Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen?

Na mijn rechtenstudie heb ik tien jaar in de rechtsbijstand gewerkt, met name als rechtshulpverlener aan particulieren op het gebied van familie- en jeugdrecht, maar ook als mediator. Na die tien jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Toen ik een vacature van Wolters Kluwer onderdeel Schulinck voorbij zag komen, heb ik gesolliciteerd. In eerste instantie kwam ik op de vakredactie Participatiewet terecht, enige tijd later kreeg ik mijn huidige functie. Ik had wel ervaring in het jeugdrecht, maar nog niet zoveel op het gebied van de Wmo of de Participatiewet, dus dat heb ik me in korte tijd eigen moeten maken. Ik zeg wel eens: “Ik zocht een nieuwe uitdaging en die heb ik gekregen ook!”

Wat vind je interessant aan je werk en waarom?

Door mijn vroegere werk had ik al affiniteit met het jeugdrecht. Daarin was het één en ander veranderd en ik vond het leuk me daarin te verdiepen. Het sociale van het jeugdrecht spreekt me aan. Dat heb ik altijd al gehad: mijn afstudeerscriptie ging over het ouderschapsplan na echtscheidingen en bij mijn vorige werkgever heb ik veel ouders begeleid bij het wijzigen van deze plannen. Ook heb ik een aanvullende Master over de rechten van kinderen behaald. Dat sociale zit natuurlijk ook in de Wmo.

Wat wil je graag bereiken voor onze gemeenteklanten?

De Jeugdwet is nog niet heel oud en nog niet alles is helemaal duidelijk. Vanuit de gemeente zijn er verplichtingen, maar vanuit bijvoorbeeld het onderwijs of de Zorgverzekeringswet. Tegelijk hebben de gemeenten een beperkt budget, dus daar zit een spanningsveld. En soms is er ineens een uitspraak van een rechter, die alles weer overhoop gooit. We houden alle kennis natuurlijk netjes bij in de kennisbanken, zodat gemeenten altijd goed op de hoogte zijn. Ik vind het leuk om gemeenten te helpen oplossingen te vinden als ze zelf niet meer uit een vraagstuk komen.

Wat is een leuk onderdeel van je werk?

Wat ik heel interessant vind, is het beantwoorden van juridische vragen van gemeenten via onze helpdesk. Zij komen met casussen op het gebied van Jeugd of Wmo en het is mijn taak om zo eenvoudig mogelijk uit te leggen hoe het juridisch zit en waarmee ze rekening moeten houden. Ik probeer daarbij altijd zoveel mogelijk achtergrondinformatie te krijgen van de gemeente: soms stellen ze een vraag over onderwerp A, maar kunnen ze de casus niet oplossen zonder ook onderwerp B en soms zelfs C daarin mee te nemen. Ook het toetsen van het beleid van gemeenten vind ik leuk. Ik doe mijn werk zo goed en uitgebreid mogelijk.

Wat maakt het werken bij Wolters Kluwer zo leuk?

Het werken bij Wolters Kluwer onderdeel Schulinck heeft de voordelen van een grote werkgever, met allerlei mogelijkheden en tegelijk ook het fijne van een klein team. We kennen elkaar allemaal en er is veel contact en saamhorigheid. Het werk is afwisselend en er is veel aandacht voor de werknemer als persoon en zijn of haar ontwikkeling.

Wat doe je in je vrije tijd?

Sinds Corona wandel ik veel en bezoek ik mooie plekken in Nederland. Verder lees ik graag en spreek ik gezellig af met familie en vrienden.

Bekijk mijn profiel