Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen?

Na mijn studie Facility Management werkte ik meer dan 25 jaar bij een fabrikant van isolatiemateriaal op de HR-afdeling, waar ik de interne opleidingen verzorgde. Bij een grote reorganisatie verviel mijn functie. Toen ik mijn huidige functie bij Wolters Kluwer zag, dacht ik direct: dat is echt iets voor mij. En achteraf denk ik vaak dat ik de overstap veel eerder had moeten maken, zo leuk vind ik mijn werk hier.

Wat houdt jouw functie precies in?

We hebben twee gebieden waarin we opleidingen verzorgen: het sociaal domein en omgevingsrecht. Ik regel de open trainingen voor omgevingsrecht en de in-company trainingen voor het sociaal domein én omgevingsrecht. Dat houdt in: organiseren, plannen, administratie, facturatie… alles vanaf het moment dat de offerte is getekend. Samen met mijn collega houd ik ook de website bij op het gebied van opleidingen. Een brede functie, ik kom vaak tijd tekort!

Wat maakt jouw werk zo leuk?

De diversiteit van de werkzaamheden maakt het werk erg leuk. Ik maak altijd een planning, maar er komen voortdurend spoedklussen tussendoor. Soms voel ik me net zo’n Chinese acrobaat die verschillende bordjes op stokjes in de lucht laat draaien – en dat geeft me een kick. Ik houd ook van het commerciële stuk dat bij deze baan hoort. En het contact met onze klanten geeft me elke dag weer een goed gevoel.

Wat wil je bereiken voor onze gemeenteklanten?

Ik wil graag dat klanten tevreden zijn over onze opleidingen en achteraf zeggen: ‘we hebben ons geen moment zorgen hoeven maken of het wel goed geregeld was.’ Daar doen we dan ook alles voor!

Wat is een speerpunt voor jou voor de komende tijd?

Onze opleidingen zijn in gemeenteland heel bekend, maar dan vooral de opleidingen in het sociaal domein. Die bestaan ook al langer. Waar ik samen met mijn collega’s van Marketing en Opleidingen aan werk, is dat ook onze open opleidingen in het omgevingsrecht dezelfde naamsbekendheid krijgen. Dat begint natuurlijk met het aanbieden van opleidingen van uitstekende kwaliteit. Daarnaast werken ook mijn collega’s van marketing aan het onder de aandacht brengen van die opleidingen.

Wat maakt het werken bij Wolters Kluwer zo leuk?

We hebben een enorme vrijheid om de werkzaamheden zelf in te richten. Natuurlijk heb je te maken met doelen en deadlines, maar daarbinnen mag je zelf heel veel bepalen. Dat vergroot de betrokkenheid die je voelt bij het werk. Verder hebben we een leuk team, waarbinnen iedereen klaar staat om je verder te helpen.  Toen ik hier een paar jaar geleden begon, had ik weinig kennis van het sociaal domein. Dat is me met veel liefde bijgebracht.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik heb een hondje waarmee ik graag naar buiten ga. Met een paar buurtgenoten heb ik een club opgericht voor de 70-plussers in ons gehucht. Eén keer in de maand doen we een activiteit met de 70-plus deelnemers en dan koken en eten we ook samen. Heel leuk om te doen!

 

Bekijk mijn profiel