Wat is jouw achtergrond?

Ik deed eerst de hbo-opleiding Juridische Dienstverlening en ben toen gaan werken bij een vakbond. Ik kwam er al snel achter dat ik nog veel meer wilde leren en ben toen naast mijn werk begonnen aan de studie Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. De combinatie van deels werken, deels studeren was heel leuk, omdat ik veel van wat ik leerde direct in de praktijk kon toepassen. Dat motiveerde me, maar het was natuurlijk best een intensieve tijd. Bij de vakbond hield ik me vooral bezig met arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Op een gegeven moment heb ik de overstap gemaakt naar een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt en nog later werkte ik bij een rechtsbijstandsorganisatie.

Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen en wat zijn je taken?

Bij de rechtsbijstandsorganisatie had ik een leuke collega, die vervolgens bij Wolters Kluwer is gaan werken. Toen ik haar een keer sprak, vertelde ze vol enthousiasme over het werk en de mensen. Er was een plek binnen Team Wmo/Jeugd en ik was geïnteresseerd. Na een paar leuke gesprekken bij Wolters Kluwer om te kijken of we bij elkaar pasten, hadden we daarover aan beide zijden een goed gevoel. Inmiddels werk ik met veel plezier bij Wolters Kluwer. Ik heb in het verleden vooral belangenbehartigende functies gehad, hier ga ik dieper op de materie in en dat past bij mij. Dat we al dat leuke werk voor gemeenten doen, geeft het een extra dimensie. Ik heb veel contacten via de helpdesk, houd content bij en schrijf nieuwsberichten, de Vraag van de Week en opiniestukken. Heel gevarieerd dus!

Wat trekt jou aan in het sociaal domein?

Het sociaal domein ziet op heel ingrijpende situaties waarbij vanuit de wet moet worden gezorgd voor kwetsbare mensen. Er zijn allerlei wetten en regelingen, maar die moeten op de juiste manier worden ingezet. De cliënt moet een correct beroep op de regeling doen en vanuit de gemeente moet de best passende zorg bij de juiste mensen terecht komen. Daar een bijdrage aan te kunnen leveren vind ik mooi. Om allerlei redenen kan een onafhankelijk advies of het bespreken van een casus gewenst zijn. Daar is onze juridische helpdesk voor. Dat je er dan kunt zijn voor de gemeente en snel een correct antwoord kunt geven, dát wil ik voor ze betekenen.

Zie je veranderingen in de Wmo?

Ik zie dat vraag en aanbod voor wat betreft het gecontracteerde aanbod veel beter bij elkaar komen dan een aantal jaren geleden. Er wordt beter aangesloten op de hulpvraag, waardoor mensen die het nodig hebben veel minder zelf hoeven te zoeken naar ondersteuning en begeleiding. Dat is een goede ontwikkeling!

Wat is er leuk aan het werken bij Wolters Kluwer?

Ik vind het leuk om onderdeel te zijn van het team en samen met dit team weer onderdeel te zijn van een groter geheel. Het is mooi om samen te werken aan het juist informeren van gemeenten en andere partijen die hun werkveld hebben in de verschillende domeinen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik heb een gezin, waarmee ik graag zoveel mogelijk tijd doorbreng. We vinden het leuk om samen te koken of te bakken en dit daarna lekker op te eten. We doen ook graag spelletjes. Uitgaan is altijd leuk; het liefst ga ik naar stand up comedy. Ik doe aan yoga en wandel graag met vriendinnen. Ik houd van lezen en haal dan regelmatig oude boeken uit de kast. Die blijken vaak nog verrassend actueel te zijn!