De komende jaren verrijzen nieuwe gebouwen tot 75 meter hoog en twee woontorens van ongeveer 125 meter. De projectontwikkelaars presenteerden de eerste schets van het nieuwe stationsgebied waarin 4.500 mensen komen te wonen en werken. De bouw van het complex zal rond 2021 van start gaan.

Niet renoveren, toch slopen

De gemeente was in 2016 nog tegen de plannen om het iconische pand, dat door het rijk was verkocht, te slopen. Het nieuwe college is akkoord gegaan met dit plan, waarin het oude gebouw verdwijnt. Het renoveren van het oude Ministerie bleek volgens de projectontwikkelaar niet haalbaar..

Inspraak

Het nieuwe project, genaamd AnnA, bevat naast woningen ook kantoren. Volgens de projectontwikkelaar komt er daarbij veel ruimte voor groen en een goede bereikbaarheid met de omliggende buurten.

Voordat het oude gebouw in fasen tegen de vlakte gaat worden er de komende maanden verschillende informatieavonden georganiseerd. Buurtbewoners, de gemeente Den Haag en omliggende bedrijven kunnen tijdens deze avonden hun mening geven over de plannen. Aan de hand van deze inspraak gaat de projectontwikkelaar aan de slag met een vervolgplan.