gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP), het Digitaal Klantdossier (DKD) en de voertuiggegevens van de Dienst Wegverkeer (RDW) in. Het uitgebreid importeren van uw eigen gegevens is ook mogelijk.

Inclusief koppeling met:
• Digitaal klantdossier (DKD) – personen
Persoonsgegevens (GBA-V) in het DKD kunt u met de module Berichtenplatform direct ophalen. Het gebruik van deze module zorgt voor een eenduidige registratie van gegevens en levert tijd op, omdat u de gegevens niet langer handmatig hoeft in te voeren en eenvoudig kunt bijwerken.

Nuttige koppelingen
Schulinck In-Spect Signaal kunt u voor het uitwisselen van gegevens koppelen aan:
• Directe koppeling met Schulinck In-Spect Herberekenen
Dankzij deze koppeling is het vanuit Schulinck In-Spect Signaal inzichtelijk welke herberekeningen uit Schulinck In-Spect Herberekenen van toepassing zijn op de burger. Dit is ook vice versa: In-Spect Herberekenen neemt ook relevante persoonsgegevens over uit In-Spect Signaal.

Medewerkers van uw gemeenten die actief betrokken zijn bij het verwerken, verstrekken, signaleren en toepassen van rechtmatigheid m.b.t. uitkeringen en inkomen. Deze toepassing helpt hen om de samenloopsignalen overzichtelijk weer te geven, zodat zij deze goed kunnen beoordelen en tot nader onderzoek over kunnen gaan.

Met Schulinck In-Spect Signaal heeft u de mogelijkheid om:
• Samenloopsignalen te importeren
• Samenloopsignalen te verrijken met persoonsgegevens
• Een heldere presentatie van werkvoorraad en dossier te bekijken
• Het volledige werkproces in te richten in fases, termijnen en conclusies
• Eenvoudig documenten te genereren
• Inzicht en informatie te bieden aan managers/management
• Diverse interne rollen toe te kennen met een duidelijke autorisatie
• Het aanbod van het Inlichtingenbureau voortdurend af te stemmen
• Te profiteren van slimme filters die (reeds) bekende informatie achterhouden en daardoor de werkvoorraad beperken

Bekijk hieronder de ervaringen van de gemeente Súdwest Fryslân en ISD BOL gemeente Brussum.

Wilt u meer weten over Schulinck In-Spect Signaal? Laat u overtuigen van de voordelen. Voor meer informatie, een demonstratie op locatie, via videogesprek of een (vrijblijvende) offerte, neem contact met ons op.

 

Neem contact op