Met Schulinck beschikt u altijd over actuele kennis binnen het sociaal domein en omgevingsrecht in Nederland. Via online kennisbanken, opleidingen, modules en helder advies van Schulinck experts bieden wij gemeenten en andere organisaties juridische informatie. Daarnaast heeft u als klant via nieuwsbrieven toegang tot opinies, nieuws en onze producten. Bovendien vindt u bij Schulinck boeken, modules, (incompany) opleidingen en bieden wij een online tijdschrift.

 

Online kennisbanken van Schulinck

Schulinck biedt met de online kennisbanken een bron aan actuele en praktisch vertaalde informatie voor gemeenten. Deze kennisbanken geven u op een eenvoudige en gestructureerde manier toegang tot een compleet pakket aan wetten, jurisprudentie, thematische overzichten en beleid. Hierin komen de landelijke en lokale wet- en regelgeving samen in één portaal. Met een abonnement kunt u gebruik maken van de volgende online kennisbanken:

Hoe wij werken?


Wilt u weten welke online kennisbank het meest geschikt is voor u? Heeft u vragen of wilt u een maandlang gratis gebruik maken van één van de online kennisbanken van Schulinck? Onze accountmanagers staan u graag te woord, zodat we samen uw dagelijks werkproces zo makkelijk mogelijk maken.

Modules

Maakt u gebruik van één van de online kennisbanken van Schulinck? De modules van Schulinck zijn een perfecte aanvulling op de informatie uit de online kennisbank.

Opleidingen Schulinck

Wilt u voorop lopen met goed gekwalificeerde medewerkers? En hiermee het succes van uw organisatie nog verder optimaliseren? Met de opleidingen van Schulinck bent u altijd op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen. Wij bieden zowel open inschrijving opleidingen alsook incompany opleidingen op de vakgebieden sociaal domein en omgevingsrecht.

Bij Schulinck werken wij namelijk met een inhoudelijke juridische helpdesk en weten we daarom goed tegen welke problemen u in de praktijk aanloopt. De vele vragen die wij krijgen via de juridische helpdesk vertaalt Schulinck door in een uitgekiend aanbod aan opleidingen. Hiermee maken wij een verbinding tussen de problematiek van elke dag en de wetgeving. Ook kunt u altijd tijdens onze opleidingen eigen voorbeelden uit de dagelijkse praktijk bij ons aandragen.

Juridisch advies Schulinck expert

Heeft u juridisch advies nodig over het sociaal domein of het omgevingsrecht? Schulinck geeft onder meer advies en ondersteuning bij procesvoering. Ook begeleiden wij u zeer deskundig tijdens procedures, zoals bezwaar-en beroep. Daarnaast biedt Schulinck professionele hulp bij het opstellen van juridische documenten. Wij toetsen verordeningen, beleidsregels en beschikkingen en geven advies over inhoudelijke verbeteringen.

Voortrekkersrol samen met de klant

Bij Schulinck staat communicatie met de klant voorop. Door de unieke combinatie van juridische kennis en innovatie ontstond een toonaangevende aanpak binnen de gemeentelijke overheid. Sinds 1995 heeft Schulinck daarom een voortrekkersrol vervuld. Zo heeft Schulinck als één van de eerste organisaties online kennisbanken voor haar klanten op maat samengesteld.  Schulinck wil haar omgeving dan ook blijven inspireren met producten en diensten waarmee uiteenlopende klanten eenvoudig en doeltreffend werken. Bovendien mag u bij Schulinck rekenen op de volledige expertise van ons moederbedrijf Wolters Kluwer.

Ontzorgen van ruim 90% gemeenten

Dagelijks werkt Schulinck voor ruim 90% van de gemeenten in Nederland. Hierbij verzorgen wij het onderhoud voor het gemeentelijk beleid. Daarnaast staat de inhoudelijke juridische helpdesk voor klanten klaar en worden jaarlijks duizenden vragen door onze klanten gesteld en beantwoord. Schulinck is op dit gebied marktleider en staat garant voor het ontzorgen van gemeenten

Schulinck in het kort

Schulinck biedt met haar producten een totaaloplossing voor gemeenten en andere organisaties om de professionals in hun dagelijkse werkprocessen te ondersteunen. Binnen Schulinck werken wij dagelijks met een team gedreven experts. Schulinck richt zich met het portfolio op:

 • Participatiewet
 • Inburgering
 • Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs)
 • Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
 • Jeugdwet
 • Omgevingsrecht en omgevingswet

Schulinck wordt gebruikt door:

 • Ruim 90% van de (Rijks)overheid
 • Lokaal bestuur
 • Rechterlijke instanties
 • Advocatuur
 • Consultants