Sinds de Sociale Verzekeringsbank (SVB) begin dit jaar verantwoordelijk is geworden voor de uitbetaling van pgb’s, zijn er enorme problemen. Hulpverleners krijgen regelmatig te laat of helemaal niet uitbetaald.

Vervolggesprek

De stichting besprak de problemen donderdag voor het eerst met het ministerie. ,,Het was een constructief gesprek. Eind augustus gaan we de contouren van de regeling bespreken in een vervolggesprek”, aldus Van der Goot.

Informeren Tweede Kamer

Het ministerie bevestigt dat er goed overleg is geweest maar doet geen mededelingen over de inhoud of voortgang. Staatssecretaris Martin van Rijn zal de Tweede Kamer in september over de uitkomst informeren, laat zijn woordvoerder weten.

Verhoging te laat betaalde pgb-bedrag

In een individuele zaak eerder dit jaar bepaalde de rechter dat een gedupeerde zorgverlener recht heeft op een verhoging van het te laat betaalde pgb-bedrag met 25 procent. De SVB liet toen weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

Stichting PGB Schadeclaim

Volgens PGB Schadeclaim geldt de uitspraak voor alle te laat betaalde pgb’s. Gedupeerde zorgverleners kunnen zich bij de stichting aanmelden om gezamenlijk een schadeclaim in te dienen. Ruim een maand na de oprichting heeft de stichting al meer dan 3000 aanmeldingen ontvangen van particuliere zorgverleners.