Nieuw

De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid – Boek

 • Auteurs Eindredacteur: A. Tienstra Auteur: mr. F.M. Aalders mr. F. Bentfort van Valkenburg mr. C. Berhitu H.R.J. van de Brock mr. M. van de Graaf P. Huijgens mr. J. Huitema mr. P. Norp mr. B. de Pijper G. Ramaekers drs. A. Wildenburg ir. R. van der Zanden
 • isbn 9789013169195

27,50 incl. BTW

 • Voor 23:00 besteld,
  morgen op uw bureau
 • Bestellen op rekening
 • Gratis verzending

Deze gids vormt het ultieme naslagwerk voor professionals die snel de juiste regelingen, cijfers en andere informatie over de sociale zekerheid bij de hand willen hebben. De gehele sociale zekerheid komt aan bod: van bijstand tot zorgverzekering en van Wmo tot WIA. Daarnaast zijn in deze editie ook alle relevante corona-regelingen toegevoegd.

Deze kleine gids vormt al sinds 1933 het ultieme naslagwerk voor professionals die snel de juiste regelingen, cijfers en andere informatie over de sociale zekerheid bij de hand willen hebben. De gids leent zich uitstekend om snel iets op te zoeken gedurende de werkdag, vooral dankzij de overzichtelijke structuur, vormgeving en het trefwoordenregister. Niet voor niets wordt deze titel door talloze professionals gebruikt die werkzaam zijn in het maatschappelijk werk, bij administratiekantoren of op een afdeling HRM. Ook wordt dit naslagwerk veelvuldig gebruikt in het onderwijs bij vakken over de sociale zekerheid in Nederland.

Met De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid 2022.2 heb je als lezer alle actuele regelingen en cijfers bij de hand. Van bijstand tot zorgverzekering en van Wmo tot WIA. In deze uitgave komen ook de relevante corona-regelingen aan bod, evenals relevante wijzigingen op het gebied van de sociale zekerheid.

Sociale zekerheid actueel

Deze nieuwste editie is bijgewerkt met de recente wijzigingen in wet- en regelgeving en bevat alle bedragen en percentages vanaf 1 juli 2022. De titel sluit bovendien aan bij diverse actuele ontwikkelingen binnen de sociale zekerheid, zoals:

 • de eenmalige energietoeslag;
 • de studietoeslag voor studenten met een beperking;
 • de aanpassing in de Wet flexibel werken voor meer rechten voor flexibele werknemers;
 • het betaald ouderschapsverlof.

De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid 2022.2 is van grote waarde voor iedereen die beroepsmatig te maken krijgt met kwesties op het vlak van sociale zekerheid.