Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen en wat doe je precies?

Ik werk al 26 jaar bij Wolters Kluwer. Ik ben gestart als uitgeefassistent en doorgegroeid naar fondscoördinator voor boeken, tijdschriften en online producten voor het sociaal domein. Ik ben toen een opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening gaan volgen en via een interne vacature bij Schulinck terecht gekomen.

Mijn functie houdt onder andere in dat ik nauw samenwerk met de vakredacteuren en auteurs voor verschillende producten. Naast de coördinerende taken voor de boeken, met name De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid en het redactiesecretariaat van Tijdschrift Schuldsanering, beheer ik de module Casus Coach. Hierin zijn maar liefst 2300 casussen in opgenomen. Ik verzamel en plaats relevant nieuws voor gemeentes op het gebied van het sociaal domein. En sinds kort ook over informatiemanagement en omgevingsrecht op de website van Schulinck. Daarnaast werk ik samen met de afdeling marketing en de vakredacteuren aan de wekelijkse nieuwsbrief.

Wat trekt jou zo aan in het sociaal domein?

De onderwerpen waarmee ik in mijn werk bij Wolters Kluwer bezig ben, raken de gewone burger. En dat is precies waar het mij raakt. Ik help graag mee aan betere en toegankelijkere informatie voor degenen die het nodig hebben. Dat is deels de reden waarom ik het ook leuk vind om met de redactie en eindredacteur te brainstormen over de verschillende artikelen die we met het Tijdschrift Schuldsanering naar buiten brengen. En ook waarom ik graag op de hoogte blijf van het laatste nieuws over bijvoorbeeld schulden en schuldsanering. Door het volgen van interne cursussen en webinars blijf ik goed op de hoogte van alles wat er speelt. Zo kan ik weer mijn steentje bijdragen.

Wat wil je bereiken voor de gemeenteklanten van Wolters Kluwer?

Ik wil ervoor zorgen dat we onze gemeenteklanten zo goed mogelijk kunnen helpen. We zijn dan ook continu bezig met mooie aanpassingen en verbeteringen om hen te ondersteunen. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan het digitaal toegankelijk maken van Tijdschrift Schuldsanering in de kennisbanken Schulinck Participatiewet en Schulinck Schuldhulpverlening. Door de papieren versie digitaal te hebben gemaakt, kunnen we het makkelijker en toegankelijker maken voor vele gebruikers. Dat zijn voor mij leuke dingen om aan te mogen werken. Een papieren editie van het tijdschrift is overigens ook nog beschikbaar, voor organisaties die geen gebruik maken van de kennisbanken.

Waar richt jij je op?

Bij het tijdschrift willen we een goede mix aanbieden van opiniërende en feitelijke artikelen en letten we er goed op dat de gemeenten er daadwerkelijk iets aan hebben als wij iets publiceren. Dat laatste  geldt ook voor de nieuwsberichten. Een actueel voorbeeld is de nieuwe Omgevingswet. Ik verdiep me hier graag in, zodat ik op mijn beurt de gemeenten weer vooruit kan helpen met correcte en nuttig informatie.

Wat vind je leuk aan het werken bij Wolters Kluwer?

Het is een grote organisatie waar alles goed geregeld is. En ook al werken we al een tijdje thuis, je voelt je niet vergeten. Het Wolters-Kluwer onderdeel Schulinck heeft een klein team waarbij je iedereen snel leert kennen. Dat vind ik een hele prettige combinatie: in een klein team toch onderdeel zijn van een grote organisatie.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben oma van een tweeling, wat bijzonder leuk is. Een vaste dag in de week pas ik op ze. Daarnaast maak ik graag uitstapjes met familie of vriendinnen. Wandelen, fietsen, langlaufen en kamperen vind ik leuk. Mijn favoriete omgeving is in de bergen, waar ik heerlijk kan genieten van de rust en de natuur.

Bekijk mijn profiel