Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen?

Na mijn opleiding Systeem/Netwerkbeheerder had ik een leuke baan gevonden, maar dat bedrijf hield op te bestaan. Bij het uitzendbureau waarbij ik me daarom had ingeschreven, had ik als hobby software ontwikkeling opgegeven. Ik kreeg al snel een telefoontje of ik daarvan mijn werk wilde maken. Die kans liet ik niet aan mij voorbij gaan! Bij het bedrijf waar ik toen terecht kwam heb ik alles geleerd wat ik kon leren om een goede software engineer te zijn. Vervolgens kwam ik in contact met Wolters Kluwer en inmiddels werk ik hier alweer meer dan 12 jaar.

Wat zijn jouw taken?

Op dit moment werk ik met collega’s aan de Schulinck Kennisbanken. Naast deze ontwikkelwerkzaamheden stuur ik het team aan in de technische ontwikkelingen die we doormaken en bereid ik de daarbij gemoeide werkzaamheden voor. Als er nieuwe programmeurs starten, zorg ik dat ze worden ingewerkt en dien ik als vraagbaak. Ik heb jarenlang aan vrijwel het gehele software portfolio van Schulinck gewerkt, dus ik kan ze goed helpen. Daarnaast heb ik de rol ‘Security Champion’. Dit houdt in dat ik ervoor moet zorgen dat het beveiligingsbeleid van Wolters Kluwer wordt nageleefd binnen ons software ontwikkelproces.

Wat is er leuk aan jouw werk?

Toen ik startte bij het ICT-team van Wolters Kluwer Schulinck, had ik maar twee ICT-collega’s. Inmiddels zijn dat er ongeveer 11. We zijn in die jaren enorm geprofessionaliseerd en er zijn veel nieuwe tools en methodieken bijgekomen om de processen te verbeteren. Het bedrijf is om mij heen gegroeid en dat is leuk om mee te maken. In de afgelopen jaren heb ik kunnen doorgroeien en heb ik er nieuwe verantwoordelijkheden bij gekregen. Verder is de creativiteit waarmee we hier ons werk kunnen doen geweldig. De uitdaging om iets op een gedegen technische manier te bouwen spreekt me heel erg aan.

Wat wil je bereiken voor je gemeenteklanten?

Ik ben meer gericht op de techniek dan op de functionaliteiten van een applicatie. Wat ik wil bereiken is dat de applicaties stabiel en betrouwbaar zijn en dat ze logisch in elkaar zitten, zodat gemeenten er prettig mee kunnen werken.

Wat maakt Wolters Kluwer een leuke werkgever?

In ons team bestaat er nauwelijks hiërarchie. Iedereen die ideeën heeft, kan die spuien en er wordt goed naar iedereen geluisterd, ongeacht zijn ervaring. Ik kan mijn creativiteit kwijt in mijn werk en heb fijne collega’s. Omdat we onderdeel zijn van het grote Wolters Kluwer kunnen we van alles leren van onze collega’s op andere plekken in het bedrijf – en andersom. Wolters Kluwer waardeert en respecteert medewerkers op de juiste manier en dat kun je niet van elke organisatie zeggen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben dol op alles wat snel gaat, zoals autosport, en wat adrenaline oplevert. Ik ben al een keer gaan bungee jumpen en skydiven en heb de witte haai mogen bewonderen vanuit een kooi. Maar ik ben ook dol op wetenschap, techniek en ruimtevaart. Met mijn vriendin geniet ik van de beste restaurants en samen leren we steeds beter koken.

 

Bekijk mijn profiel