Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen?

Ik werkte al eerder bij Wolters Kluwer, eerst als vakredacteur WWB, later als redacteur van de kennisbank Omgevingsrecht. In 2019 wilde ik graag terug naar de praktijk en ben ik als jurist gaan werken bij een gemeente. Eind 2022 werd ik benaderd door een oud-collega van Wolters Kluwer: de functie van hoofdredacteur kwam vacant en ze dachten aan mij. Ik ben gaan praten en besloot deze kans niet aan me voorbij te laten gaan.

Wat is er leuk aan je werk?

Ik weet natuurlijk uit ervaring wat een vakredacteur doet en wil die ervaring gebruiken om de medewerkers te ondersteunen en coachen en ook om te helpen met de ontwikkelingen binnen Wolters Kluwer. Verder vind ik mijn werk ook vakinhoudelijk interessant. Van de drie vakgebieden waarvan ik hoofdredacteur ben, ligt mijn hart het meeste bij de Participatiewet. Maar de gebieden staan mooi in verbinding met elkaar. Meedoen in de maatschappij, dat vind ik belangrijk. De wetgeving blijft continu veranderen en er blijven steeds mogelijkheden voor ontwikkeling.

Wanneer ben jij tevreden over je werk?

Ik vind het vooral belangrijk dat de gemeenten in hun behoeften worden voorzien: dat zij gemakkelijk informatie kunnen vinden in de kennisbanken, dat hun vragen goed en snel worden beantwoord en dat ze van de juiste informatie worden voorzien. De klantbehoefte staat bij mij op nummer 1!

Waarom is Wolter Kluwer voor jou dé plek om te werken?

Aan de ene kant vind ik het heel leuk om op verschillende manieren gemeenten te helpen met hun dagelijkse werk. Aan de andere kant is Wolters Kluwer ook voor mijn eigen ontwikkeling een fijne plek om te werken. Er is veel oog voor het individu en de persoonlijke (leer)behoeften van iedereen. Ook kun je altijd met eigen ideeën komen. Die worden dan ook serieus genomen.

Wat wil je zeggen tegen je gemeenteklanten?

Ik zou willen zeggen: benut de kennisbank waar die je van dienst kan zijn. Heb je een idee of een onderwerp dat je graag zou willen terugzien in onze kennisbank of nieuwsbrief? Of zijn er ontwikkelingen waarover je ideeën hebt? Geef het vooral aan, dan kunnen wij ermee aan de slag. En maak ook gebruik van de juridische helpdesk die bij je abonnement op elke kennisbank hoort. Onze juristen geven snel, graag en goed antwoord. We delen graag onze kennis.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik houd ervan om samen met familie en vrienden leuke dingen te ondernemen. Ik heb dan ook een actief sociaal leven. Verder maken de hobbies van mijn kinderen ook deel uit van mijn vrije tijd en ga ik wekelijks hardlopen. Wat je misschien niet van me zou verwachten: ik houd van bouwklussen.