De NSG streeft naar toegankelijke en goede sociaal medische zorg voor dak- en thuisloze en andere sociaal kwetsbare burgers. Tijdens het 3e Nederlandse Straatdokters Symposium, op 28 juni 2016 in Den Bosch, stond het onderwerp van onverzekerde daklozen centraal met presentaties over de aard, omvang en gevolgen van de onverzekerden problematiek.

Videoboodschap Minister Schippers (VWS)

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid sprak in een videoboodschap de straatdokters toe en kondigde een noodfonds aan waaruit onverzekerde zorg voor daklozen betaald kan worden. In vier discussiegroepen spraken de tachtig deelnemers verder over hun ervaringen in de praktijk en oplossingen voor de opvang van verwarde personen, de ‘in zorg stelling’ voor onverzekerden met lichamelijke problemen en algemene goede voorbeelden van straatdokterpraktijken. Aan het einde van het symposium zijn boodschappen voor de overheid, gemeenten, het Aanjaagteam, hulpinstellingen en straatdokterpraktijken geformuleerd en opgetekend in de bijlage.

Verdere informatie over de aanbevelingen

Het programma, een achtergrondartikel, presentaties, link naar de videoboodschap van Minister Schippers en de evaluatie van de middag zijn te vinden op http://www.doctorsforhomeless.org/symposium-straatdokters.