mr. Loes Olivier

Vakredacteur Jeugd & Wmo

Vakgebieden Jeugd, Wmo
Specialisatie Wmo 2015 en Jeugdwet
Telefoon 077-3902678
E-mail
Volg mij op

Ik ben Loes Olivier. Ik ben vanaf 1 januari 2022 werkzaam bij Wolters Kluwer Schulinck als vakredacteur.

Ik werk bij het team Jeugd & Wmo. Daar ben ik nu medeverantwoordelijk voor het beantwoorden van juridische vragen van onze klanten. Daarnaast hou ik de actualiteiten, wetswijzigingen en jurisprudentie bij, en schrijf daarover nieuwsberichten voor onze Kennisbanken en Nieuwsbrieven.

Na mijn studie Rechtsgeleerdheid in Leiden heb ik bij verschillende bedrijven in totaal 25 jaar gewerkt als rechtsbijstandsjurist. Eerst gecombineerd arbeidsrecht en sociale zekerheid, daarna gespecialiseerd in sociale zekerheid. Als zodanig was ik niet alleen een toegankelijke gesprekspartner voor mijn klanten, een vertrouwd gezicht bij de Rechtbank en Centrale Raad van Beroep, maar ook vraagbaak voor mijn collega’s.

Bij Schulinck concentreer ik mij volledig op de Wmo 2015 en Jeugdwet. Naast de genoemde werkzaamheden, zal ik mij gaan richten op het doorontwikkelen van de Kennisbanken Schulinck Wmo en Schulinck Jeugd, het voeren van procedures voor onze klanten, en het schrijven van opinies en annotaties. Ook het geven van webinars en cursussen wordt onderdeel van mijn werk.

Naast het werk als vakredacteur ben ik moeder van 3 pubers. Ik geniet graag nog van ze, voordat ze uitvliegen. In mijn vrije tijd zwem ik regelmatig, binnen en buiten in de Maasplassen. Mijn vakanties breng ik graag door in de Alpen; flinke bergwandelingen, huttentochten. Ondanks dat ik geen geboren Limburger ben, gaat mijn hart sneller kloppen van carnaval; verkleed, schmink op, en genieten!

Lees hier mijn interview