Dr. Arif Yilmaz

Senior Business Intelligence Analyst

Specialisatie Product Management
E-mail
Volg mij op

Mijn naam is Arif Yilmaz. Ik werk sinds augustus 2023 als Senior Business Intelligence Analist bij Wolters Kluwer Schulinck. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het onderzoek en de ontwikkeling van diverse intelligente oplossingen voor kennisbeheer en beslissingsondersteuning, waarbij gebruik wordt gemaakt van kunstmatige intelligentie, data science en high-performance computing.

Werkervaring
Gedurende de afgelopen ruim 20 jaar, als multidisciplinair AI-onderzoeker en praktijkbeoefenaar, is mijn ambitie geweest om bij te dragen aan de samenleving door middel van technologie. Ik heb het voorrecht gehad om deel te nemen aan diverse op data gebaseerde projecten in cruciale sectoren zoals Forensische Wetenschappen en Juridische Intelligentie (inclusief plaats delict-onderzoek, virtuele rechters en het verklaren van juridische beslissingen), Financiën, Ruimtevaart (aardobservatiesatellieten) en Gezondheid (waaronder medicijnontdekking, het identificeren van ziekten op basis van genetische gegevens).

Interesses
Mijn recente interesses liggen in het toepassen van generatieve AI en grote taalmodellen in de juridische en regelgevende sector, specifiek op gebieden zoals juridische intelligentie, computationeel recht en juridische beslissingsondersteuningssystemen.

Achtergrond
Ik heb een doctoraat in Informatica van de Middle East Technical University (METU) in Ankara (metu.edu), MSc-graden in Elektrotechniek en Elektronica van METU en een BSc in Elektrotechniek en Elektronica van de Hacettepe University in Ankara. Ik heb ook postdoctoraal onderzoek verricht aan de Maastricht University, Institute of Data Science in Maastricht.

In mijn dagelijkse werk, als onderdeel van het Product Management Team, doe ik:

  • onderzoek om het gebruik van de online kennisbanken te verbeteren
  • werk ik samen met juridische experts
  • voer ik analyses uit om besluitvorming te ondersteunen.

In mijn vrije tijd help ik graag mijn kinderen met hun huiswerk, speel ik tafeltennis en ga ik fietsen met vrienden