Er zijn geen gemakkelijke oplossingen voor dit probleem, meldt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) woensdag. Ondanks inspanningen door UWV zijn en blijven er te weinig artsen voor de herbeoordelingen. Koolmees hoopt dat de sector met oplossingen komt.

UWV verwacht dat de achterstand eind dit jaar is opgelopen tot ongeveer 15.000 tot 17.000 gevallen. Dat kan in een jaar door 40 tot 50 artsen worden weggewerkt, maar die zijn er niet. De artsen moeten nagaan of mensen met een uitkering zijn opgeknapt en of ze nog recht hebben op een uitkering.

Het tekort aan artsen bij UWV is een hardnekkig probleem, aldus Koolmees. Tegelijkertijd wil hij dat mensen niet te lang in onzekerheid zitten. Daarom gaat UWV de komende maanden onderzoeken welke mogelijke oplossingen er zijn.

,,Daarbij is het van groot belang dat er een betere balans komt tussen het aantal artsen en het aantal mensen dat een oordeel van een arts moet krijgen om in aanmerking te komen voor een uitkering of een mogelijke verlenging daarvan’’, zegt de bewindsman.