Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen?

Ik werkte al zo’n 25 jaar als rechtsbijstandsjurist bij verschillende organisaties en was zo langzamerhand toe aan een nieuwe uitdaging. Ik werd benaderd door een recruiter van Wolters Kluwer. Maar als ik de vacature voor mijn baan zelf ergens had gezien, dan had ik zeker gesolliciteerd. Als rechtsbijstandsjurist heb ik me in de loop der jaren gespecialiseerd in sociaal zekerheidsrecht. Ik deed veel WIA- en ziektewetzaken, maar ook AOW, kinderbijslagwet, nabestaandenwet, Jeugdwet, Wmo 2015 en bijstand. Ik had dus al ervaring met Wmo en Jeugdwet en dat komt me nu als vakredacteur goed van pas.

Wat spreekt je aan in je werk voor Wolters Kluwer?

Het sociaal domein is het meest menselijke van de rechtsgebieden en dat past bij mij. Wat me erin aanspreekt is de sociale zekerheid in het algemeen en het gevoel om mensen te kunnen helpen. Gemeenten vragen zich af: waar kunnen we, maar ook waar móeten we mensen helpen hun zelfredzaamheid te verbeteren of hun participatie te vergroten? Gemeenten willen wel helpen, maar het is natuurlijk ook een financiële kwestie. Bij die vragen wil ik ze graag ondersteunen.

Wat wil je voor je gemeenteklanten bereiken?

Op het gebied van de Jeugdwet is veel werk van de overheid naar de gemeenten gegaan. Tegelijk is daar flink bezuinigd. In 2015 hebben we natuurlijk ook de transitie van onder andere de Wmo gehad. Gemeenten hebben zo heel veel taken opgedragen gekregen door de overheid en er verandert ook nogal eens wat. Daardoor komen gemeenten met vragen te zitten en die wil ik graag voor ze beantwoorden, zodat ze met dat antwoord weer verder kunnen met hun werk. Het snel en efficiënt helpen van een gemeente met een duidelijk antwoord, helpt ook de burger die op een reactie van die gemeente zit te wachten. Wat ik ook wil bereiken is dat gemeenten er blindelings op vertrouwen dat wat wij ze vertellen ook daadwerkelijk klopt. Daarom volgen we alle ontwikkelingen en jurisprudentie op de voet, zodat we altijd precies weten wat er gaande is.

Wat maakt het werken bij Wolters Kluwer zo leuk?

Wolters Kluwer is een grote organisatie en heeft daar ook de voordelen van. Alles is erg goed geregeld, van de arbeidsvoorwaarden tot het thuiswerken. Het verruimt ook je blik op de wereld om bij een internationaal bedrijf te werken, vind ik. Bij Wolter Kluwer Schulinck werk je binnen die grote organisatie in een hecht team. Ik was in mijn vorige werk gewend vooral bezig te zijn met mijn eigen procedures en werkzaamheden; hier doen we het echt samen en in overleg. We zijn samen verantwoordelijk voor alle werkzaamheden en dat spreekt me erg aan. Bij het thuiswerken wordt vaak overlegd via Teams met de camera aan, zodat je de nuance ziet van wat iemand wil zeggen in zijn of haar gezichtsuitdrukking – veel beter dan wanneer je een snelle opmerking via de chat krijgt. Die aandacht voor elkaar vind ik fijn.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik zwem graag buiten, in de Maasplassen – ook in de winter! De zon op mijn gezicht, de natuur om me heen, de bevers die een boom omknagen, een zwaan die voorbij drijft… daarna ben ik weer helemaal zen. Ik zwem overigens ook gewoon in het zwembad. Daarnaast houd ik van wandelen en wandelvakanties in de bergen.

 

Bekijk mijn profiel.