‘Grip op Omgevingsrecht’ is één van de praktische online Grip op kennisbanken, die Schulinck voor uw gemeente heeft ontwikkeld. Een abonnement op Grip op Omgevingsrecht geeft u op een eenvoudige en gestructureerde manier toegang tot een compleet pakket aan wetten en jurisprudentie op het gebied van Omgevingsrecht. In Grip op Omgevingsrecht wordt uw gemeentelijk beleid van uw gemeente opgenomen in de landelijke wet- en regelgeving. 

Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid uw gemeentelijk beleid op te nemen in deze Grip op. De combinatie van actuele juridische en praktische informatie maakt Grip op Omgevingsrecht tot de meest complete kennisbron op dit gebied. De online kennisbank wordt volledig voorbereid op de komst van de Omgevingswet met alle daarin opgenomen wetten.

Met Grip op Omgevingsrecht:

 • Wordt u geholpen bij de herinrichting van uw beleid
 • Bent u altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en ontwikkelingen binnen het Omgevingsrecht
 • Heeft u een actuele combinatie van juridische en praktische informatie voorhanden
 • Heeft u alle juridische kennis omtrent wet- en regelgeving bij elkaar
 • Wordt landelijke wet- en regelgeving gecombineerd met lokaal beleid
 • Krijgt u handreikingen voor het opstellen, uitvoeren en bijstellen van uw verordeningen, besluiten en beleidsregels
 • Kunt u dagelijks contact opnemen met de helpdesk van Schulinck om de vraagstukken waarmee u zit door onze inhoudelijke juridische experts te laten beantwoorden.

In Grip op Omgevingsrecht zijn opgenomen:

 • Actuele wetteksten op het gebied van omgevingsrecht inclusief alle wetswijzigingen en regelgeving.
 • Een uitgebreide uitleg van het Omgevingsrecht gericht op de gemeentelijke praktijk.
 • Twee versies met daarin inzicht in de huidige en toekomstige
  wetgeving.

Advies toegesneden op uw casus

Heeft uw organisatie een Grip op abonnement afgesloten, dan kunt u dagelijks contact opnemen met de inhoudelijke juridische helpdesk van Schulinck. Behandelt u een dossier en u komt niet uit een vraagstuk, raadpleeg dan de juridische helpdesk .Wij zullen u dan in principe binnen twee werkdagen voorzien van een passend en op maat gemaakt antwoord op uw specifieke vraag. Zo zorgt Schulinck ervoor dat u grip houdt op de Omgevingsrecht. Ook in lastige situaties rond kostenverhaal, bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen.

Eenvoudig zoeken binnen Grip op Omgevingsrecht

Binnen Grip op Omgevingsrecht kunt u eenvoudig zoeken. Wilt u bijvoorbeeld weten op welke wijze de gemeente vorm omgevingswaarden kan vaststellen, omgevingsvisies kan opstellen, inrichtingen kan geven aan de fysieke leefomgeving na inwerkingtreding van de Omgevingswet, het omgevingsplan, de omgevingsvergunning of bijvoorbeeld toezicht en handhaving. In alle gevallen is het intypen van twee zoekwoorden voldoende om een overzicht te krijgen van alle artikelen binnen Grip op Omgevingsrecht; waarin informatie over dit onderwerp is te vinden.

 

Grip op Omgevingsrecht wordt op het gebied van de landelijke wet- en regelgeving continu bijgewerkt. Actualiteit en de kwaliteit van de informatie zijn dan ook gegarandeerd. Verder is een uitgebreide uitleg van het Omgevingsrecht opgenomen, gericht op de gemeentelijke praktijk en is praktische informatie toegevoegd zoals CBS-cijfers en verschillende handreikingen en factsheets.

Grip op Omgevingsrecht bevat vele extra’s

 • Integratie van landelijke regelgeving en lokaal beleid. Alle informatie op één plek: verkleint de foutmarge voor uw medewerkers
 • Nieuwsberichten rond de Omgevingsrecht en de mogelijkheid eigen gemeentelijke nieuwsberichten toe te voegen
 • Elke week een prikkelende vraag van de week
 • Relevantie jurisprudentie met samenvatting, rechtsregels en volledige uitspraken van de rechterlijke colleges
 • Maandelijks overzicht van de belangrijkste jurisprudentie via een nieuwsbericht
 • Moeilijke informatie gemakkelijk uitgelegd aan de hand van schema’s en stappenplannen
 • Links naar relevante documenten, zoals handreikingen, factsheets, rapporten en formulieren
 • Beleidswijzer met de mogelijkheden voor gemeentelijk beleid per richtlijn
 • Uitgebreide zoekfunctie waarmee ook het gemeentelijk beleid kan worden doorzocht en handige trefwoordenlijst
 • Gemeentelijke bijlagen met daarin het gemeentelijke beleid
 • De mogelijkheid concrete beleidsinvullingen van andere gemeenten te raadplegen
 • U kunt dagelijks contact opnemen met de inhoudelijke juridische helpdesk van Schulinck

Onderhoud Gemeentelijk Beleid

U kunt uw Grip op abonnement uitbreiden met de module Onderhoud Gemeentelijk Beleid. Uw gemeentelijk beleid wordt dan verwerkt in Grip op Omgevingsrecht. Ook als uw gemeente nieuw beleid opstelt verwerken wij dit voor u in de teksten van Grip op. Hierdoor bent u altijd actueel, heeft u alles op één plaats beschikbaar en dit bespaart u tijd en geld.

Wat is Grip op Omgevingsrecht?

Grip op Omgevingsrecht is een online kennisbank voor praktische en juridische informatie over de Omgevingsrecht. Gemeentelijk beleid maakt integraal deel uit van Grip op Omgevingsrecht. Zo heeft u alle informatie over de Omgevingsrecht direct bij de hand.

Grip op Omgevingsrecht is een online kennisbank voor praktische en juridische informatie over de Omgevingsrecht. Gemeentelijk beleid maakt integraal deel uit van Grip op Omgevingsrecht. Zo heeft u alle informatie over de Omgevingsrecht direct bij de hand.

Voor wie is Grip op Omgevingsrecht bestemd?

Grip op Omgevingsrecht is bestemd voor medewerkers van een gemeente, zoals beleids- en kwaliteitsmedewerkers, casemanagers VTH en afdelingshoofden, (vergunningverlening, toezicht & handhaving),juristen bezwaar en beroep en bestuurders.

Welke onderwerpen zijn opgenomen in Grip op Omgevingsrecht?

In Grip op Omgevingsrecht wordt uw gemeentelijk beleid van uw gemeente opgenomen in de landelijke wet- en regelgeving . Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid uw gemeentelijk beleid op te nemen in deze Grip op. De combinatie van actuele juridische en praktische informatie maakt Grip op Omgevingsrecht tot de meest complete kennisbron op dit gebied. De online kennisbank wordt volledig voorbereid op de komst van de Omgevingswet met alle daarin opgenomen wetten.

Daarnaast maakt een inhoudelijke juridische helpdesk onderdeel uit van uw abonnement. Alle inhoudelijke vragen die u heeft in uw dagelijkse werk en die u niet zelf kunt beantwoorden, kunt u voorleggen aan ons team van experts en wij zorgen dat u binnen 48 uur een antwoord krijgt. Grip op Omgevingsrecht is vanaf vandaag uw onmisbare tool voor uw dagelijkse werkzaamheden!

Welke informatie biedt Grip op Omgevingsrecht in relatie tot de wijzigingen in de Omgevingsrecht?

Grip op Omgevingsrecht volgt de veranderingen binnen de Omgevingsrecht op de voet. Alle nieuwe wettelijke verantwoordelijkheden worden door onze juridische afdeling direct verwerkt.

Ik wil graag een onderwerp toevoegen in Grip op Omgevingsrecht, kan dat?

Heeft u al een abonnement op Grip op Omgevingsrecht neem contact op met uw persoonlijke contactpersoon op onze inhoudelijke Helpdesk, hij/zij helpt u graag verder. Heeft u nog geen abonnement dan kunt u bellen naar 077 475 8018 of mailen naar administratie@schulinck.nl

Wat zijn de kosten van Grip op Omgevingsrecht?

Dit is afhankelijk van het aantal gebruikers of inwoners van uw gemeente. Neem hiervoor contact op met de account manager van de regio waarin u werkzaam bent.

Kan ik een gratis demonstratie krijgen?

Onze accountmanagers komen u graag een vrijblijvende presentatie geven van de inhoud, functionaliteit en bijbehorende dienstverlening van Grip op Omgevingsrecht. Neem vandaag nog contact op met één van onze accountmanagers.

Kan ik Grip op Omgevingsrecht uitproberen?

Wij vertellen u graag meer over de inhoud, functionaliteiten en de bijbehorende dienstverlening van Grip op Omgevingsrecht.  Indien u tot de doelgroep behoort bestaat de mogelijkheid om een proefabonnement te nemen op Grip op Omgevingsrecht.

Moet ik software installeren voor Grip op Omgevingsrecht?

Nee, Grip op Omgevingsrecht is een online applicatie. U heeft dus geen aparte software nodig, slechts een computer met internetverbinding en Microsoft Internet Explorer versie 9 of hoger. U krijgt toegang tot Grip op Omgevingsrecht via een eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem vandaag nog contact op met één van de accountmanagers.

Grip op Omgevingrecht zelf ervaren? Neem vandaag nog contact op!

Bel 077-475 8018 of neem contact op met accountmanagement:

Indien u tot de doelgroep behoort, bestaat de mogelijk om een proefabonnement te nemen op Grip op Omgevingsrecht.

Gratis proberen