Grip op Participatiewet
Grip op

Grip op Participatiewet

Bewaren in kennisdossier

Grip op Participatiewet is één van de handige online kennisbanken die Schulinck speciaal heeft ontwikkeld voor gemeenten. Ruim 90 % van de gemeenten in Nederland werkt met Grip op Participatiewet. In Grip op Participatiewet is de landelijke wet- en regelgeving gecombineerd met uw eigen gemeentelijk beleid. Bovendien kunt u dagelijks contact opnemen met de inhoudelijke juridische helpdesk van Schulinck en zorgt het team van experts dat u binnen 48 uur antwoord krijgt.

Online Kennisbank

Gemeente Diemen over de online kennisbank Grip op Participatiewet

Grip op Participatiewet is onmisbaar voor ons werk

Gemeente Diemen over de online kennisbank Grip op Participatiewet
Download referentie

Grip op Participatiewet

Waarom Grip op Participatiewet van Schulinck?

Heeft u binnen uw organisatie dagelijks te maken met de Participatiewet? In de online kennisbank Grip op Participatiewet van Schulinck is het gemeentelijke beleid van uw gemeente ingebed in de landelijke wet- en regelgeving. Daarom leest u met één muisklik wetteksten, zoals IOAW, IOAZ, Awb, Wet SUWI en uiteraard de Participatiewet met nadere regelgeving en alle actualiteiten rondom de Participatiewet. Bovendien heeft u met Grip op Participatiewet direct toegang tot relevante jurisprudentie en toelichtingen uit de parlementaire geschiedenis.

Grip op Participatiewet biedt u vele extra’s:

 • Integratie van landelijke regelgeving en lokaal beleid
 • Alle informatie op één plek: verkleint de foutmarge voor uw medewerkers
 • Via de inhoudelijke juridische helpdesk van Schulinck kunt u met u Grip op abonnement dagelijks vragen stellen. Zij zorgen dat binnen 48 uur uw vraag wordt beantwoord
 • Jurisprudentie met samenvatting en rechtsregels
 • Beleidswijzer met de mogelijkheden voor gemeentelijk beleid per richtlijn
 • Uitgebreide zoekfunctie die ook het opgenomen gemeentelijk beleid en de trefwoordenlijst naloopt
 • Gemeentelijke bijlagen waarin uw eigen beleid is opgenomen zoals de afstemmingsverordening en beleidsregels bijzondere bijstand.
 • Nieuwsberichten rond de Participatiewet en actuele jurisprudentie
 • De mogelijkheid om eigen nieuwsberichten toe te voegen
 • De kennisbank om concrete beleidsinvullingen van gemeenten te raadplegen

Inhoud

Advies toegesneden op uw casus

Heeft uw organisatie een Grip op abonnement afgesloten, dan kunt u dagelijks contact opnemen met de inhoudelijke juridische helpdesk van Schulinck. Behandelt u een dossier en u komt niet uit een vraagstuk, raadpleeg dan de juridische helpdesk .Wij zullen u dan in principe binnen twee werkdagen voorzien van een passend en op maat gemaakt antwoord op uw specifieke vraag. Zo zorgt Schulinck ervoor dat u grip houdt op de Participatiewet. Ook in lastige situaties rond terugvorderingen, boetes, krediethypotheken en bijzondere bijstand voor bewind voering.

Eenvoudig zoeken binnen Grip op Participatiewet

Binnen Grip op Participatiewet kunt u eenvoudig zoeken. Wilt u bijvoorbeeld weten hoe het zit met een Bbz-uitkering voor uw cliënt met zijn eigen zaak, bijstand voor een moeder met een inwonend studerend kind met studiefinanciering of de bijstandsaanvraag van een cliënt in detentie, dan is het intypen van twee zoekwoorden voldoende om een overzicht te krijgen van alle artikelen binnen Grip op Participatiewet; waarin informatie over dit onderwerp is te vinden.  

Verklein foutmarges medewerkers

Een team van vak-experts van Schulinck werkt continu de landelijke wet- en regelgeving bij in de online kennisbank Grip op Participatiewet. U kunt daarom altijd rekenen op de meest recente informatie van een hoge kwaliteit. Bovendien zijn relevante verzamelbrieven en circulaires van het ministerie SZW toegevoegd. Daarnaast kunt u ook nog eens gebruik maken van handige beslisbomen. De expert van Schulinck doet er alles aan om u het werken binnen de Participatiewet zo gemakkelijk mogelijk te maken. 

Onderhoud Gemeentelijk Beleid

Het Grip op abonnement is makkelijk uit te breiden met de module Onderhoud Gemeentelijk Beleid. Schulinck onderhoudt uw gemeentelijk beleid dan in zijn geheel. Hierdoor bent u altijd actueel, heeft u alles op één plaats beschikbaar. Dit bespaart u tijd en geld, zodat u meer ruimte overhoudt voor het helpen van uw klanten. Meer informatie? Schulinck geeft u graag vrijblijvend advies over de module ‘Onderhoud Gemeentelijk Beleid’.

Casuïstiek toevoegen aan uw Grip op?

U kunt uw Grip op abonnement uitbreiden met de module Casus Coach. Ruim 2.300 voorbeelden gekoppeld aan uw Grip op abonnement. Hierdoor heeft u een directe koppeling tussen theorie en praktijk en beschikt u over casussen die aangevuld zijn met het eigen beleid, relevante paragrafen en wetsartikelen. Door deze unieke combinatie hebben wij gemerkt dat veel medewerkers de voorbeeld casussen ook een hele goede manier vinden om ingewikkelde materie helder te krijgen. Meer informatie vraagt u bij uw accountmanager.

Werkinstructies toevoegen aan uw Grip op?

U kunt uw Grip op abonnement uitbreiden met de Module Werkinstructies. Schulinck biedt u een vast format waarin u uw werkinstructies kunt verwerken. Deze werkinstructies worden vervolgens gekoppeld aan uw eigen beleid en de relevante wet- en regelgeving. Hierdoor staan ze op een vaste en centrale plek; benaderbaar vanuit Grip op. Met de module werkinstructies voorkomt u ook dat uw medewerkers werken met verouderde versies. Of een instructie of het hoofd zien, omdat deze op verschillende plekken gearchiveerd zijn binnen uw organisatie. Meer informatie vraagt u bij uw accountmanager.

Module Zicht op toevoegen aan uw Grip op?

Zicht op is een praktische kwalititeitsapplicatie die Checkpoint-IC heeft ontwikkeld. Door de unieke samenwerking tussen Checkpoint IC en Schulinck is deze nieuwe Module Zicht op nu exclusief beschikbaar voor de gebruikers van Grip op. Zicht op is een management tool. Het hoogste management is verantwoordelijk voor het formuleren van de doelstellingen, het managen van de risico's, de inrichting en uitvoering van de bedrijfsvoering. Met de interne controle wordt op al die fasen 'meegekeken' en geadviseerd. U houdt hiermee zicht op en grip op uw financiële bedrijfsvoering.

Omdat zowel de actuele wet- en regelgeving als uw gemeentelijk beleid integraal onderdeel uitmaken van Zicht op en Grip op bestaat er een totaalbeeld van de gezamenlijk te gebruiken content en is hierin geen verschil van inzicht. Elke discipline maakt immers gebruik van hetzelfde bronbestand; ook de kwaliteitsmedewerker en interne controleur.

Voordelen Grip op Participatiewet in het kort:

 • Wordt u geholpen bij de uitvoering van de Participatiewet
 • Bent u altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en ontwikkelingen binnen de Participatiewet
 • Kunt u dagelijks contact opnemen met de inhoudelijke juridische helpdesk van Schulinck
 • Heeft u een actuele juridische kennisbron voorhanden
 • Wordt landelijke regelgeving gecombineerd met lokaal beleid
 • Heeft u alle juridische kennis over wet- en regelgeving bij elkaar
 • Krijgt u handreikingen van beleidsregels en verordeningen

 

 

 

Veelgestelde vragen

Wat is Grip op Participatiewet?

Wat is Grip op Participatiewet?

Grip op Participatiewet is een online kennisbank voor praktische en juridische informatie over de Participatiewet. Gemeentelijk beleid maakt integraal deel uit van Grip op Participatiewet. Zo heeft u alle informatie over de Participatiewet direct bij de hand.

Voor wie is Grip op Participatiewet bestemd?

Grip op Participatiewet is bestemd voor medewerkers van een gemeente, zoals beleids- en kwaliteitsmedewerkers, consulenten, juristen bezwaar en beroep en wethouders. Maar ook voor cliëntenraden, UWV, De Sociale Verzekeringsbank, advies- en indicatieorganisaties, detacheringbureaus, advocaten en rechterlijke colleges.

Welke onderwerpen zijn opgenomen in Grip op Participatiewet?

In Grip op Participatiewet zijn opgenomen: wetteksten zoals de IOAW, IOAZ, Awb, Wet SUWI en Participatiewet en actuele teksten met de bijbehorende toelichting uit de parlementaire geschiedenis en relevante jurisprudentie. Ook zijn relevante verzamelbrieven en circulaires van het ministerie van SZW en handige berekeningsprogramma’s toegevoegd.

Welke informatie biedt Grip op Participatiewet in relatie tot de wijzigingen in de Participatiewet?

Grip op Participatiewet volgt de veranderingen binnen de Participatiewet op de voet. Alle nieuwe wettelijke verantwoordelijkheden worden door onze juridische afdeling direct verwerkt.

Ik wil graag een onderwerp toevoegen in Grip op Participatiewet, kan dat?

Heeft u al een abonnement op Grip op Participatiewet neem contact op met uw persoonlijke contactpersoon op onze inhoudelijke Helpdesk, hij/zij helpt u graag verder. Heeft u nog geen abonnement dan kunt u bellen naar 077 475 8018 of mailen naar administratie@schulinck.nl

Wat zijn de kosten van Grip op Participatiewet?

Dit is afhankelijk van het aantal gebruikers of inwoners van uw gemeente. Neem hiervoor contact op met accountmanagement:

Ook te bereiken via 077 - 475 8018.

Kan ik een gratis demonstratie krijgen?

Onze accountmanagers komen u graag een vrijblijvende presentatie geven van de inhoud, functionaliteit en bijbehorende dienstverlening van Grip op Participatiewet. Neem vandaag nog contact op met één van onze accountmanagers.

Kan ik Grip op Participatiewet uitproberen?

Wij vertellen u graag meer over de inhoud, functionaliteiten en de bijbehorende dienstverlening van Grip op Participatiewet.  Indien u tot de doelgroep behoort bestaat de mogelijkheid om een proefabonnement te nemen op Grip op Participatiewet.

Moet ik software installeren voor Grip op Participatiewet?

Nee, Grip op Participatiewet is een online applicatie. U heeft dus geen aparte software nodig, slechts een computer met internetverbinding en Microsoft Internet Explorer versie 9 of hoger. U krijgt toegang tot Grip op Participatiewet via een eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem vandaag nog contact op met één van de accountmanagers.

Contact

Grip op Participatiewet zelf ervaren?

Neem vandaag nog contact op!

Bent u al klant en heeft u een inhoudelijke vraag over Grip op Participatiewet, dan kunt u contact opnemen met de inhoudelijke helpdesk van Schulinck via de gebruikelijke wijze in uw Grip op.

Referenties

Gemeente Diemen over de online kennisbank Grip op Participatiewet

Grip op Participatiewet is onmisbaar voor ons werk

Gemeente Diemen over de online kennisbank Grip op Participatiewet
Download referentie
Gemeente Enschede over de online kennisbank Grip op Particpatiewet

Onze consulenten hebben altijd het juiste landelijke en gemeentelijke beleid voorhanden

Gemeente Enschede over de online kennisbank Grip op Particpatiewet
Download referentie

Zelf kosteloos ervaren hoe efficiënt Grip op Participatiewet werkt?

Vraag direct een proefabonnement aan

Proefabonnementen zijn bestemd voor functionarissen werkzaam bij of voor een gemeente en worden alleen verstrekt wanneer u bij stap 3 een email-extension van de gemeente of van een samenwerkingsverband invoert.

1. Proefabonnement aanvragen
Grip op Participatiewet
Ja, ik wil meer zien!
2. Gegevens organisatie
3. Mijn gegevens