Onlangs zijn de Schulinck kennisbanken uitgebreid met een kennisdossier functionaliteit. Kennisdossiers maken het mogelijk om informatie van alle verschillende Schulinck kennisbanken te verzamelen. Deze informatie kan de gebruiker verrijken met zelfgeschreven notities en/of informatie van andere/externe websites. Zo is het mogelijk om álle relevante informatie uit verschillende systemen samen te brengen.

De kennisdossiers kunnen ook intern gedeeld worden met collega’s. Zij kunnen de kennisdossiers dan lezen en/of bewerken. Zo is het mogelijk om op een eenvoudige manier informatie met elkaar te delen en samen te verrijken.

Verzamelen van informatie

Het verzamelen van verschillende soorten informatie kan door middel van widgets. Een widget is een informatieblok binnen een kennisdossier. Iedere widget heeft zijn eigen soort informatie. Per kennisdossier kunnen er meerdere widgets toegevoegd worden.

Schulinck kennisbank bronnen

Met deze widget is het mogelijk om informatie van de Schulinck kennisbanken te koppelen aan een kennisdossier. Het is mogelijk om informatie uit alle verschillende Schulinck kennisbanken te verzamelen in één kennisdossier.

Weblinks

Weblinks maken het mogelijk om informatie van externe websites te verzamelen in een kennisdossier. Het is bijvoorbeeld mogelijk om informatie van de VNG of opinies van schulinck.nl te koppelen aan een kennisdossier.

Notities

Met notities kunnen (zelfgeschreven) notities worden toegevoegd aan een kennisdossier.  Als het een gedeeld kennisdossier is, is het ook mogelijk om notities van collega’s in te zien.

Samenwerken met collega’s

Kennisdossiers maken het mogelijk om samen met collega’s informatie te delen. Deze kennisdossiers kunnen verrijkt worden met allerlei soorten informatie: Schulinck kennisbank bronnen, informatie van andere websites en (zelfgeschreven) notities. Bij het delen van een kennisdossier is er de optie om aan te geven wat collega’s met het kennisdossier mogen doen: lezen, of aanvullen en bewerken.

Het is ook mogelijk om een kennisdossier open te stellen voor alle collega’s. Iedereen binnen de organisatie kan dan het kennisdossier lezen, maar niet bewerken. Zo kan informatie op een makkelijke en snelle manier intern gedeeld worden. 

Het exporteren van een kennisdossier

Een kennisdosssier kan geëxporteerd worden naar een pdf-document. Alle verzamelde informatie van het geselecteerde kennisdossier wordt dan gebundeld in een overzichtelijk document. In het geëxporteerde kennisdossier staan links die naar het online kennisdossier verwijzen. Het geëxporteerde kennisdossier kan bijvoorbeeld geüpload worden op een intranet.