De VNG heeft de afgelopen maanden podcasts opgenomen over de Omgevingswet. In deze podcasts wordt specifiek ingegaan op de rol en de positie van de gemeenteraad. Diverse onderwerpen komen aan de orde met als doel om raadsleden te informeren, maar ook om hen houvast te bieden. Het gaat om concrete acties, tips en adviezen waar raadsleden direct mee aan de slag kunnen.

In de 21e podcast van de serie ‘de Raad en de Omgevingswet’ gaat Pascale Georgopoulou in gesprek met Robert Olieman, lid van de Rekenkamercommissie gemeente Stichtse Vecht en dossierhouder voor het onderzoek naar de Omgevingswet. Samen hebben zij het over de uitkomsten van dit onderzoek.

De Omgevingswet is best een pittige klus voor de Raad. Zowel in zijn kader stellende en volks vertegenwoordigende rol, maar ook zeker in zijn controlerende rol. Hoe kan de Raad vinger aan de pols houden? De Rekenkamer kan de Raad goed helpen en in aardig wat gemeenten staat de Omgevingswet in de belangstelling van Rekenkamers/Rekenkamercommissies. In gemeente Stichtse Vecht hebben ze onlangs een onderzoek naar de Omgevingswet afgerond.

Luister hier de podcast.