Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen?

Na mijn rechtenstudie aan de Universiteit Utrecht werkte ik bijna vijf jaar bij de Rechtspraak als gerechtsjurist. Eerst bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, later bij de Rechtbank Limburg. Ik hielp de rechter met het voorbereiden van zittingen, het nemen van beslissingen en het schrijven van de uitspraken. In de zomer van 2022 werd ik benaderd door een recruiter van Wolters Kluwer voor de functie van vakredacteur Wmo en Jeugd. Na bijna vijf jaar Rechtspraak en een recente verhuizing was ik wel toe aan een nieuwe uitdaging. Na een paar goede gesprekken heb ik de knoop doorgehakt en ben ik per 1 januari 2023 bij Wolters Kluwer begonnen.

Waarom Wmo en Jeugd?

Ik heb een achtergrond in het bestuursrecht en heb ook veel in het vreemdelingenrecht gedaan. De keuze voor Wmo en Jeugd lijkt dus niet voor de hand te liggen, maar het zijn wel gebieden waarin ik tijdens mijn tijd bij de Rechtspraak altijd graag iets had willen doen. Het gaat, net als bij het vreemdelingenrecht, om mensen die echt hulp nodig hebben. Je kunt een wezenlijk verschil maken in die vakgebieden.

Wat is er leuk aan het werken bij Wolters Kluwer?

Ik ben terecht gekomen in een ontzettend leuk, hecht team met mensen van verschillende achtergronden en in verschillende fasen van hun leven. Ik vind het ook leuk om me echt inhoudelijk te kunnen verdiepen in een rechtsgebied en met die kennis gemeenten te kunnen helpen met de vragen die zij in hun dagelijkse werk tegenkomen.

Wat wil je bereiken voor je gemeenteklanten?

Ik wil bereiken dat de gemeenten met de informatie en adviezen die ik ze geef op een juiste en rechtvaardige manier hulp kunnen verlenen aan hun burgers. Mijn collega’s en ik zijn elke dag druk bezig om de kennisbank te vullen met nieuwe informatie en die, ook via nieuwsbrieven, beschikbaar te maken. Daarnaast beantwoorden we dagelijks vragen via de helpdesk. Op die manier willen we gemeenten zo goed mogelijk ondersteunen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik lees graag en houd van muziek. Samen met mijn vriendin maak ik graag stedentripjes.