Op donderdag 9 februari 2023 om 13.00 uur organiseert Schulinck Opleidingen een gratis webinar Van inrichting naar milieubelastende activiteit. Het webinar wordt verzorgd door Sandra Anzion.

Meld u hier aan voor het gratis webinar Van inrichting naar milieubelastende activiteit

Met de Omgevingswet wordt voor milieu het vertrouwde inrichtingen-begrip vervangen door een nieuw en ander begrip: de milieubelastende activiteit (mba). Hierdoor gaan er wezenlijk dingen veranderen. Wat zijn de meest relevante verschillen tussen deze twee begrippen? En wat zijn de belangrijkste gevolgen daarvan voor:

  • de VTH-praktijk
  • het toepassen en opstellen van regels in het omgevingsplan

Benieuwd geworden? In een kosteloos webinar van circa een half uur worden de belangrijkste verschillen en gevolgen besproken.

Meld u hier aan voor het gratis webinar Van inrichting naar milieubelastende activiteit

Sandra Anzion
Sandra Anzion is jurist en milieukundige. Zij begon haar loopbaan ruim 25 jaar geleden als milieu-adviseur bij de Radboud Universiteit/UMC. Vanaf 2007 is zij werkzaam als juridisch adviseur bij gemeenten en omgevingsdiensten op het gebied van vergunningverlening en toezicht & handhaving. Eerst via adviesbureaus, daarna als zelfstandig adviseur. Vanaf 2019 werkt ze bij de VNG mee aan de invoering van de Omgevingswet. Daarbij richt zij zich op de staalkaarten voor het omgevingsplan en op VTH-aspecten. Vanuit haar milieu-achtergrond heeft Sandra zich gaandeweg verbreed naar het overige omgevingsrecht.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over Milieu en de Omgevingswet? Dan verwijzen wij u graag naar de opleiding “Milieu in de Omgevingswet”. Deze 2-daagse opleiding Milieu in de Omgevingswet geeft u een overzicht van de relevante veranderingen voor milieu in het nieuwe omgevingsrecht en legt de nieuwe juridische instrumenten, zoals het omgevingsplan, en nieuwe juridische begrippen, zoals “milieubelastende activiteit”, uit. Daarmee verwerft u een gedegen basis om met de Omgevingswet te gaan werken, zodat u als milieuprofessional vooruit kunt.