Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen en wat zijn je taken?

Ik werk al zo’n 20 jaar bij Wolters Kluwer. Ik heb verschillende functies gehad, zoals uitgever en publishing manager, maar altijd in het publieke domein: gemeenten, provincies, waterschappen, enzovoort. Sinds een paar jaar focus ik me volledig op de groei in Nederland en introductie en doorontwikkeling naar België en Duitsland van Schulinck, dat in 2007 onderdeel werd van Wolters Kluwer. In januari 2021 werd ik Directeur Schulinck Benelux. Ik ben verantwoordelijk voor alles wat we doen met Schulinck in Nederland en België en voor de technische/ICT ondersteuning in Duitsland.

Wat zie je als de grootste veranderingen in jouw vakgebied?

De grootste verandering wereldwijd in de uitgeverij is wel dat we van papier naar digitaal zijn gegaan. Dat betekent dat de klant de informatie veel eerder tot zich kan nemen. Als er vroeger een wet wijzigde, duurde het soms drie tot zes maanden voor de wijziging in een losbladig systeem of boekje was verwerkt. Tegenwoordig staat het dezelfde middag nog online. We bedienen onze klanten op deze manier op hun wenken met cruciale informatie die ze nodig hebben om hun werk goed te doen. Zij moeten immers de burgers en het bedrijfsleven adviseren en dat kan niet op basis van verouderde wetgeving. Binnen Schulinck focussen wij ons steeds meer op het gebied van de ondersteuning van het digitale werkproces van de klant. Sinds 2018 hebben we daarom ook een bedrijfsonderdeel dat gespecialiseerd is in e-formulieren. De burger kan zo heel eenvoudig met zijn DigiD zelf zijn of haar zaken regelen met de gemeente (bijvoorbeeld een toeslag aanvragen). Snel, efficiënt en foutloos. In de ondersteuning van digitale werkprocessen willen we steeds verder ontwikkelen, om onze klanten nog beter te ondersteunen.

Wat is er uniek aan Wolters Kluwer Schulinck en waarop ligt de focus in de komende tijd?

Ten eerste hebben wij de auteurs van de kennisbanken, de specialisten op hun gebied, in dienst. Zij hebben een enorme betrokkenheid bij hun domein, waardoor Schulinck dé kennisexpert is op gebied van het sociaal domein en nu ook groeiend is op het omgevingsrecht. Hierdoor kunnen we onze gemeenteklanten inhoudelijk adviseren. Daarnaast hebben we de digitale databases waarin alle kennis is opgeslagen. En ten derde zijn we bezig met modules om het werkproces te versterken. Die combinatie maakt ons uniek.
In de komende tijd ligt de focus op omgevingsrecht en inburgering, omdat in die domeinen nieuwe wetten in de maak zijn. Ook ontwikkelen we tools voor schuldhulpverlening, om de gemeenten te helpen met de intake van mensen die ondersteuning zoeken bij het oplossen van hun schulden.

Wat is er zo leuk aan het werken bij Wolters Kluwer?

Wolters Kluwer is een leuk bedrijf en als je ervoor open staat, krijg je binnen de organisatie volop kansen om jezelf te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om bij te blijven in een veranderende wereld en de ontwikkelingen in de markt en bij onze klanten goed te volgen, zodat je die kunt vertalen naar oplossingen die onze klanten weer verder helpen. Dat past bij mij. Als je een goed idee hebt, krijg je binnen het bedrijf alle ruimte om dat idee uit te werken. Verder heb ik enorm leuke collega’s. We werken hard, maar doen het altijd samen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Heel veel! Ik sport veel, maar ik houd er ook van om lekker te koken en te eten met vrienden, thuis of in een restaurant. Daarbij horen dan altijd goede wijnen. Ik ga graag naar wijnproeverijen en koop daar altijd teveel in, zodat ik thuis een flinke voorraad mooie wijnen heb liggen. Om tot rust te komen lees ik, tuinier ik en doe ik aan yoga. Mijn yoga-avond is heilig!

Bekijk mijn profiel