Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen en wat houdt je functie in?

Na mijn studie HBO rechten stroomde ik door naar de premaster rechten aan de Universiteit van Tilburg. In die periode leek het me goed om alvast parttime te gaan werken, zodat ik iets kon doen met de kennis die ik al had opgedaan. Tegelijk wilde ik ervaring opdoen voor als ik afgestudeerd was en fulltime aan de slag zou gaan. Ik zocht dus een juridische baan die ik kon combineren met mijn studie. Bij Wolters Kluwer onderdeel Schulinck vond ik die: ik kon een specifieke taak uit het brede pakket van vakredacteur gaan doen en mocht sporadisch meekijken bij andere taken. Toen mijn afstuderen dichterbij kwam en ik een goed idee had van wat de complete functie zou inhouden, leek het me leuk om bij Wolters Kluwer te blijven. Ik had geluk: een maand of twee na mijn afstuderen kwam er een vacature bij de vakredactie Jeugd & Wmo. Na een paar serieuze gesprekken kon ik fulltime aan de slag. Inmiddels werk ik hier al jaren met veel plezier! Samen met mijn collega’s ben ik verantwoordelijk voor de inhoud van de kennisbanken Wmo en Jeugd. Ik beantwoord juridische vragen en schrijf stukken over juridische onderwerpen.

Was het vakgebied Jeugd & Wmo een bewuste keuze voor je?

Toen ik tijdens mijn studie begon bij Wolters Kluwer, kwam het toevallig zo uit dat ik bij de Wmo terecht kwam. Het was een domein waarover ik tijdens mijn studie nog niet veel had gehoord. Gaandeweg leerde ik er meer over en dat ik er nu fulltime in werk, was zeker een bewuste keuze. Voor de mensen die met de Wmo te maken krijgen, omdat ze bijvoorbeeld een huishoudelijke hulp nodig hebben of een scootmobiel, is de wet heel belangrijk. Iedereen kent wel iemand die van de Wmo gebruik maakt – het staat veel dichter bij de meeste mensen dan bijvoorbeeld bedrijfsrecht of strafrecht. Die impact, dat spreekt me aan.

Wat wil je voor je gemeenteklanten bereiken?

Voor onze gemeenteklanten proberen we als vakredactie altijd actueel te zijn. Zodra er nieuws is of een relevante uitspraak is gedaan, zorgen we dat dit zo snel mogelijk in de kennisbank wordt gepubliceerd. We zorgen dat we de juiste antwoorden geven op de vragen die gemeenten hebben. Dat alles bij elkaar zorgt dat de gemeenten hun taken naar hun burgers toe goed kunnen uitvoeren. Als we één gemeente goed helpen, helpen we daarmee alle burgers die in die gemeente gebruik maken van Wmo-voorzieningen of jeugdhulp. Eén van onze speerpunten daarbij is ervoor te zorgen dat we alle informatie zo leesbaar mogelijk opschrijven. Het is al ingewikkeld genoeg!

Wat maakt het werken bij Wolters Kluwer zo leuk?

Het werk is enorm divers en die variatie houdt je scherp. We werken in kleine teams, waarbinnen we hecht samenwerken. Ook met de andere teams is het contact goed.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik houd van voetbal. In het weekend sta ik met een vriendenteam op het veld en dat is elke week weer gezellig. Ook kijk ik graag naar voetbal. Verder spreek ik graag af met vrienden voor een hapje, drankje of spelletje.

 

Bekijk mijn profiel