Ruim 1800 kinderen hebben al hulp gekregen van het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis van Augeo Foundation, Stichting Kinderpostzegels en Stichting Het Vergeten Kind.

Doordat kinderen en gezinnen noodgedwongen thuiszitten door de coronamaatregelen, kunnen er aan het thuisfront extra spanningen ontstaan. Daarom hebben genoemde organisaties een speciaal fonds opgezet voor kinderen die uit huis zijn geplaatst, kinderen die thuis wonen met een jeugdbeschermingsmaatregel, kinderen in de maatschappelijke opvang, de vrouwenopvang en de AZC’s. Juist school is voor deze kinderen anders een veilige haven. Hulpverleners doen de aanvragen.

Het crisisfonds biedt onder meer vouchers die bijvoorbeeld besteed kunnen worden aan middelen om het schoolprogramma te volgen, maar ook aan spelletjes of andere materialen waarvan de hulpverlener inschat dat die het kind juist nu kunnen helpen.

Zo kregen enkele kinderen samen een duikelrek voor in de tuin. “Als mijn hoofd vol zit kan ik heerlijk ondersteboven hangen en zo mijn hoofd weer leeg laten lopen”, aldus een van hen.