Wat zijn jouw taken binnen Wolters Kluwer?

Als Product Manager Opleidingen Omgevingsrecht bij Schulinck Opleidingen ben ik verantwoordelijk voor het opleidingsportfolio Omgevingsrecht. Dit portfolio moet altijd actueel en up to date blijven én we moeten altijd voldoende gekwalificeerde docenten hebben om de kennis over te dragen tijdens de trainingen. Ik ben de schakel tussen onze klanten en de opleiders. Omdat ik voor klanten het eerste aanspreekpunt ben, heb ik een goed inzicht in wat zij graag willen leren. Met de docenten kijk ik hoe wij dat vanuit Schulinck Opleidingen kunnen invullen. Ik vind het erg leuk om die schakel te zijn!

Hoe bereiden jullie opleidingen organisaties voor op de Omgevingswet?

De Omgevingswet staat nu echt voor de deur en je merkt dat grote delen van organisaties zich aan het klaarstomen zijn voor de veranderingen. Daarbij gaat het er niet alleen om dat ze weten wat er precies verandert in de wet, maar ook wat ze zelf anders zullen moeten doen om te gaan werken in de geest van die wet. Dit jaar zijn we vanuit Schulinck Opleidingen veel bezig met bewustwordingstrajecten rond de Omgevingswet. Volgend jaar zullen we nog dieper op de wet zelf ingaan. Het mooie van onze organisatie is dat we niet alleen het stukje opleidingen hebben, maar ook een vakredactie die inhoudelijk alles van de wet weet en een inhoudelijke helpdesk die een goede thermometer is voor wat er speelt in het vakgebied. Daarmee kunnen we de kwaliteit van de opleiding extra borgen.

Hoe kijk je aan tegen digitaal opleiden?

Aan het begin van de coronacrisis wilden veel klanten hun opleiding tijdelijk uitstellen omdat de meeste mensen toch liever klassikaal les krijgen. Toen de coronacrisis langer duurde dan verwacht en de mensen meer gewend raakten aan digitaal werken, stonden steeds meer klanten er voor open om de opleiding online te volgen. De Omgevingswet komt eraan en we moeten toch door. Ik verwacht dat we grotendeels weer teruggaan naar klassikaal. Cursisten willen graag samen de stof bespreken en bediscussiëren. Ook het netwerken wordt als belangrijk gezien. En als je weg bent van je werkplek, heb je ook niet de afleiding van binnenkomende mails en telefoontjes, waardoor je de stof beter opneemt.

Wel hadden we al vóór de coronacrisis e-learning modules ontwikkeld. De Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), die gelijktijdig in werking treden, lenen zich daar goed voor. Daardoor konden klanten alvast de nodige basiskennis opdoen.

Wat wil je voor je klanten bereiken?

Als klanten een opleiding hebben gevolgd bij Schulinck Opleidingen, wil ik dat ze zeggen: “Ik kom terug op mijn werkplek en kan meteen met de opgedane kennis aan de slag.” Ik vind het belangrijk dat een opleiding actueel en praktisch is, zodat je het geleerde direct kunt toepassen. Daar doe ik mijn uiterste best voor. Verder wil ik voor de klanten een goede gesprekspartner zijn, zowel inhoudelijk als organisatorisch.

Wat is er leuk aan het werken bij Wolters Kluwer?

Na mijn Hbo-opleiding Commerciële economie en mijn master Marketingmanagement heb ik eerst 9 jaar bij een klein opleidingsinstituut gewerkt. Sinds 2019 werk ik bij het grote Wolters Kluwer, dus ik kan het goed vergelijken. Binnen Wolters Kluwer krijg ik volop kansen om mezelf te ontwikkelen. Ook kan ik me focussen op één vakgebied en doordat ik mijn aandacht niet hoef te verdelen, kan ik ervoor zorgen dat Schulinck echt de beste opleider is en blijft op dat gebied. Verder vind ik het ook fijn om collega’s om me heen te hebben, hoewel we nu natuurlijk veel thuis werken.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door met mijn vriend en peuterdochter, maar ook met overige familie en vrienden. Ik houd van lekker koken, etentjes en van borrelen met onze uitgebreide vriendengroep.

Bekijk mijn profiel