mr. Lysanne Bergsma

Vakredacteur Jeugd & Wmo

Vakgebieden Jeugd, Participatiewet, Wmo
Regio Limburg
Specialisatie Wmo 2015 en Jeugdwet
Telefoon 077 390 26 24
E-mail
Volg mij op

Ik ben Lysanne Bergsma werkzaam als vakredacteur Jeugd & Wmo bij Schulinck.

Ik ben samen met collega’s verantwoordelijk voor de inhoud en actualiteit van de online kennisbanken Schulinck Jeugd en Wmo en het beantwoorden van juridische vraagstukken op het gebied van de Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Na mijn studie Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht in 2006 te hebben afgerond heb ik werkervaring opgedaan bij een overheidsinstelling en een onderwijsinstelling in Zuid-Amerika. Aansluitend heb ik als jurist, en later ook als MfN-registermediator, bij DAS gewerkt. Ik heb aldaar tevens inhoudelijke cursussen gegeven, junior-medewerkers opgeleid en mij als lid van het vakgroepbestuur bezig gehouden met de inkoop van incompany cursussen voor de vakgroep waarin ik werkzaam was.

Tijdens deze werkzaamheden rondde ik onder andere een tweede Master af op de universiteit van Fribourg (Zwitserland) over de internationale rechten van het kind en de implementatie van die rechten op nationaal niveau. Tijdens mijn studie Nederlands recht werkte ik als griffier bij Rechtbank Utrecht en later als adjunct-gerechtssecretaris bij het Gerechtshof te Arnhem. Ook werkte ik als student-assistent en in de kinderopvang.

Wat ik leuk vind aan het werk bij Schulinck is het oog voor kwaliteit die de organisatie uitademt en uitdraagt. Ik vind het interessant om de vertaalslag te maken van de theorie naar bruikbare inhoud en tools voor de gebruikers van onze producten.

Mijn vrije tijd breng ik graag met familie en vrienden door. Ik ben veel buitenshuis en/of in het buitenland te vinden.

Lees hier mijn interview