De gemeenten Katwijk, Almere en Heusden gaan tijdens de Pensioen3daagse proefdraaien met een Nibud-initiatief: inloopspreekuren waar iedereen met pensioenvragen terechtkan. Eerder dit jaar stelde het Nibud voor dat in elke gemeente een plek zou moeten zijn waar inwoners vragen over hun pensioen kunnen stellen. Zo’n onafhankelijke en laagdrempelige plek kan veel mensen helpen bij het krijgen van inzicht in hun pensioen.

‘We zijn heel blij dat de gemeenten Almere, Heusden en Katwijk meedoen aan deze pilot met inloopspreekuren,’ zegt Nibud-directeur Arjan Vliegenthart. ‘Het is goed om te zien dat ook gemeenten, samen met pensioenexperts van FFP en Adfiz, willen helpen om mensen bewuster te maken van hun pensioen. Dat is een geweldige aanvulling op wat pensioenuitvoerders en werkgevers al bieden.’

Mensen kunnen naar de spreekuren komen met vragen over het nieuwe pensioenstelsel en de keuzes die zij straks moeten maken. Maar ook andere vragen zijn welkom: wat zijn de gevolgen van arbeidsongeschiktheid of een scheiding op het pensioen? Wat gebeurt er als je partner is overleden of als je een tijdje in het buitenland hebt gewoond of gewerkt?

Deze en andere algemene vragen kunnen de inwoners van deze 3 gemeenten stellen tijdens inloopspreekuren op 8 en 9 november. Pensioenexperts kunnen hen dan ook vertellen of het zinvol is om over hun persoonlijke situatie pensioenadvies in te winnen, waar ze daarvoor terecht kunnen, wat het gaat kosten, maar vooral ook wat het kan opleveren.