mr. Lea Sarkol-Roelofs

Vakredacteur Participatiewet

Vakgebieden Participatiewet
Telefoon 077 390 2607
E-mail
Volg mij op

Mijn naam is Lea Sarkol-Roelofs. Sinds februari 2023 ben ik bij Schulinck werkzaam als juridisch vakredacteur Participatiewet. Samen met mijn collega’s ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit en actualiteit van Schulinck Participatiewet. Onderdeel hiervan is het toegankelijk maken van relevante wetgeving, rechtspraak en nieuws. Daarnaast geef ik via de juridische helpdesk advies aan onze klanten en behandel ik bezwaar- en (hoger) beroepszaken.

Met veel enthousiasme maak ik een vertaalslag van het recht naar de praktijk. Mijn eerdere ervaring bij de gemeente en het UWV dragen hier ook aan bij. Binnen het sociaal domein van de gemeente ben ik namelijk werkzaam geweest als kwaliteitsadviseur. In deze functie heb ik (beleids)ontwikkelingen en wet- en regelgeving omgezet naar processen voor de uitvoering. Daarnaast gaf ik inhoudelijk advies en heb ik regelmatig bezwaar- en (hoger) beroepszaken behandeld.

Mijn hobby’s? Lekker uit eten, tijd doorbrengen met familie en vrienden, koken en bakken, gezelschapsspellen spelen en reizen naar Japan.

 

Lees hier mijn interview