Neem contact op
Met Schulinck In-Spect Herberekenen kunt u een perfecte netto en bruto herberekening uitvoeren, die onderbouwd is én aansluit bij de rekeningmethodiek van uw gemeente.

Waar uitkeringen worden verstrekt, wordt ook herberekend. Herberekenen is noodzakelijk als er gefraudeerd is, of omdat om een andere reden de uitkering foutief is verstrekt. Met Schulinck In-Spect Herberekenen is het mogelijk om een netto en bruto herberekening uit te voeren voor de Participatiewet.

Herberekenen is niet eenvoudig: zowel de Participatiewet als het beleid van uw gemeente hanteren meerdere criteria en normen. Het nadeel van zelf opgestelde rekenschema’s is, dat deze vaak niet worden onderhouden en daarom niet up-to-date zijn. Veel geautomatiseerde systemen laten alleen het resultaat van de netto of bruto herberekening zien, maar niet de onderbouwing zelf. Dit ervaart de burger vaak als storend en is onhandig in het geval van bezwaar.

Met Schulinck In-Spect Herberekenen kunt u een netto en bruto herberekening uitvoeren, die onderbouwd is én aansluit bij de rekeningmethodiek van uw gemeente.

Nuttige koppelingen
Schulinck In-Spect Herberekenen kunt u voor het uitwisselen van gegevens koppelen aan het Digitaal klantdossier (DKD) of aan personen. Bepaalde gegevens kunnen direct via het DKD worden opgehaald. Het gaat om persoonsgegevens (informatie via GBA-V). Dit zorgt voor een eenduidige registratie van gegevens en levert tijdwinst op, omdat gegevens niet langer handmatig hoeven te worden ingevoerd en eenvoudig kunnen worden bijgewerkt.

Dit zijn de voordelen van Schulinck In-Spect Herberekenen voor uw gemeente:

 • Perfecte netto herberekening op maand- en jaarbasis, in duidelijk overzicht
  Afwijkende normen, toeslagen, verlagingen en maatregelen zijn mogelijk
 • Perfecte bruto herberekening op maand- en jaarbasis, in duidelijk overzicht
  Inclusief rekenvoorschrift en bijstandspercentagetarief
 • Bedragen en percentages altijd up-to-date
  Wettelijke bepaalde nieuwe bedragen en percentages, die nodig zijn voor een correcte herberekening, leveren wij aan en kunt u via een eenvoudige update toevoegen
 • Mogelijkheid tot aansluiten op rekenmethodiek van uw gemeente
  Suite4SociaalDomein / Civision Samenlevingszaken

En er is meer

 • Eenvoudig – per persoon en gezinslid – aan te passen en te onderhouden
 • Mogelijkheid tot beveiligen (en vrijgeven) van herberekeningen
 • Toeslagen, verlagingen en maatregelen kunt u zelf onderhouden
 • Duidelijke autorisatie waarmee u de rechten per gebruiker per gemeente kunt inrichten
 • Single sign-on

Schulinck In-Spect Herberekenen is interessant voor:

 • medewerkers die een herberekening willen uitvoeren en beschikken over voldoende kennis met betrekking tot netto en bruto herberekenen;
 • medewerkers die een duidelijk herberekeningsoverzicht willen toesturen aan de klant.

Bekijk hieronder de ervaringen van de gemeente Súdwest Fryslân en ISD BOL gemeente Brussum.

Wilt u meer weten over Schulinck In-Spect Herberekenen? Laat u overtuigen van de voordelen. Voor meer informatie, een demonstratie op locatie of een (vrijblijvende) offerte, neem contact met ons op.

 

Neem contact op