Het portaal van DUO voor de gemeenten is vanaf 1 januari 2022 alleen toegankelijk voor gemeenten via e-herkenning of een token. Dit geldt ook om toegang te krijgen tot het inburgeringsportaal.

Via het portaal van DUO kunnen gemeenten nu al gegevens over verzuim registreren of gegevens ophalen. Nieuwe medewerkers loggen vanaf 1 januari 2022 in via e-herkenning op mijn DUO zakelijk en komen zo in het portaal voor inburgering. Een token geldt alleen voor gemeentemedewerkers die nu ook al een token hebben om op mijn DUO zakelijk te komen.

DUO roept op om op tijd te beginnen met de voorbereidingen.

Wet digitale overheid

De Wet digitale overheid is in voorbereiding. Deze wet regelt het veilig en betrouwbaar inloggen bij overheidsdiensten. Door deze wet gaat DUO over op inloggen met eHerkenning. Elke organisatie die wil inloggen bij DUO, heeft straks eHerkenning nodig op betrouwbaarheidsniveau EH3.

Overstappen op eHerkenning

Vanaf 1 januari 2022 heeft u eHerkenning nodig op het betrouwbaarheidsniveau EH3 om toegang te krijgen tot het portaal van DUO. Uw organisatie is zelf verantwoordelijk voor het aanschaffen van eHerkenning. U leest in het bericht van DUO welke stappen u nu alvast kunt ondernemen.

Meer informatie