Veel schuldeisers worden actiever met het incasseren van vorderingen door de coronaversoepelingen. Dat zet druk op mensen met schulden, waardoor de vraag naar schuldhulpverlening mogelijk toeneemt. Daarnaast dreigen steeds meer mensen met schulden te maken te krijgen omdat alles steeds duurder wordt: energie, boodschappen, huur, etc. Toch horen we van veel gemeenten dat ze het nu nog rustig hebben. Maar de cijfers vertellen ons dat het niet lang zo zal blijven. Een stilte voor de storm dus. Gebruik deze tijd die je nu nog hebt om je processen te optimaliseren. Zo werk je straks zo efficiënt mogelijk en ben je goed voorbereid op toenemende schuldhulpaanvragen. Hoe pak je dat aan?

Klaar voor een grotere vraag naar schuldhulp

Nu iedereen verwacht dat schuldhulpverlening te maken gaat krijgen met een grote toestroom, wordt het belangrijker dan ooit om te zorgen dat je intakeproces zo goed mogelijk is ingericht. Door de cliënten zo snel mogelijk te helpen, waarbij de kwaliteit gewaarborgd blijft, voorkom je dat de problemen nog verder oplopen.

Door de tijdswinst heb je juist meer tijd voor je cliënt

Hierbij kan Schulinck In-Take Schuldhulp jou als schuldhulpverlener helpen. In-Take biedt een efficiënte workflow. Die levert je tijdwinst op, zodat ook jouw organisatie beter kan inspelen op een toenemende vraag naar schuldhulpverlening. En dat zónder in te boeten op persoonlijke aandacht voor je cliënt.

Door de tijdswinst heb je juist meer tijd voor je cliënt. Dat is belangrijk, want de cliënt staat natuurlijk centraal. Door meer tijd te hebben voor het persoonlijke contact, kan je de cliënt beter ondersteunen en is zijn duurzame schuldenvrije toekomst sneller in zicht.

De lijn naar de efficiënte oplossingen

Hoe helpt Schulinck In-Take Schuldhulp jou hierbij? Het biedt je houvast, ondersteuning én voldoende flexibiliteit tijdens de intake. Na het doorlopen van de intake krijg je een aanpasbaar advies. Helemaal op maat ingericht voor jouw gemeente en alle hulp die in jouw gemeente beschikbaar is. Zo weet je zeker dat jouw cliënt de best passende hulp krijgt die jouw gemeente te bieden heeft.

Hierbij word je als schuldhulpverlener ondersteund om zelf te kiezen op welke manier je het intakeproces het liefst doet. Want je doet je werk het beste als je dicht bij jezelf blijft. Dat zorgt er namelijk voor dat je gesprek zo natuurlijk mogelijk verloopt en je sneller een vertrouwensband opbouwt met je cliënt. In de wijze waarop je het gesprek voert zijn er verschillen met je collega’s, want iedereen is tenslotte anders. Maar als eindresultaat krijgt je cliënt bij iedere schuldhulpverlener in jouw gemeente dezelfde diensten aangeboden, die het beste bij hem passen.

Jouw voordelen op een rij:

  • Efficiënt werkproces levert tijdwinst op
  • Altijd een brede intake
  • Snel inzicht in de mogelijkheden én beperkingen van je cliënt
  • Duidelijk maatwerkaanbod afgestemd op de beschikbare hulp in jouw gemeente
  • Direct aan de slag met passende dienstverlening

We verzorgen graag een demo. Zo kan je zelf zien hoe gebruiksvriendelijk de applicatie werkt. En hoe Schulinck In-Take Schuldhulp je helpt om tijd te besparen. Zo ben je op tijd klaar voor de toenemende vraag naar schuldhulpverlening. Neem vrijblijvend contact met ons op. Of kijk voor meer informatie op onze website.