Op donderdag 14 april 2022 om 13.00 uur organiseert Schulinck Opleidingen een gratis webinar over Bodem en de Omgevingswet. Het webinar wordt verzorgd door specialist Bodem en Omgevingsrecht Bert Baan.

Meld u hier aan voor het kosteloze webinar Bodem en de Omgevingswet

De Wet Bodembescherming wordt binnenkort volledig opgenomen onder de nieuwe Omgevingswet. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Om de overgang vloeiend te laten verlopen zijn juridische instrumenten bedacht als de bruidsschat, het overgangsrecht en zorgplicht. Wat houden die instrumenten in, wie is straks bevoegd gezag en hoe ga je als gemeente om met zorgplicht bij nieuwe verontreinigingen? Dit zijn belangrijke vragen die wij willen beantwoorden tijdens het webinar Bodem en de Omgevingswet.

Tijdens het webinar bespreken we:

  • Waaruit bestaat de bruidsschat bodem
  • Wat houdt het overgangsrecht in
  • Voorbeelden uitgewerkt in 2 casussen:
    • Toepassing bouwstofffen
    • (nieuw) geval van verontreiniging

Het webinar Bodem en de Omgevingswet duurt ongeveer 30 minuten.

Meld u hier aan voor het kosteloze webinar.

Bert Baan

Tot halverwege mijn loopbaan heb ik me gespecialiseerd in het beroep van bodemonderzoeker. Met de aanstaande overgang naar de Omgevingswet heb ik een aantal jaren geleden besloten om mijn, vooral technische achtergrond, te omlijsten met juridische kennis over het omgevingsrecht. Waar een omgevingsmanager vaak de bruggenbouwer is tussen omgeving en ontwikkelaar, zie ik me als de bruggenbouwer tussen theoretische juristen en praktische techneuten. Deze kennis en ervaring wil ik graag met jullie delen tijdens het webinar Bodem en de Omgevingswet.

Meer informatie over Bodem en de Omgevingswet?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Bekijk onze opleidingen over de Omgevingswet.