Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen?

Tijdens mijn opleiding HBO rechten moest ik stage lopen en die mocht ik bij het team Wmo van Wolters Kluwer-onderdeel Schulinck doen. Na afronding daarvan zochten ze een zomerhulp die kon assisteren bij de opzet van de kennisbank Omgevingsrecht. Vervolgens gingen er een paar collega’s weg bij het team Wmo en kon ik – na mijn afstuderen – solliciteren naar de functie van vakredacteur. Ik begon toen ook aan een master aan de universiteit en dacht die te kunnen combineren met vier dagen werken. Wegens privéomstandigheden was de combi niet haalbaar en moest ik een keuze maken tussen mijn baan bij Wolters Kluwer – Schulinck en het voortzetten van de master. Het werd Wolters Kluwer – Schulinck en daar ben ik nog steeds blij mee: ik heb hier al enorm veel kunnen leren en leer nog iedere dag bij.

Wat is er interessant aan jouw vakgebied?

Wmo en Jeugd zitten in mijn hart, omdat het bij beide over mensen gaat. Mensen met beperkingen of problemen, die hun weg in de samenleving moeten vinden en vaak een steuntje in de rug nodig hebben om te kunnen blijven participeren. Kinderen of jongeren die hulp nodig hebben om veilig op te groeien of wat extra zorg nodig hebben om mee te kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Ik vind het mooi om, door gemeenten te adviseren, daaraan een steentje te kunnen bijdragen. Ik werk graag mee aan een mooiere samenleving voor jong en oud.

Wat kun jij doen om gemeenten te ondersteunen?

Gemeenten moeten steeds meer op de financiën letten en proberen dan wel eens een oplossing voor een maatwerkvoorziening te bedenken die, als ik naar de jurisprudentie kijk, niet helemaal correct is. Ik kan ze adviseren hoe ze het beste de kosten kunnen beheersen, terwijl de cliënt toch krijgt waar hij recht op heeft.

Wat gaan jullie binnen Team Wmo & Jeugd in de komende tijd oppakken?

We zijn in de afgelopen tijd begonnen met webinars en daar gaan we de komende tijd zeker mee door. Ik heb er zelf ook al een aantal gegeven. Zo’n online minicursus is een leuke manier om het contact met onze klanten te onderhouden en hen extra informatie te geven. We hebben interactieve live webinars en daarnaast ook opgenomen webinars, waarbij de klant via de chat vragen kan stellen en later beantwoord krijgt.

Wat maakt het werken bij Wolters Kluwer leuk?

Bij Wolters Kluwer staan ze erg open voor jonge mensen die aan het begin van hun carrière staan en graag willen leren. Je krijgt hier volop de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en ontplooien. Mijn werk is heel divers, dat maakt het ook leuk. En de sfeer is informeel, je voelt je snel thuis en kunt bij alle collega’s binnenlopen met vragen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben half Italiaans en ben dol op Italiaans eten – zowel het koken ervan als het eten zelf. In de vakanties ga ik graag naar mijn Italiaanse familie, die dicht bij de Amalfitaanse kust woont. Een bezoek kan ik mooi combineren met lekker naar het strand gaan en het ontdekken van mooie wandelroutes in de bergen. In coronatijd heb ik Nederland als wandelland ontdekt. Mooi!

Bekijk mijn profiel