Hoe ben jij bij Wolters Kluwer terecht gekomen?

Ik werkte al een tijd als Productmanager bij mijn vorige werkgever, toen ik via LinkedIn door Wolters Kluwer werd benaderd. Dat resulteerde in een leuk gesprek met mijn huidige leidinggevende. Eerst had ik nog het idee dat ‘iets met gemeenten en uitgeven’ wel heel stoffig moest zijn, maar op die gedachte kwam ik al snel terug toen ik hoorde wat het werk inhield. Drie maanden later was ik ook een medewerker bij Wolters Kluwer!

Wat zijn jouw taken?

Ik houd me primair bezig met de software van Schulinck, zowel met de online kennisbanken als met de andere digitale oplossingen die we bieden. Dat past bij mijn achtergrond: het zo goed mogelijk ondersteunen en innoveren van een bedrijf door middel van softwareoplossingen. Ik zie dat er heel veel potentie in de werkomgeving zit en daar bouw ik graag aan mee. Om dat te doen proberen we wekelijks gesprekken te hebben met gebruikers en klanten. Het is ontzettend leerzaam om te praten met mensen die daadwerkelijk gebruik maken van onze producten. Zo kunnen we ze nog beter maken.

Wat doe jij in je dagelijkse werk waar gemeenten rechtstreeks iets aan hebben?

Als Productmanager ben ik continu bezig met de vraag: hoe kunnen we zoveel mogelijk waarde voor onze gebruikers leveren? Naast de technische kant en het design moet het product namelijk in een behoefte voorzien. We willen dus altijd weten waar de klant tegenaan loopt, welk probleem moet worden opgelost en welke behoefte daaronder zit. Daar zit mijn expertise en daar houd ik me dagelijks mee bezig. We blijven niet hangen in analyses, maar zetten echt stappen. Daarbij volgen we de technologische ontwikkelingen natuurlijk op de voet. AI bijvoorbeeld, geeft weer nieuwe mogelijkheden die we kunnen gebruiken om onze producten te verbeteren.

Wat maakt het werken bij Wolters Kluwer leuk?

Schulinck is een zelfstandig onderdeel van Wolters Kluwer. We zijn een relatief klein team met veel ruimte om snel te innoveren. Het ‘grote schip’ Wolters Kluwer daaromheen versterkt ons met alle middelen die een grote organisatie kan bieden. De combinatie van snel kunnen innoveren binnen bijna eindeloze mogelijkheden is voor mij perfect. En verder is het hier gewoon heel gezellig!

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik sport graag in de sportschool. Bij mooi weer stap ik op de racefiets of trek ik mijn hardloopschoenen aan. Ik heb een jong gezin waarin veel tijd gaat zitten, maar waar ik erg van geniet. Ik kook graag en ben regelmatig aan het klussen.